Jump to content


Photo
- - - - -

drzanje tezge na pijaci sa vocem i povrcem kao preprodavac


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 24 May 2013 - 13:19

  Znam da je ranije za ovo , da bi ste dobili tezgu na pijaci bilo potrebno samo da posedujete nesto poljoprivrednog zemljista ( ne znam koliko minimum ) . I sa time ste takoreci proizvodjac i osim dadjbina za tezgu , nemate nikakvih obaveza prema drzavi ( porez za nepokretnosti - zemljiste ne racunam ). Ne treba da imate STR i ne placate poreze.  Ne znam dali to jos uvek vazi ? 

 

 

edit : ovo pitam zato sto ovo moze biti resenje za deo milionske populacije bez posla...

 

naime na mnogim pijacama rano ujutro dolaze kamioni i kombi vozila sa kvantasa i donose robu i prodaju na veliko ( gajbe, dzakovi ... )  i u sustini je dovoljno za sam pocetak zaista minimalno ulaganje.  Znam da je potrebna digitalna vaga i to je to... Obrtna sredstva su minimalna jer hrana je kvarljiva i treba vam robe samo za 1 dan sta mozete prodati.  Sum sumarum 100 evrica maks + zakup tezge za prvi mesec...  Znaci mogu poceti i oni bez auta, kombija itd.. -


Edited by Doc Holliday, 24 May 2013 - 13:28.


#2 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 24 May 2013 - 16:15

...

 

http://www.novosti.r...aca-na-pijacama

 

...



#3 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 25 May 2013 - 22:16

 evo danas sam bio u Pancevackom "Zelenilu" koja drzi pijace u Pancevu.

 

 Za tezgu za prodaju voca i povrca ( naravno domaceg , ne banane i pomarandze :D )  potrebno je imati neki papir da posedujete bilo kakvu zemljicu , bastu od nekoliko ari i vi ste vec "proizvodjac"..  Do tezge se dolazi licitacijom slobodnih tezgi.. Obicno licitirano je cena tezge - osim za neke najudarnije tezge- glavni red , spic itd a te tezge su uglavnom i zauzete.  Cena jedne tezge je oko 2-2500 din rezervacija plus 130-160 din dnevna pijacarina.

 Potrebna je i digitalna vaga koja kosta na pancevackom buvljaku oko 30ak eura i to je to. Dodje se ujutro rano- oko 6 i tu dolaze sa kamionima i kombi vozilima pa sve sto mislite kupite na gajbe , dzakove itd pa to tokom dana krcmite i merite. 

 

  Sve u svemu da bi se poceo nekakav mali biznis potrebno je mozda 100ak evrica i  ovde se svakako moze zaraditi taj neki minimalac od 20.000 din za koji se inace krvavo dirinci kod privatnika...  Bonus je to sto imate voce i povrce za sebe po VP cenama