Jump to content

Photo
- - - - -

Crveni Krst - Bilderbergeri - Stockholm

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1332 replies to this topic

#16 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 20 May 2013 - 18:28

Kakav si ti car... Master spiner... Ovo nigde nisam rekao...

Iako u nekim drugim temama dobro prepisujes nekakve visoko-naucne teorije, kad dodje do proste logike, tu zakazujes.

Humanitarni rad je samo jedan sporedni alat onih koji ti kreiraju svest i vrlo dobro sluzi svojoj svrsi, ali nikako nije glavni i odgovorni cinilac, mada su se humanitarne organizacije dobro okoristile o 9/11 (naravno nekom neduznom su i pomogli - ovo pojasnjavam da bi me bolje razumeo). Ko su ti oni? Pa oni koji su stavili sve one simbole na novcanicu 1 dolara, onih koji su sagradili Georgia guidestones itd... "Oni" se zapravo toliko dobro zezaju sa nama, da se uopste i ne kriju previse, vec znakove svoje prisutnosti ostavljaju svugde. Samo oni iz vrha piramide znaju puno, a sto dalje ides ka nizim nivoima, oni znaju samo onoliko koliko je neophodno da obave svoj deo poslica, a pri tome misle da su mnogo vazni (politicari, diplomate itd...). Ova prica je toliko ozbiljna, duboka i siroka, da neko ko razmislja kao ti, bez ozbiljnog truda to ne moze da isprati.

Ti ora da si u vrhu te piramide, kad tako mnogo znas.

#17 kolajcak

kolajcak
  • Members
  • 150 posts

Posted 20 May 2013 - 18:37

Sta da ti pricam, kad sve znas ;)

#18 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 20 May 2013 - 19:01

Sta da ti pricam, kad sve znas ;)

Ti si od strucnjaka za otapanje metala, dosao do parapsihologije, gde znas sve i citas tudje misli. 

Okanite se ljudi vradzbina i umisljenosti da je slovenska dusa najvisi nivo svesti. Postoje tu i neke vise sile, koje samo delfini razumeju.

#19 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 20 May 2013 - 19:07

Humanitarni rad je samo jedan sporedni alat onih koji ti kreiraju svest i vrlo dobro sluzi svojoj svrsi, ali nikako nije glavni i odgovorni cinilac, mada su se humanitarne organizacije dobro okoristile o 9/11 (naravno nekom neduznom su i pomogli - ovo pojasnjavam da bi me bolje razumeo). Ko su ti oni? Pa oni koji su stavili sve one simbole na novcanicu 1 dolara, onih koji su sagradili Georgia guidestones itd... "Oni" se zapravo toliko dobro zezaju sa nama, da se uopste i ne kriju previse, vec znakove svoje prisutnosti ostavljaju svugde. Samo oni iz vrha piramide znaju puno, a sto dalje ides ka nizim nivoima, oni znaju samo onoliko koliko je neophodno da obave svoj deo poslica, a pri tome misle da su mnogo vazni (politicari, diplomate itd...). Ova prica je toliko ozbiljna, duboka i siroka, da neko ko razmislja kao ti, bez ozbiljnog truda to ne moze da isprati.

Znala sam, vanzemaljci su medju nama!!

Truth is out there ....

:rotflmao:

#20 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 20 May 2013 - 19:23

Ti ora da si u vrhu te piramide, kad tako mnogo znas.

Ne mora se vise biti u vrhu piramide, dovoljno je citati novine da vidis kakve tu prljavstine sve ima.

Sta ce, kojeg djavola, novoizabrani predsednik svedskih socijaldemokrata Stefan Löfven na godisnjem susretu Bilderberg grupe? Niti se on bavi biznisom (na funkciju dosao pravo iz sindikata metalaca), niti ce oni tamo da razmatraju perspektive socijaldemokratskog pokreta u svetu. Da nije zato sto sva istrazivanja javnog mnenja pokazuju da se socijaldemokrati sledece godine vracaju na vlast u Svedskoj?

#21 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 20 May 2013 - 19:36

Ne mora se vise biti u vrhu piramide, dovoljno je citati novine da vidis kakve tu prljavstine sve ima.

Sta ce, kojeg djavola, novoizabrani predsednik svedskih socijaldemokrata Stefan Löfven na godisnjem susretu Bilderberg grupe? Niti se on bavi biznisom (na funkciju dosao pravo iz sindikata metalaca), niti ce oni tamo da razmatraju perspektive socijaldemokratskog pokreta u svetu. Da nije zato sto sva istrazivanja javnog mnenja pokazuju da se socijaldemokrati sledece godine vracaju na vlast u Svedskoj?

Pa mozda on neke stvari bolje shvata od tebe koja imas diplomu. On covek priprost, ali se razume u ljude. Trebala si ti zurnalistiku da studiras, umesto sumarstva. 

#22 kolajcak

kolajcak
  • Members
  • 150 posts

Posted 20 May 2013 - 19:45

Znala sam, vanzemaljci su medju nama!!

Truth is out there ....

:rotflmao:

Angelia, djavolcicu jedan.

Na zalost, ne poznajes ljude koje ja poznajem, pa ti stvari koje govorim deluju kao jako nemoguce, a zapravo su cak i smesne u odnosu na pravu istinu. A vanzemaljaca u obliku u kom ih meni podmeces, nema niigde u celom makrokosmosu.

#23 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 20 May 2013 - 20:05

Angelia, djavolcicu jedan.

Na zalost, ne poznajes ljude koje ja poznajem, pa ti stvari koje govorim deluju kao jako nemoguce, a zapravo su cak i smesne u odnosu na pravu istinu. A vanzemaljaca u obliku u kom ih meni podmeces, nema niigde u celom makrokosmosu.

Iskreno receno s obziram sta sve pises ovde nadam se da ne poznajemo iste ljude, ja takve price generalno izbegavam.

#24 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 20 May 2013 - 21:06

Ako laze koza, ne laze rog:

attachicon.gifhooksARTwww.jpg

Aftonbladet mozda jeste Kurir, ali Svedska nije Srbija. Kad bi ovo bio falsifikat, ne bi se otplatili dok su zivi.

Ovakve i slicne stvari bile su razlog da Bengt Westerberg, koji je tada i godinama pre toga bio na celu svedskog CK i za tu, vise manje protokolarnu funkciju, uzimao oko 100 hiljada evra godisnje, na kraju ipak napusti funkciju. Posle brojnih kritika za razne malverzacije, ali nijedne optuzbe ili presude.

Misim i u čemu je fora? Pa u SWE je sve skupo kao krv a najviše usluge. 20 somića za 20 ljudi na za dva dana? 500 ojrića na glavu za dan? I baš i nije neko rasturanje a pogotovo nije za medije osim ako nisu žuti, što AB jeste.

Mi smo sa kolegama u firmi polupali u Italiji 10 somića za 3 dana, 12 ljudi, 3 zvezdice u Alta Badiji, ništa posebno luksuzno. Još smo piće i klopu preko dana + ski pass plaćali sami. Jaka mooda, svejedno niko o tom nije pisao, nije interesantno.

#25 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 20 May 2013 - 21:22

Misim i u čemu je fora? Pa u SWE je sve skupo kao krv a najviše usluge. 20 somića za 20 ljudi na za dva dana? 500 ojrića na glavu za dan? I baš i nije neko rasturanje a pogotovo nije za medije osim ako nisu žuti, što AB jeste.

Mi smo sa kolegama u firmi polupali u Italiji 10 somića za 3 dana, 12 ljudi, 3 zvezdice u Alta Badiji, ništa posebno luksuzno. Još smo piće i klopu preko dana + ski pass plaćali sami. Jaka mooda, svejedno niko o tom nije pisao, nije interesantno.

Vi ste verovatno zaradili to sto ste smlatili, i to je okey. Ovi su skupili od ljudi koji su mislili da daju u humanitarne svrhe. Razlika je drasticna, valjda ces se bar ovaj put sa mnom sloziti.

500 evra po glavi i danu je ovde jako mnogo. To je iznos socijale za dvoclanu porodicu (bez kirije) za mesec dana.

#26 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 20 May 2013 - 21:25

Vi ste verovatno zaradili to sto ste smlatili, i to je okey. Ovi su skupili od ljudi koji su mislili da daju u humanitarne svrhe. Razlika je drasticna, valjda ces se bar ovaj put sa mnom sloziti.

500 evra po glavi i danu je ovde jako mnogo. To je iznos socijale za dvoclanu porodicu (bez kirije) za mesec dana.

Zaradili, to je tačno.

Opet, kad se setim bivših švedskih kolega, ne iznenadjuje me to ni malo. Šta je džabe, svi vole..... etika prema potrebi.

#27 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 20 May 2013 - 22:33

...

... Šta je džabe, svi vole ...

To je samo uobicajeno ljudsko ponasanje.

To se moze videti svuda.

...

#28 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 21 May 2013 - 00:33

Ko su ti oni? Pa oni koji su stavili sve one simbole na novcanicu 1 dolara, onih koji su sagradili Georgia guidestones itd... "Oni" se zapravo toliko dobro zezaju sa nama, da se uopste i ne kriju previse, vec znakove svoje prisutnosti ostavljaju svugde. Samo oni iz vrha piramide znaju puno, a sto dalje ides ka nizim nivoima, oni znaju samo onoliko koliko je neophodno da obave svoj deo poslica, a pri tome misle da su mnogo vazni ...

Jel ovo tvoja autobiografija? Kad citam, zaista mi postaje sve jasnije - da bi se razvodnila Txe Istina, Oni plasiraju gomilu teorija zavere, da bi njihova prava ostala skrivena, a ko ce bolje to da radi, nego neka budala sa nizeg nivoa hijerarhije koja ima dosta slobodnog vremena, pa kucka na forumu o teorijama zavere. Stice podrsku i na levici i na desnici (evo, vilhelmina i bradzdorf ti zdusno daju pluseve sa razlicitih delova politickog spektra). Sve se savrseno uklapa - samo jos budi iskren pa kazi koliko te zapravo placaju da toboze iznosis istine, a ustvari da nas obmanjujes i udaljujes od pravih Vladara sveta?

#29 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 21 May 2013 - 00:40

Xaxaxa, i to je dovoljan argument da se naseda na totalitarna lupetanja STRUKTURNO I MORALNO IDENTICNA sa "teorijama" o judeo-plutokratskoj zaveri protiv arijevske rase koje je sirila izvesna partija koja se nazivala socijalistickom, a skracenica joj bese NSDAP?!?! Ovaj tvoj "argument" implicira da si vec apsorbovala i prihvatila ogroman deo potpuno nebuloznih budalastina koje se standardno povezuju sa Bilderbergerima. I sad mi treba to da ocenimo kao posebno bitno - i da se ceskamo po glavi onako sve uspijeno i paranoidno mrmljajuci "sta li to zapravo znaci...sta on zna a mi ne znamo...da li je to slucajno..."

Ukratko, slika i prilika Ilije Cvorovica. A Cvorovici se ocigledno mnoze na forumu.

Izvini, ali tokom svog forumskog odsustva, ti si, vilhelmina, skrenula direktno put fashizma. Na velika vrata. Jos jednom se izvinjavam, ali to je sasvim ocigledno.

#30 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 21 May 2013 - 09:03

Xaxaxa, i to je dovoljan argument da se naseda na totalitarna lupetanja STRUKTURNO I MORALNO IDENTICNA sa "teorijama" o judeo-plutokratskoj zaveri protiv arijevske rase koje je sirila izvesna partija koja se nazivala socijalistickom, a skracenica joj bese NSDAP?!?! Ovaj tvoj "argument" implicira da si vec apsorbovala i prihvatila ogroman deo potpuno nebuloznih budalastina koje se standardno povezuju sa Bilderbergerima. I sad mi treba to da ocenimo kao posebno bitno - i da se ceskamo po glavi onako sve uspijeno i paranoidno mrmljajuci "sta li to zapravo znaci...sta on zna a mi ne znamo...da li je to slucajno..."

Ukratko, slika i prilika Ilije Cvorovica. A Cvorovici se ocigledno mnoze na forumu.

Izvini, ali tokom svog forumskog odsustva, ti si, vilhelmina, skrenula direktno put fashizma. Na velika vrata. Jos jednom se izvinjavam, ali to je sasvim ocigledno.

Koji fasizam, sta je tebi? Ja prosto konstatujem da se krug veoma mocnih ljudi koji donose bitne odluke o ovom svetu sve vise suzava. Sastanci Bilderberg grupe su u najstrasnijoj suprotnosti s demokratskim nacelima ljudskog drustva. Zaista ne znam sta ce opozicioni politicar, lider jedne socijaldemokratske partije, na sastanku na kojem ce se raspravljati o globalnim kretanjima krupnog kapitala. Nije uopste problem sto je sastanak obavijen velom tajni, to mu samo daje smek. I da je javan, bitno bi bilo ono sto se desava po kuloarima. A i da se ne radi o zvanicnom sastanku, vec samo neformalnim kontaktima, opet ne znam o cemu bi imali da pricaju vlasnici krupnog kapitala s demokratski izabranim predstavnicima gradjana.
Saradnja trzista i politike na lokalnom planu ima opravdanje u prikupljanju i trosenju budzetskih para, i zato je neophodna. Na globalnom planu, ako se i vodi takva debata, ona treba da obuhvati siri krug zainteresovanih strana, i ne treba da bude postavljena po principu domacini-gosti. Zna se kako se ponasa u tudjoj kuci i kako se oduzuje za gostoprimstvo. Dakle, bljak...
Ostatak topica nisam pratila i ne znam o cemu se ti sve sukobljavas s kolajcakom. Plus sam mu dala za konkretan post.

Sto se tice tvoje optuzbe za moj fasizam, pa jos bestijalni, i kako me sve nisi nagrdio na topicu s kojeg si ovo preneo - glupost neopevana. Mehanizmi uslojavanja modernog drustva su poznati i opsteprihvaceni u sociologiji. To su pol, starost, klasna i etnicka pripadnost, te seksualna orijentacija. U poslednje vreme neki tu dodaju i fizicki hendikep. Dakle, normu predstavlja i postavlja odrastao, heteroseksualni, beo muskarac, pripadnik srednje klase. Sve ostalo je odstupanje od te norme i ukoliko je odstupanje vece, s utoliko manje moci raspolaze konkretna osoba, utoliko manje ona moze da utice na kreiranje sopstvenog zivota. Vazi i za grupe, ali poenta je u kompleksnosti. Crna i bela zena zauzimaju obe poziciju u drustvu kao zene, ali je pozicija one crne dodatno uslovljena bojom koze. Ili ovako: u odnosu na homoseksualnog muskarca boje koze koja nije bela, pozicija bele heteroseksualne zene i nije toliko losa, koliko god ona dizala dzevu o diskriminaciji zena. Itd, itd...
I naravno, nista od toga nisam ja izmislila, ali kad pogledam oko sebe, ne mogu a da se ne slozim s onim sto su umniji od mene i tebe ispisali na hiljadama stranica socioloske literature, dostupne svima. Ima tu vrlo disonantnih tonova i ne slazu se svi oko toga da li ovi mehanizmi vode drustvo napred, ili ga koce i vracaju nazad. Ali bas niko ne spori njihovo postojanje.

Edited by vilhelmina, 21 May 2013 - 09:04.