Jump to content


Photo
- - - - -

godisnjica titove smrti


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3662 replies to this topic

#3661 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 13 November 2014 - 02:44

Ko prvo, još ne znamo da li su spasili i šta su spasili, ako su uopšte spasavali bilo šta sem što su se borili za vlast eksploatišući kohezionu silu hrišćanstva. A kao drugo, govorim o tome da bar mi kao Sloveni teško da bismo ikako opstali da je pobedio nacizam. Samo komunistički fanatizam je mogao da se suprotstavi nacističkom i stvori šansu da Evropa bude drugačija. Gde su ti demohrišćani bili tada? U mišjim rupama ili u NSDAP, eto gde.

 

ti mozda ne znas, no ja znam. Evropa zivi u miru (i blagostanju) 69 godina. a ti sad pronadji kad je posljednji put u povijesti (kreni slobodno od one prije Krista) Evropa zivjela u miru 69 godina. to sto se jedan njen jugoistocni patrljak zakrvio 90-ih, pa to taj patrljak moze zahvaliti samo sebi, svojoj "slavenskoj pameti", i svojoj "sveslavenskoj ljubavi". kako li je samo u Vukovaru trestalo od te ljubavi, zar ne? a nesto tresti i na istoku Ukrajine u posljednje vrijeme, ako se ne varam? (toliko o tome kako "mi Slaveni opstajemo"). na trenutak pomislih da je ovaj tvoj post sastavio neki, o istenem und gotesvil, smijem li to uopce naglas reci... khm, khm, rusofil? :o

 

(pazi kad se i rimuje s Hill Bill :D )

mislim, nisi li ti freneticni borac protiv Pijemonta juznih, a posebno protiv Pijemonta svih Slavena? prezire li na ovom forumu itko vise od tebe, prvog gerilca za nezavisnost Vojvodine, Beograd i rusofile?

 

 

...

 

 

btw. bilo je govora o periodu nakon II. svj. rata. mislim, ne moras odmah pjeniti, ko da si Kadijevic glavom i bradom. jasno je da su komunisti obranili Jugoslaviju, no isto je tako jasno da je to vrlo skupo kasnije (na)placeno. pouka? nema pouke. takva ti je (tuzna) sudba provincije, sta da mu radimo. padanje u sveslavensko-ateisticki (eto nam novog oksimorona na boardu! ili mozda da probamo sa sveslavensko-paganskim? taj je tek zanimljiv) trans svakako ne pomaze.#3662 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 13 November 2014 - 03:15

A? Ala ga nadrobi, sve besmislenije jedno od drugog. A jednostavno je: jesi li ti Sloven? Nije valjda da si poverovao u ono tuđmanovsko o "perzijskom podrijetlu"?

Ako jesi, ne bih te zaista dugo zadržavao. To bi objasnilo i bulažnjenje o panslavjanstvu, Hill Bill - rusofil i slično...

Je li to pojeftinila vutra tamo kod tebe? Ajde se malo saberi, ipak.#3663 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 07 February 2015 - 22:22

Jedan od najglasnijih antikomunista među sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve posetio je, kako saznajemo iz više izvora, krajem januara kompleks u kojem su Brozovi sahranjeni i tamo je u društvu Jovankine porodice održao verski obred za pokoj duše ovih zakletih ateista.


- Amfilohije je sa nekoliko članova porodice Jovanke Broz došao u posle podnevnim satima, van radnog vremena „Kuće cveća“. Opelo je držao za Jovanku, jer je i ranije smatrao da je ona bila pobožna, uprkos komunizmu. Nikoga od osoblja u to vreme nije bilo u kompleksu. Očigledno je želeo da to uradi što je moguće diskretnije. Nije bila najavljena ni njegova poseta, niti verski obred koji je unutra služio. Ovaj dolazak nije zabeležen ni u jednom dokumentu, iako „Kuća cveća“ inače uredno vodi evidenciju o posetama - ispričao je naš dobro obavešteni izvor.
 
Titov unuk Joška Broz kaže za „Alo!“ da ništa ne zna o ovom neobično tajnovitom boravku mitropolita Amfilohija u „Kući cveća“.
- Naravno da sam šokiran ako je to istina. Jovanka je komunista. Ipak je to grob nekoga ko to nikako ne bi dozvolio. Pa tamo nikakvih verskih obreda nije nikad bilo - komentarisao je Brozov unuk.
Amfilohije juče nije bio dostupan za izjavu, ali podsećamo da je upravo on neposredno posle Jovankine smrti javno progovorio o tome da Jovanka Broz zaslužuje opelo, jer je, kako je tada rekao, ona bila verujuća.