veruje, veruje. doduše u njenom poglavlju u DwD u nekom trenutku ona traži u plamenu da joj se prikaže Stanis (AA) i vidi samo Džona, i to joj ne bude jasno.
ja nju inače ne kapiram kao negativca, već jednostavno kao fanatika. Bori se za prave stvari samo na pogrešan (preteran način), što se opet može razumeti obzirom na njeno, robovsko poreklo.
S'obzirom na to da je htela da spali dete od deset godina(Edrik olujni) ipak bih rekao da je negativac

Na temi o seriji započesmo priču oko Džakena ... Šta mislite ko ga je platio da vršlja po Vesterosu? Šta je tražio u Kraljevoj Luci i šta sad traži u Starigradu?
Realno samo nekoliko osoba, sa ove strane mora, može sebi da priušti njegove usluge, Tajvin, Bejliš, Vranino oko i verovatno Tirelovi.
I ja sam malo pozaboravljao neke detalje pa ako se neko seća neka kaže da li se uklapa da je on ubio Grejdžoja? MIslim vremenski obzirom da je bio u zatvoru pa posle u Harenhalu.
Mislim da Dzaken nije ubio Belona, trebalo je da od Harenhalla dodje do Gvozdenih ostrva pa da se posle ponovo spusta do Starigrada, jos u celoj zemlji besni rat tako da to ne bi bilo lako cak ni coveku sa njegovim skilom. Belona je verovatno ubio neki drugi covek bez lica.
A sto se tice toga sta radi u Starigradu pretpostavljam da ima veze sa mestrima posto je preuzeo Pejtov lik i sada pomaze Arhimestru to cemo verovatno saznati iz Semovog ugla. Inace Aleras Sfinga iz prologa AFfC je ustvari Sarela jedna od pescanih zmija cerka Oberina Martela.
mozda je malo off-zanima me jel neko procitao "pesme snova" od Martina?ako moze malo detalja,vredi li procitati,ima li nekakve veze sa ovim serijalom?
Tu je jedna od Dunk&Egg novela koja ima veze sa serijalom ostatak nisam citao.