Jump to content


Photo
- - - - -

Operacija vena laserom ?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
22 replies to this topic

#1 Steva-iz-daleka

Steva-iz-daleka
 • Members
 • 12 posts

Posted 03 February 2013 - 20:25

Kakva je to metoda uklanjanja proširenih i bolesnih vena laserom ? O čemu se tu zapravo radi ?nešto sam čitao ali mi sve to zvuči naučnofantastično. Kako može bez "noža" da budem otvoren.Želeo bih da saznam nešto više gde sve rade takve operacije kod nas.Žena ima problema duži niz godina  pa pitam ustvari zbog nje.Puno hvala.#2 vladan

vladan
 • Members
 • 25,392 posts

Posted 03 February 2013 - 21:01

Treba pitati varikologa da tacno objasni o cemu se radi.#3 Eddard

Eddard
 • Members
 • 4,278 posts

Posted 03 February 2013 - 21:21

To se zove Endovenous Laser Therapy, malo pročeprkaj po internetu, ima i YT klipova, ali kao što reče vladan, najbolje je da pre bilo kakve odluke konsultujete varikologa o svim pitanjima koja vas interesuju.

 

 

Da li neko i ko radi tu proceduru kod nas, nije mi poznato.


Edited by nvukelic, 03 February 2013 - 21:22.


#4 Sapunar

Sapunar
 • Banned
 • 2,066 posts

Posted 04 February 2013 - 11:19

Kakva je to metoda uklanjanja proširenih i bolesnih vena laserom ? O čemu se tu zapravo radi ?nešto sam čitao ali mi sve to zvuči naučnofantastično. Kako može bez "noža" da budem otvoren.Želeo bih da saznam nešto više gde sve rade takve operacije kod nas.Žena ima problema duži niz godina  pa pitam ustvari zbog nje.Puno hvala.

 

radi se o blokiranju prosirenih delova vena laserom. lakse se podnosi od klasicne operacije ali funkcionise samo za manje vene#5 Unionista

Unionista
 • Members
 • 14 posts

Posted 16 February 2013 - 19:33

evo druže,ovaj je zakon u srbiji za te stvari  ****reklama****

 

radio je tašti.ova se preporodila.sad se žena napalila hoće i ona da operiše,a nema ni upola vene ko njena keva.kakve su žene...samo što ja treba da calujem jbg.


Edited by nvukelic, 16 February 2013 - 19:43.
ovakve reklame šaljite putem PM


#6 Unionista

Unionista
 • Members
 • 14 posts

Posted 12 March 2013 - 21:28

jbg. izvinjavam se nije nikakva reklama.hoću da uputim čoveka jer sam svojim očima video transformaciju nogu kod ženine keve.znam da je taj dr Dragić (jeli ovo smeta?) uradio više hiljada operacija pa mislim zašto ne spomenuti? kao dr Radovanović za srce za koga smo svi čuli.šta ima da ga reklamiram kad će mi istisnuti iz džepa somića jura... :blush: jbg Sećam se ćale je spominjao Isidora Papu kao nekad vodećeg kardiologa npr. ovde treba da postave svi linkove za stručnjake u toj oblasti koji imaju slična iskustva na tu temu,zar ne ? ženama su do juče čupali vene iz nogu pa su ostajale po mesec dana u bolnici.po meni je ovo metoda od opštedruštvenog značaja,jer se ljudi vraćaju na posao u normalan život posle par dana.znate koliko su tu uštede?pa nije ovo prodaja suvenira...

hvala#7 Eddard

Eddard
 • Members
 • 4,278 posts

Posted 12 March 2013 - 22:12

Ok, sve si u pravu, ali nećemo baš reklamirati konkretne privatne klinike. Ko želi neka googla imena pomenutih lekara ili preko PM-a da te kontaktira. Takva je politika foruma. Hvala.

#8 steins

steins
 • Members
 • 7,357 posts

Posted 12 March 2013 - 23:51

koliko ja znam i državne firme rade operacije vena laserom, s tim da se valjda plaća stotinak evra materijal koji se utroši. e sad, kakav će rezultat biti, to zavisi i od materijala i od iskustva operatera...#9 Unionista

Unionista
 • Members
 • 14 posts

Posted 13 March 2013 - 00:18

Ma OK,ne kažem ništa protiv državnih lekara.ali kakvo nam je zdravstvo..ne bih sada o tome..Samo sam apelovao da se svi izjasnimo po pitanju ove teme.hoću i ja da saznam gde je nabolje i najpovoljnije......

pozdrav,hvala

respect ! #10 steins

steins
 • Members
 • 7,357 posts

Posted 13 March 2013 - 22:06

ma niko se ne svadja samo pišemo. :D

 

koliko ja znam u državnim firmama se to isto može korektno odraditi - i cenim, po nižoj ceni.#11 Unionista

Unionista
 • Members
 • 14 posts

Posted 14 March 2013 - 10:35

Znam da su kod privatnika uvek bolji uslovi kod svih struka,jasno nam je svima zbog čega jer grade svoju reputaciju.Možeš da saznaš cene i uslove u državnim?

Eh,ali znaš šta je još bitno ,što su kod ovog doka dolazili strani lekari na obuku,neki Holandezi koji li su,a gde neće naši ? Jer da me operiše specijalista u državnoj kog je obučavao ovaj u svojoj privatnoj klinici po nekoj nižoj ceni,ne znam baš...To je stvar izbora.Znaš ono da bi učenik prevazišao učitelja treba dosta vremena.#12 steins

steins
 • Members
 • 7,357 posts

Posted 17 March 2013 - 00:15

Znam da su kod privatnika uvek bolji uslovi kod svih struka,jasno nam je svima zbog čega jer grade svoju reputaciju.Možeš da saznaš cene i uslove u državnim?

Eh,ali znaš šta je još bitno ,što su kod ovog doka dolazili strani lekari na obuku,neki Holandezi koji li su,a gde neće naši ? Jer da me operiše specijalista u državnoj kog je obučavao ovaj u svojoj privatnoj klinici po nekoj nižoj ceni,ne znam baš...To je stvar izbora.Znaš ono da bi učenik prevazišao učitelja treba dosta vremena.

 

 

mene pitaš? ako je tako -ok saznaću pa ti javljam na pm. #13 Unionista

Unionista
 • Members
 • 14 posts

Posted 21 March 2013 - 19:47

Svaki info je dobrodošao. :+1:  

Nije loše otići u čekaonice pa čuti šta pacijenti pričaju.Odmah ti sve bude jasno.

Kad sam video kod ovog čekaonicu ,fijuu burazeru...kao da si u muzeju.Nije zajebancija...jbg.#14 Milisav Kojic

Milisav Kojic
 • Members
 • 1 posts

Posted 02 May 2013 - 10:24

Imam 56. godina i preko 30 prosirene vene. Pre sedam godina sam operisao desnu nogu klasicnom operacijom. Rezultat operacije je i danas odlican. Sama operacija je dosta komplikovana i duga, tesko sam podneo spinalnu anesteziju. Nekoliko sledecih meseci sam imao bolove, tesko sam se kretao i morao sam da budem na bolovanju dva meseca. Posto sam i dalje imao strah od operacije odlagao sam operaciju leve noge dok nisam dobio trombove i otekline jezivih razmera, bio sam nepokretan dve nedelje i jos toliko sam jedva hodao. Nakon konsultacija sa vaskularnim hirurgom (u drzavnoj bolnici gde su trazili oko 1.000 evra) odlucio sam se za lasersku operaciju kod vec pomenutog dr Dragica, u Beogradu. Uradio sam je 29. aprila 2013. godine po istoj ceni kao u drzavnoj bolnici. Mozda je jos rano da govorim o efektima operacije ali trenutno mi je vazno da mogu normalno da hodam i funkcionisem. Operacija je trajala manje od pola sata, skoro bezbolno, prosao sam prvu kontrolu i jedino moram da vodim racuna da prvih mesec dana nosim carapu, sto vise hodam i izbegavam stajanje i sedenje. Nadam se da ce se vremenom pokazati da sam uradio pravu procenu. Minimalni bolovi, tokom prvog dana, prestali su i nisam nista uzimao od lekova da bi ih smanjio, spavao sam sasvim normalno.

Generalno, nisam uopste vodio mnogo racuna o zdravlju, i zbog nemarnosti i uslova zivota, tako da verujem da sam doprineo razvoju bolesti na najpovoljniji nacin. Imam srecu da su svi ostali nalazi dobri, solidne unutrasnje vene prvenstveno, tako da verujem da cu uz kvalitetniji zivot odrzati sloidno zdravlje.

Ako dobro citam ovo sto sam napisao mislim da nisam prekrsio nikakva pravila foruma i rado cu odgovoriti svika na dodatna pitanja.

Milisav Kojic#15 Unionista

Unionista
 • Members
 • 14 posts

Posted 03 July 2013 - 22:49

Kada kažete da su cene iste u državnim ustanovama i kod privatnog kardiohirurga ja bih uvek izabrao privatnika.Zna se da se oni bore za reputaciju da im je svaki pacijent bitan da ćemu pokloniti mnogo više pažnje jer da nije tako to se brzo se pročuje.Nemojte misliti da sam neki lovaran baš naprotiv sa 350 eura mesečno meni bi trebale tri plate da uradim takvu operaciju.Ako neki doktor ide na bogatu klijentelu ima prava na to ,hteli smo liberalni kapitalizam neka nam ga.

Znam kakvo je stanje u državnim bolnicama pa bolje da pričam o tome.Svaki dan daju priloge na televiziji o tome kako je potrebna finansijska pomoć te ovom te onom kliničkom centru.

U Pančevu traže klima uređaje za bolnicu.Mogu misliti kako je tim jadnim pacijentima po ovim vrućinama.