Jump to content


Photo
- - - - -

auto kit


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
17 replies to this topic

#16 alpiner

alpiner
  • Members
  • 11,330 posts

Posted 21 March 2013 - 19:01

Nažalost nemam više fotki.

 

Slučajno sam naleteo na ovaj auto. Lik je bukvalno sve sam radio. Pravljen kavez u koji je stavljen motor i diferencijal sa Lade 1500, karburator(dvogrli Weber), kočnice(svuda disk), izduv austrijski ...

 

Plan mu je neki jači motor u skoroj budućnosti.

 

Sprava je super za vožnju obzirom da je pogonska osovina odmah iza tebe. Sjajno ubrzava i koči zbog male kilaže. Zvuk sjajan! Bez problema praviš donuts ili se okreneš za 180 stepeni.

 

Puno zabave, ali je uloženo dosta truda


Edited by alpiner, 21 March 2013 - 19:10.


#17 Wingman

Wingman
  • Members
  • 1,585 posts

Posted 10 December 2013 - 22:47

Satan's Rat-Rod: 1931 Ford - /BIG MUSCLE

 



#18 christofer

christofer
  • Members
  • 334 posts

Posted 11 December 2013 - 10:55

Bila je svojevremeno na dicovery-ju emisija o pravljenju replike AC Cobre. Mislim da je kao donator auto bio Ford scorpion ili tako nesto a da je motor bio u to vreme potpuno novi LS6 V8 iz C5 Corvette. Konacna cene je bila oko 35000-40000 Funti.  Lik koji je sastavljao auto bio je veterinar po struci i nije imao neko predznanje oko motora, odrzavanja i slicnih stvari (navodno). Posle su napravili i serijal pa je sastavio i Caterham-a i jos neki auto....Sve u svemu  auto  je izgledao odlicno a sa tim motorom nije bio bas ni "puz". A postoji i epizoda TG-a na tu temu: http://www.topgear.c.../videos/kit-cat .

Poenta je pre svega u malo ulozenih sredstava, automobilu koji ili lici na "slavnog pretka" ili da bude neki "weekend racer", i da se ljudi zabavljaju sa celim tim procesom oko sastavljanja, trazenja delova....Naravno, posle svega ide homologacija.

Vidim da se ovde ubacuju i Rat Rod-ovi....to nikako po filozofiji samog vozila i nacina  proizvodnje nije isto. Oni su custom vozila, podgrupa hot rod-ova, unikati, koji mozda deluju oronulo, ali to svakako nisu. Za razliku od Kit Car varijanti koje fabrika prozvodi u nekom (vecem ili manjem) broju, Rat Rod je "one off".