Jump to content


Photo
- - - - -

Koliko daleko mozemo da odemo?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
15 replies to this topic

#16 dexter8

dexter8
  • Members
  • 764 posts

Posted 18 January 2013 - 23:11

biser se može pronaći i na deponiji, samo treba uporno tražiti, mislim ko hoće da kopa po đubrištu sreće i želi da zaprlja ruke.

 

ova sredina 20 godina unazad je jedan neprekidni sociobiološki eksperiment, gde je populacija izložena ekstremnim psiho/fizičkim faktorima kao retko gde na Oksidentu, zbog čega mnogi planiraju bekstvo ili su već pobegli, dok su se preostali adaptirali na uslove novonastalog primitivnog društva, baš ovako kako melankolic opisuje u svom postu:

 

U snovima je suština teme: dokle možemo da odemo? Dok sam bio mlađi i naivniji, smatrao sam da možemo daleko da odemo. A onda su mnogi iz mog okruženja, na osnovu kojih sam formirao taj stav, ili otišli iz zemlje ili su se "pridružili" tom patrijarhalno parohijalnom sistemu.

 

mene ne interesuju generacije rođene u divljem društvu, jer nemaju referentni okvir za poređenje, kao ni oni značajno stariji koji su svoje najbolje godine odživeli u ex-yu. moj primarni interes je vezan za srednje generacije, one koje su detinjstvo provele 80ih (u koje i sam spadam), odgajane za jedno humano, socijalističko društvo a onda se osvestile u paklu 90ih. šta se sa njima dešava, dozvolite da proširim klasifikaciju kolege melankolica:

 

1. spoljni emigranti

2. prilagođeni

3. unutrašnji emigranti

4. ?

 

dakle, u potrazi sam i želim da izučavam 4. grupu, jedinke koje se nisu povukle na marginu i samoizolaciju, koje ne anesteziraju ili filtriraju društvenu realnost, nego se njome svesno "truju" kako bi u sebi, eventualno, izgradili "antitela". to su nekakvi mutanti, na pola puta između humanog i divljeg, ne Treća nego ono što su neki teoretičari definisali kao Nulta Srbija. smatram da je to autentična snaga koja će izgraditi novu srpsku kulturu za 21. vek, nešto sasvim originalno u svetskim okvirima.

 

mislim da je to taj Različak, o kojem je nadahnuto govorio dr. Koštunica.


Edited by dexter8, 19 January 2013 - 01:33.