Jump to content


Photo
- - - - -

Na RTS-u kazu da je profesorka glupaca!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
9 replies to this topic

#1 Andrsa

Andrsa
  • Members
  • 1 posts

Posted 06 January 2013 - 22:56

Draga forumasi, 

 

 
Javljam se sa nadom da ce ova vest prodrmati nase intelektualce, bar malo, posto je prosveta odavno izgubila svoj integritet.
Naime, voditelj emisije "Ja imam talenat", u pauzi izmedju dva kandidata priseca se svog pismenog zadatka iz srpskog jezika i na kraju kaze da nije shvacen jer je profesorka bila GLUPACA! 
Da li je moguce da se na nacionalnoj televiziji gledanoj u celoj Srbiji nastavni kadar obelezava kao glupaca, a znamo kako nam je svest o brazovanju opala?
Ja sam uzasnuta situacijom u prosveti i kada cujem jos ovako nesto, i ono malo nade koju imam izgubim. Cemu se uce deca u Srbiji, da su nastavnice i profesorke glupace, SVAKA CAST RTS!!!
 
                    Unapred zahvalna,
             Aleksandra Stefanovic, uciteljica

Edited by Andrsa, 06 January 2013 - 22:56.


#2 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 06 January 2013 - 23:06

Ne gledam emisije tipa "Ja imam talenat" tako da nemam pojma sta se tamo prica, medjutim da se obrazovanje i sve povezano sa istim u Srbiji uglavnom prezire je prilicno ocigledno i bez budalasenja voditelja.



#3 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 07 January 2013 - 02:35

Par aksioma:

 

(1) RTS - poznat pod adekvatnim nadimkom TV Bastilja - je centar fashistickog ispiranja mozga u Srbiji.

 

(2) Aksioma (1) vazi u kontinuitetu od 8. sednice nekadasnjeg SK Srbije, u septembru 1987. godine do danas.

 

(3) U Srbiji je obrazovanje tokom citavog 20. veka, i pod kraljevinom, i pod komunistima, i pod milosheskuovim nacional-socijalistima, i pod kostunoidno-tadicevsko-grobarskim klerofashistima bilo 55. rupa na svirali.

 

(4) Na vlast se u Srbiji dolazi samo igranjem na predrasude i najnize strasti polupismenog/cetvrtpismenog/nepismenog birackog tela.

 

Neke od posledica koje se iz ovih premisa mogu izvuci su ne samo to da su svi ministri prosvete u poslednjih par decenija u Srbiji bili (i ostali) debili, vec i da se fizicki, psihicko i finansijsko nasilje nad prosvetom i prosvetnim radnicima MORA nastaviti, jer bi u suprotnom politicko-mafijaske kvazielite izgubile vlast, sto je za njih gore od smrti. Iz toga takodje logicki sledi da drzavni, tzv. javni servis MORA po svaku cenu zadrzati konkurentnost u procesu zaglupljivanja birackog tela u odnosu na privatni sektor (TV Pink, TV Prva, TV (D)B92) koji je u proces zaglupljivanja usao sa velikim elanom i preduzimljivoscu.

 

Iz cega, naravno, sledi i da je ovo opisano u prvom postu nazalost sasvim za ocekivati. Sve vrlo logicno i konzistentno. I nije od juce, pa ni od prekjuce.



#4 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 07 January 2013 - 11:11

Naravno, ne može se isključiti mogućnost da je dotični u pravu i da dotična jeste glupača. Ja sam isto imao jednu takvu glupaču za profesorku jedno vreme i jedino što odudara je što mi je to naknadno sama priznala i izvinila se za svoju glupost. A to je bilo mnogo, mnogo pre nego što su užasna negativna selekcija i partijski kriterijumi u prosveti dodatno otvorili kanale za ulazak velikog broja glupaka i glupača.
Naravno, ja zbog jedne glupače ne generalizujem da su svi moji profesori bili glupi, kamoli tek svi prosvetni radnici. Generalizacije takve (ili suprotne) vrste ostavljam glupacima i glupačama.
Nije trebalo uvoditi veronauku u škole, sada su prosvetari umislili da treba da budu zaštićeni kao "veroučitelji" tojest popovi, pa tako da nijedan pripadnik ceha ne može biti glup ili se to nikako ne sme reći. Ni kada je istina.

Šta je sledeće? Da nema glupih na BU, recimo? Ne da ima nego vrvi!

#5 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 07 January 2013 - 11:45

Šta je sledeće? Da nema glupih na BU, recimo? Ne da ima nego vrvi!

 

Posebno na mašinskom i pravnom. ;)

 

Obrazovni sistem je otišao do đavola i današnji nastavnici i profesori (uz retke izuzetke) otaljavaju svoj posao, indoktriniraju decu svojim ideološko- zaverološkim bulažnjenjima i koriste sve prednosti ekskurzivno- sindikalno- štrajkačkih prava.

Da li se iko od nastavnika ili profesora (pre nego što se brecnuo na uvredu nekakvog voditelja RS programa) zapitao kolika je njegova / njena odgovornost što su današnji osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti toliko, blago rečeno, netolerantni prema svemu što nije po srBskoj matrici?

 

Nego, na osnovu kojih kriterijuma se neki nastavnik ili profesor može nazvati glupakom? Ako je to zbog toga što se na časovima davala prednost mediokritetima a sputavala svaka kreativnost (kako se ne bi poljuljao ego nastavnika / profesora) onda se slažem sa kvalifikacijom. Tolike su generacije upropaštene jer nije bilo sluha za potrebe đaka a sada treba da se vodi ne znam kakva akademska rasprava oko jedne uvrede u RS programu.



#6 DJ_Vasa

DJ_Vasa
  • Members
  • 7,769 posts

Posted 07 January 2013 - 12:09

Šteta je što je nemoguće pogledati pismeni da bi se doneo kranji sud. Naime, srpska književnost i jezik se izučavaju u leglu najsmrdljivijeg nacionalizma, imajući u vidu odgovarajuće katedre, a književnost se u školama tumači veoma rigidno. Ovo se najlakše vidi u tome kako se interpretiraju one nekrofilske 'junačke' pesme, gde svako tumačenje deluje papagajski, dok se kod normalnije književnosti mogu videti i pojedini znaci kreativnosti. Ako je pismeni zadatak protumačen i ocenjen po takvom kalupu, onda je možda taj voditelj i oštećen.

 

S druge strane, imajući u vidu ko sve radi na RTS-u, mogućnost da je voditelj napisao neku glupost deluje sasvim prihvatljivo.



#7 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 07 January 2013 - 13:13

Fakat je da ima mnogo nastavnika i profesora u osnovnim i srednjim skolama i na fakultetima koji se mogu okarakterisati kao glupaci, medjutim jos vise ima djaka koji se tako mogu okarakterisati. Ima puno onih profesora koji guse kreativnost ucenika svojim ogranicenim i rigidnim stavovima, nesposobnoscu da prepoznaju istinske talente, ali sam prilicno ubedjen da ima jos vise profesora koji u svojim odeljenjima "nemaju sta da uguse" posto istinske talente sretnu mozda dva-tri puta tokom svoje cele karijere. Nekako mi deluje da iz takvih odeljenja (u kojima nema sta da se ugusi) dolaze voditelji raznoraznih emisija na RTS.



#8 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 08 January 2013 - 00:25

Nekako mi deluje da iz takvih odeljenja (u kojima nema sta da se ugusi) dolaze voditelji raznoraznih emisija na RTS.

 

Meni nekako deluje da se s tim predubeđenjem ide na čas.

 

Čak i u "ono" vreme, za koje se često kaže da je neuporedivo bolje u odnosu na ovo današnje, mogu da kažem (a to konstatujemo svi mi iz generacije kada se sastanemo) da na prste jedne ruke mogu da se navedu nastavnici i profesori (od osnovne, preko srednje do fakulteta) koji su ostvarili poseban uticaj na nas da zavolimo to što su nam predavali.

 

Hoću da kažem da je u čitavom mom školovanju dominirala ex cathedra i tu vidim glavni problem našeg školstva (što posledično i dovodi do stvaranja odraslih ljudi zavisnih od autoriteta).



#9 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 08 January 2013 - 00:42

Fakat je da ima mnogo nastavnika i profesora u osnovnim i srednjim skolama i na fakultetima koji se mogu okarakterisati kao glupaci, medjutim jos vise ima djaka koji se tako mogu okarakterisati. Ima puno onih profesora koji guse kreativnost ucenika svojim ogranicenim i rigidnim stavovima, nesposobnoscu da prepoznaju istinske talente, ali sam prilicno ubedjen da ima jos vise profesora koji u svojim odeljenjima "nemaju sta da uguse" posto istinske talente sretnu mozda dva-tri puta tokom svoje cele karijere. Nekako mi deluje da iz takvih odeljenja (u kojima nema sta da se ugusi) dolaze voditelji raznoraznih emisija na RTS.

 

Sve zavisi od sredine kojoj nastavnik predaje. Medjutim, u svakoj sredini postoje deca kojoj kad se pravilno zainteresuju mozes da preneses vestinu kritickog poimanja sveta. 

Takodje je jako mnogo profesora koji su prvoBorci i na bazi svog senoriteta biraju sta ce njihovi djaci uciti i kako ce im "zamraciti" um.

To ti je zivot.



#10 veliki strumf

veliki strumf
  • Banned
  • 26 posts

Posted 05 March 2013 - 00:26

pa sta ocekivati na RTSu je sve moguce... a nas obrazovni sistem je zaista pao na niske grane :(