Upravo urolovao pilecu dzigericu u pancetu i isprzio na gril tiganju
Kuvano vince i pomfrit se podrazumevaju
Kontradikcija: kako kuvano vino i dzigerica sa slaninom sa rostilja mogu da idu zajedno?
Posted 12 December 2012 - 21:41
Upravo urolovao pilecu dzigericu u pancetu i isprzio na gril tiganju
Kuvano vince i pomfrit se podrazumevaju
Kontradikcija: kako kuvano vino i dzigerica sa slaninom sa rostilja mogu da idu zajedno?
Posted 12 December 2012 - 23:33
Svi smo skupa pobrljali topike: kakve veze ima ruska salata sa przenom pilecom dzigericom u slaninici?
Posted 19 December 2012 - 19:32
...
Kako ne shvatas - lik je gladan!
...
Posted 19 December 2012 - 22:35
A ima li u Beogradu Nove godine bez ruske salate?
Nema i ne samo za Novu godinu, mislim da malo koja proslava prodje bes ruske salate.
Posted 20 December 2012 - 09:54
...
Kako ne shvatas - lik je gladan!
...
Posted 20 December 2012 - 22:53
cesto napravim rusku salatu od rinflajsa kad god kuvam junecu supu... iseckam kuvano meso, sargarepu i zelen,
dodam seckane kis.krastavce i obavezno Iriski kackavalj, zatim idu majonez i malo senfa - i ruska je perfektna!
Posted 21 December 2012 - 08:38
cesto napravim rusku salatu od rinflajsa kad god kuvam junecu supu... iseckam kuvano meso, sargarepu i zelen,
dodam seckane kis.krastavce i obavezno Iriski kackavalj, zatim idu majonez i malo senfa - i ruska je perfektna!
Sto je najbolja potvrda izreke: "Kol'ko sela, tol'ko adeta!"
Posted 08 May 2013 - 16:18
Senf je obavezan, pravi razliku, na bolje
Posted 08 May 2013 - 18:33
Senf je obavezan, pravi razliku, na bolje
A tek zlica, ili vilica.
Posted 08 May 2013 - 19:54
I ja, takodje, dodajem kasicicu - zavisi od mase - dizonskog senfa (ne nemacke senfove, koji su kiseli, ali ne i ljuti, gde spada i Tomy).
Edited by vladan, 08 May 2013 - 19:55.
Posted 12 June 2013 - 08:13
prelepa kombinacija, ja je obozavam.
Posted 03 October 2013 - 19:10
prelepa kombinacija, ja je obozavam.
Koja kombinacija?
Posted 03 October 2013 - 19:38
Koja kombinacija?
Klona i bana.
Posted 03 October 2013 - 20:42
Klona i bana.
... i trola, ako smem da dodam.
Posted 12 October 2013 - 12:14
Moj recept za rusku salatu je sledeci:
Jednake kolicine barenog krompira, sargarepe, graska, kiselih krastavaca I mesa - tradicionalno, to bi trebalo da je krta svinjetina u dunstu, mada ja sad cesce koristim konzervu kuvane sunke. Sve seckano rukom, nije nuzno da komadici budu vrlo mali. Majonez, kojem dodajem 1-2 kasicice dizonskog senfa.
Po volji, moze se dodati I drugo seckano bareno povrce, ali to vise nije tradicionalna ruska salata.
Ako majonez pravite sami (jedno kuvano I jedno zivo zumance), onda I kuvano belance, koje vam ostaje.
Ukuse podesim dodajuci so I sok limuna - ja licno volim da je ruska salata malo kiselija. Biber ne dodajem.
Naravno, ovo je samo jedan od recepata: uostalom, "kol'ko sela, tol'ko adeta".