Dragi forumasi,
dugo je proslo od mog poslednjeg obracanja ovde ali ovo sto budem sada ovde napisao budite sigurni da je iskreno i molim sve koji ovo procitaju neka procitaju bar tri puta jer ovo se ne dogadja svaki dan,ali moze dosta da pomogne Vama narode koji radite i investirate u nasoj zemlji da budete oprezni. I da ponovim NE KAJEM SE STO JE MOJ OTAC SVE DAO ZA OVU ZEMLJU,A I JA STO SAM NASTAVIO NJEGOVIM PUTEM!!!
Moje zadnje obracanje bilo je 29.01.2011.godine kada sam MORAO da ucutim,ali su me grdno prevarili ovi iz Dunava, Sve je bilo ajde da resimo,dogovrimo iznos i kada treba da potpisemo iskomplikuju i nista..... Radili su planski,znali su da u aprilu istice dve godine blokade i da cu uci u automatski stecaj,pa su na sve moguce nacine odugovlacili.
Dodje i 29.04.2011.godine i po zakonu udjoh automatski u stecaj. Samo 5 dana!!! od ulaska u stecaj stize i presuda protiv Dunava gde mi je dosudjeni iznos Privrednog suda Cacak prepolovljen zbog revansizma sudija,jer je moj predmet u Visem apelacionom sudu zavrsio kod sudije iz Cacka koja se revansirala sudiji koja je presudila u Cacku iz razloga sto se ne podnose!!! iDEMO DALJE....
Dobio sam stecajnog upravnika Danila Skiljevica iz Cacka ( u daljoj prici saznace te da je vodio postupak iako mu je licenca oduzeta!!!) koji preuzima moju firmu da vodi stecajni postupak.
Prvi njegov obilazak firme i sagledavanje situacije donosi zakljucak da firma ima uslove da otplati dugove i nastavi sa normalnim radom,tako da donosi odluku da moj otac kao vlasnik moze raditi Plan reorganizacije koji bi trebalo svi poverioci da prihvate. Isto tako pricali smo o pristigloj presudi sa Dunavom gde smo izjavili da nismo zadovoljni presudom i da cemo pisati Reviziju i da ne povlaci presudjeni novac iz Kompanije Dunav jer da bi trazili reviziju vrednost spora mora da bude preko 300.000 eura. Revizija napisana i poslata sudu,a stecajni odlazi u Dunav osigiranje u Cacku i dogovara isplatu sa direktorom presudjenog iznosa. Oni u zalbi napisase da nema vrednosti za reviziju i meni odbise da urade reviziju jer nema vrednosti!!!
Kao najveci poverilac u mome preduzecu bila je EUROBANK EFG banka,gde smo prvo zakazali sastanak svesni da bez njihove podrske u izradi plana reorganizacije,nema efekta raditi. Predocili smo upravniku da je trenutni dug EUROBANK EFG banci oko 22 miliona dinara i da samo mozemo dodati jos oko jednog miliona zatezne kamate zbog kasnjenja.
Na zakazani sastanak u banku koji je bio zakazan za 11 sati ujutru,a primljeni smo uvece u sedam odlazimo stecajni upravnik Danilo Skiljevic,izvodjac plana reorganizacije,moj otac kao vlasnik i ja kao direktor. Iz banke tj. od pravnika Dragana Savanovica dobijamo odgovor da je banci za cilj da se dug otplati i da ne vidi u bankrostvu resenje. Trazio je da prijavljeni iznos koji ce naknadno dostaviti zvanicno putem prijave potrazivanja preko suda u Cacku unesemo u taj plan i da rok otplate bude 5 godina i da ce glasati za plan reorganizacije. Cekali smo da pristigne i zvanicno prijava od strane banke kako bi tacno uvideli po njihovim karticama njihovo potrazivanje. Medjutim, kada je stigla prijava od strane banke svi smo se nasli u soku. Iznos koji je banka prijavila iznosio je 99 miliona i jos neka hiljada!!! A vrednost kredita je bila 480 hiljada eura i otplaceno preko 200 hiljada evra,da bi neko do tog iznosa stigao!!! Trazio sam od upravnika da mi odmah pusti tu prijavu na faks kako bih se uverio u njegove price. Kako sam video prijavu rekao sam upravniku da je ovo ne moguce i da prijava nije potpisana i da je mora odbaciti. Stecajni upravnik Danilo Skiljevic trazi da jos jednom odemo u banku kako bi sravnili kartice i da utvrdimo vrednost duga jer je velika razlika. Trazili smo da sastanak bude za vreme radnog vremena kako bi mogli dobiti kartice,ali ista prica se dogadja zakazan sastanak za u dva,a primljeni u pola sedam i naravno samo pravnik. Bez kartica,samo ispred sebe ima prijavu na kojoj ima 35 miliona zatezne kamate!!! Pobunili smo se cifre,a on nama kaze: Svestan sam da je ovo nenormalna zatezna kamata i da nije proknjizena u nasem knjigovodstvu jer bi ih NBS kaznila,ali da unesemo ceo iznos u plan reorganizacije a oni ce otpisati zatezne kamate. Sastanak smo zavrsili bez dogovora,a na putu Ivanjicu u autu smo rekli stecajnom dug banke je lazan i da cemo u plan reorganizacije ubaciti iznos koji mi mislimo da je tacan a oni neka nas tuze za razliku ako misle da su u pravu. Na tome se i zavrsilo. Dan pred isticanje roka za podnosenje prijava potrazivanja stecajni odlazi uvece u banku u Beograd,nalazi se sa njemu poznatim ljudima i pravi dil potpisuju mu prijavu koju je on trebao da odbaci kao nepotpunu i netacnu.
Nas obavestava drugi dan o tome sa izgovorom moramo sa bankom tako ne smemo njih da ljutimo pa cemo se dogovarati kada usvoje plan,u suprotnom ako ne zelimo tako imamo poverilacko rociste gde se mozemo zaliti sudu da taj dug nije toliki i da osporimo.Samo da napomenem da to ispitno poverilacko rociste se samo jednom odrzava gde se moze nesto osporiti i nikada vise!!!
Dosao je i taj dan kada je bilo zakazano ispitno poverilacko rociste gde sam poneo kompletnu dokumentaciju koju bih izneo pred sud sa dokazima da prijavljeni iznos od strane banke nije tacan.
Na pola puta za Cacak,dobijam poziv od stecajnog upravnika Danila Skiljevica da ne dolazim jer se ispitno poverilacko rociste nece odrzati i da se vratim za Ivanjicu. Vracam se kuci i ne sumnjajuci u prevaru stecajnog upravnika. U popodnevnim satima upravnik se javlja i kaze: Odrzano je rociste,ali nikog nije bilo i ja od danas nisam vise stecajni upravnik zbog nekih problema kojih sam imao u prethodnim stecajnim postupcima.
Prizna covek banci dug koji je nepostojeci za 70 miliona dinara vise i nema pojma sta da radim ja dlje u postupku!!!
Od tada krece igra zivota i smrti sa mojom porodicom,mojom firmom......... Izgubih sva prava,nemam kome da se zalim,sudija kaze zasto niste dosli na ispitno rociste a kada joj kazemo da nas je upravnik prevario ona kaze tuzite ga!!! Krenula kola niz brdo,pa gledaj sta se desava....
I opet kao svaki davljenik,krecem u hvatanje slamke spasa. Pisao sam i sudu i tadasnjem predsedniku drzave i Narodnoj banci..... i na kraju nista......... Svelo se sve na milost i nemilost banke. Krece se sa zakazivanjem glasanja Plana reorganizacije,gde skoro svi poverioci glasaju ZA ali uzalud od banke ni traga ni glasa. Ne dolaze ni na jedno zakazano rociste. Njihov ne dolazak znaci da su protiv plana i da su za bankrot.
Mesto Danila Skiljevica,dolazi mi za stecajnog upravnika kauboj iz Uzica Djokic Ljubisa. Sa njim je tek sou. Preuzima od Skiljevica kao sve,ali i dalje se ne odvaja od njega. Zajedno dolaze kod mene u firmu,zajedno idu na rocista ........ ma sve. Prvi problem nastaje ako se secate zime i velikog snega u Ivanjici. Nakon velikih padavina i obilaska firme vidim da mi je sneg ugrozio objekte i da preti opasnost od rusenja. Pod hitno pokusavam da dobijem Djokica da ga obavestim da ukoliko ne ocistimo sneg sa krova da ce doci do rusenja ali ne uspevam da ga dobijem. Pozivam stecajnog sudiju iz Cacka Mariju Adzemovic i obavestavam je da ne mogu dobiti stecajnog upravnika Djokic Ljubisu i da su objekti u velikoj opasnosti od rusenja. Ona kaze morate njega dobiti on rukovodi preduzecem i on odlucuje sta da radi. Posle izvesnog vremena javlja se stecajni upravnik Djokic Ljubisa i kaze : Sta je panika?! Idem ja da osiguram to,pa nek se rusi i zabranjujem bilo kome da pridje objektima da cisti!!! I meni zaprecuje posto sam ja bio jedino lice zaposleno u firmi Grozd doo u stecaju da ne smem nikome dozvoliti da pridjem i da sam ja odgovoran za svu bezbednost.
Iako svestan svoje odgovornosti i poucen sa iskustvom sudskog spora sa Dunavom odlucujem bez znanja upravnika da sakupim ljude i upadnem na brzinu u najugrozeniji objekat i pomerim najvrednije masine u ciju sam nabavku investirao preko 300 hiljada eura. Ostala je samo jedna masina vrednosti preko 65 hiljada eura koju nismo uspeli da pomerimo jer je bio preveliki rizik i nasao sam je ujutru zatrpanu rusevinama. Opet obavestavam upravnika da je doslo do rusenja a on mrtav hladan osigurano je sve sta te briga ............. da ne duzim mnogo,posle nekoliko dana kaze OSIGURANJE NE PRIZNAJE STETU OD SNEGA !!! postavicu slike srusene hale,nadstresnice koja se samo nije srusila i masina
Napravi covek stetu preko pola miliona evra i ne snosi nikakvu odgovornost!!!
Pisao sam ne znam ni sam kome nisam,od svoh odgovor nije u nasoj nadleznosti. Sud ne interesuje sta se dogodilo i na zadnjem rocistu proglasava bankrot.
I opet u sebi pomislim sad je kraj nema vise nade za bilo sta,na predlog jednog advokata napisao sam i Ustavnu zalbu,koja ne odlaze pripreme za prodaju.
Advokatu su bili potrebni neki papiri iz spisa predmeta stecaja pa sam morao u sud u Cacak. Uvidom u spise nailazim na neke sumnjive radnje i pocinju mravi da me jedu u sebi otkuda ovo ovde,otkuda ono.......... Izneo sam advokatu svoje sumnje na sta je i advokat reagovao i krenuli smo u dublju analizu svega. A do cega smo dosli ispricacu Vam sada,ali narode sve sto kazem imam dokumentovano!!! bez ijedne trunke lazi :
- dosao sam do informacija da je bivsi stecajni upravnik Danilo Skiljevic prebacivao novac koji je uplacen od strane Dunav Kompanije na tudje tekuce racune i da su sa tim novcem kupovane firme gde je on vodio stecajni postupak - dokaz izvod iz Agro banke
- dosao sam zvanicno do dokumenta iz Agencije za licenciranje stecajnih upravnika gde je Danilo Skiljevic pre mog stecaja obrisan sa liste licenciranih upravnika - dokaz iz Agencije za licenciranje stecajnih upravnika, a vodio se na listi Privrednog suda Cacak
- da je izbacio nepotpisanu prijavu od strane banke a ubacio potpisanu - imam dokaz kopiju nepotpisane prijave potrazivanja EUROBANK EFG
-da je sadasnji stecajni upravnik Ljubisa Djokic napravio dogovor sa wiener stadishe osiguranjem oko procenta za potpisivanje ugovora o osiguranju moje firme
O svemu navedenom upoznao sam Ustavni sud Srbije,predsednika drzave,predsednika odbora protiv korupcije i kriminala Aleksandra Vucica i zatrazio da preispitaju sve ove navode.
Da li ce se ovoj mafiji stati na kraj ne znam,ali ne gubim i dalje nadu. Verujem da ce neko ovo procitati ni zapitati se cemu vodi sve ovo ???
Kada su svi moji prigovori stigli do sudije i do stecajnih upravnika i kada sam obelodanio sta su mi sve uradili krece unistenje moje porodice od istih tih upravnika i sudije. Izmisljaju da se dogodila velika kradja u kojoj sam ja ucestvovao da bi mi zabranili pristup ulaska u firmu i krivicno gonili.
Ovo je narode cist organizovan kriminal,ako ostanem ziv neka me i zatvore doci cu opet ovde da vam ispricam nastavak sa tuznim ili srecnim krajem............... A od kradje ni traga ni glasa,cuvao sam da bih opet pokrenuo firmu,da izadje sve na videlo al zavukoh ruku u osinjak i ne znam sta ce biti!!!
Milinko Vulovic
Starovlaska 64
32250 Ivanjica
069-638 000

jooj majko sta mi uradi dunav osiguranje+stecajna mafija II deo-ovo tr
Started by
Milinko Vulovic
, Sep 12 2012 22:09
1 reply to this topic
Posted 12 September 2012 - 22:09
Posted 13 September 2012 - 22:31
A kakva budaletina je projektovala taj krov ? Pa nije Ivanjica negdje u primorju, sasvim ocekivano da ce snijeg polomiti tako jadnu konstrukciju.
A ne razumijem ni osiguranje koje prihvati da osigura nesto sto ne zadovoljava tehnicke standarde.
A ne razumijem ni osiguranje koje prihvati da osigura nesto sto ne zadovoljava tehnicke standarde.