S druge strane, kulturfasista si.
Bez etiketiranja, molim.
Posted 05 September 2012 - 23:08
S druge strane, kulturfasista si.
Posted 05 September 2012 - 23:26
Sapunar, covece, zasto drugima nameces svoj sistem vrednosti?
Mislim, ako stvarno u to verujes,radi to i ne pricaj i ne nameci-ja godinama vezbam jogu, meditiram i vegetarijanac sam pa svoj sistem vrednosti ne namecem nikome...
I ne mislim da bilo ko sem mene treba da ga usvoji...Naprosto, to sto propagiras, plus odlazak iz savremene civilizacije na selo, treba da bude licni izbor svakoga...Kao odraz njegove/njene slobodne volje.
Posted 06 September 2012 - 00:34
Slazem se s tobom u potpunosti.I ja vežbam jogu, i vegetarijanac sam, i...ne vidim ništa loše u tome što opisuje šta i kako radi, nikome naravno niti može niti treba nametnuti svoj sistem vrednosti...to je on, takav je,to mu je stil...svako je jedinka za sebe, i jedino što je bitno je samoostvarenje...
Posted 06 September 2012 - 00:55
ne mora, samo treba para za kvalitetan hedonizam.Beatnik i je hedonista, po nekom...a opet se odriče.
Hedonizam ne mora biti usko vezan uz materijalno.
Posted 06 September 2012 - 00:57
Sto je OK ako ne ugrozavas druge, tj.ukucane i komsije.
Na Zapadu, koji ne vadis iz usta, buka se kontrolise.
Posted 06 September 2012 - 01:24
Pa naravno..U SAD-u je tipicno da je buka dozvoljena od 8 ujutru do 10 uvece. Komsije imaju pravo da pozovu policiju ukoliko im smeta i policija ce ti zakucati na vrata da te upozori. Recimo kada se radi o ljudima koji rade trecu smenu, danju spavaju itd.
Posted 06 September 2012 - 01:46
ne mora, samo treba para za kvalitetan hedonizam.
probaj ti da ne navigas vise, a da uzivas u stvarima za koje treba lova.
Posted 06 September 2012 - 07:05
Pa naravno..
Granice ne postoje samo u Srbiji, a oni koji najvise vole Zapad, postavljanje granica ne prihvataju.
Edited by melankolic, 06 September 2012 - 07:08.
Posted 06 September 2012 - 08:30
Pa?Malograđanine, ja sam se izolovao od komšiluka zvučnom izolacijom.
Na Zapadu, koji ne vadis iz usta, bi poziva policiji bilo.Nije bio nijedan poziv policiji zbog mog puštanja preglasne muzike.
Opet-osudjujes i mrzis...S druge strane, kada sam rekao da su za selo, mislio sam na one koji ostavljaju kese sa smećem ispred vrata, kao i svoje cipele, patike, papuče, nameštaj i sl. ; koji razvaljuju kvaku od vrata zgrade jer ili nemaju ključ od istih (što bi i izrađivali kada mogu da: a) cimnu komšiju da im otvori ili b) da otkinu kvaku) ili ne znaju ni ključ da koriste.
Kako ti kazes.O buci bez najave, u gluvo doba noći, ne treba ni pričati. Za takve situacije bi bila potrebna jedna patrola po ulici (!) da bi se rešio ovaj problem.
Etiketiras sam sebe svojim recnikom. Koji jeste kultur-fasisticki, kao i vecina tvojih postova.Malograđanine, u pristojno ponašanje spada i to da shvatiš šta znači etiketiranje. Ako ti mene nazoveš kulturfašistom onda to nisam ja rekao samom sebi nego ti, jasno?
Edited by Empire_V, 06 September 2012 - 08:30.
Posted 06 September 2012 - 09:38
Posted 06 September 2012 - 10:40
auuu, izdao si nas sapunar. pa ti ne samo da imas mashinu za sudove, nego imas najskuplju. tako da ti prica o zemunicama otpada. a i metafizicke i meditativne stvari si samo preletio. znaci prepustio si se ti blagodetima civilizacije, samo malo bacas prasinu u oci. drugim rijecima drug pao si na masini za pranje sudova.vratimo se pranju sudoba posto smo metafizicke i meditativne stvari razjasnili
najbolji metod zakoga ja znam je koriscenje velike plasticne banje ili korita koji cete napuniti vrucom vodom i o njega odloziti prljave sudove.
neka tamo odstoje 15 minuta, taman da se voda ohladi
zatim vadite ih jedan po jedan, operite, isperite i pustite da se ocede
neka mesto za pranje sudova bude prostrano i svetlo
neka polozaj za pranje sudova bude udoban
ukoliiko imate prosirene vene, nabavite staru barsku stolicu i tako perite sudove na sedeci
alternativa 1. upotreba masine. Masina za pranje sudova je u slucajevima kad se radi o vecoj porodici ekoloski i finansijski stedljivija.
parasak mozete napraviti i sami,
http://wholenewmom.c...sher-rinse-aid/
a ako vec kupujete imate u DM pordavnicama nemacki bez parfema, konzervansa i aditiva
kupite skupu masinu BOSH ili SIEMENS. isplatice vam se
kolicin aprlj. posudja moze se smanjiti adekvatnom ishranom. Kuvajte prvo supu, a kad je pojedete, samo isperite serpu/lonac i zatim istu bez pranja koristite za nesto drugo. Vise kuvajte, manje przite. Spremajte hranu na nisk. temperaturi, koa na Malti. jedite dosta salate i povrca.
Ako imate decu, naucite ih da peru sudove. To im je zabavno, a i odmenice vas. Devojcice narocito vole da se petljaju sa sudovima.
nastavicemo o kuvanju.
Posted 06 September 2012 - 10:48