Jump to content

Photo

Novo monashtvo ......

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
41 replies to this topic

#31 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 05 September 2012 - 23:08

S druge strane, kulturfasista si.

Bez etiketiranja, molim.

#32 Lotosss

Lotosss
  • Banned
  • 156 posts

Posted 05 September 2012 - 23:26

Sapunar, covece, zasto drugima nameces svoj sistem vrednosti?
Mislim, ako stvarno u to verujes,radi to i ne pricaj i ne nameci-ja godinama vezbam jogu, meditiram i vegetarijanac sam pa svoj sistem vrednosti ne namecem nikome...
I ne mislim da bilo ko sem mene treba da ga usvoji...Naprosto, to sto propagiras, plus odlazak iz savremene civilizacije na selo, treba da bude licni izbor svakoga...Kao odraz njegove/njene slobodne volje.

I ja vežbam jogu, i vegetarijanac sam, i...ne vidim ništa loše u tome što opisuje šta i kako radi, nikome naravno niti može niti treba nametnuti svoj sistem vrednosti...to je on, takav je,to mu je stil...svako je jedinka za sebe, i jedino što je bitno je samoostvarenje...

#33 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 06 September 2012 - 00:34

I ja vežbam jogu, i vegetarijanac sam, i...ne vidim ništa loše u tome što opisuje šta i kako radi, nikome naravno niti može niti treba nametnuti svoj sistem vrednosti...to je on, takav je,to mu je stil...svako je jedinka za sebe, i jedino što je bitno je samoostvarenje...

Slazem se s tobom u potpunosti.
@melankolic-sam sebe etiketiras.

#34 XXL

XXL
  • Members
  • 18,731 posts

Posted 06 September 2012 - 00:55

Beatnik i je hedonista, po nekom...a opet se odriče.
Hedonizam ne mora biti usko vezan uz materijalno.

ne mora, samo treba para za kvalitetan hedonizam. :) probaj ti da ne navigas vise, a da uzivas u stvarima za koje treba lova.

#35 ControlFreak

ControlFreak
  • Members
  • 3,070 posts

Posted 06 September 2012 - 00:57

Sto je OK ako ne ugrozavas druge, tj.ukucane i komsije.

Na Zapadu, koji ne vadis iz usta, buka se kontrolise.

U SAD-u je tipicno da je buka dozvoljena od 8 ujutru do 10 uvece. Komsije imaju pravo da pozovu policiju ukoliko im smeta i policija ce ti zakucati na vrata da te upozori. Recimo kada se radi o ljudima koji rade trecu smenu, danju spavaju itd.

#36 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 06 September 2012 - 01:24

U SAD-u je tipicno da je buka dozvoljena od 8 ujutru do 10 uvece. Komsije imaju pravo da pozovu policiju ukoliko im smeta i policija ce ti zakucati na vrata da te upozori. Recimo kada se radi o ljudima koji rade trecu smenu, danju spavaju itd.

Pa naravno..
Granice ne postoje samo u Srbiji, a oni koji najvise vole Zapad, postavljanje granica ne prihvataju.

#37 lokarda

lokarda
  • Members
  • 2,255 posts

Posted 06 September 2012 - 01:46

ne mora, samo treba para za kvalitetan hedonizam. :) probaj ti da ne navigas vise, a da uzivas u stvarima za koje treba lova.

Imao sam sjajnu misao i ode ona...budem sutra :yawn:

#38 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 06 September 2012 - 07:05

Pa naravno..
Granice ne postoje samo u Srbiji, a oni koji najvise vole Zapad, postavljanje granica ne prihvataju.

Malograđanine, ja sam se izolovao od komšiluka zvučnom izolacijom. Nije bio nijedan poziv policiji zbog mog puštanja preglasne muzike.
S druge strane, kada sam rekao da su za selo, mislio sam na one koji ostavljaju kese sa smećem ispred vrata, kao i svoje cipele, patike, papuče, nameštaj i sl. ; koji razvaljuju kvaku od vrata zgrade jer ili nemaju ključ od istih (što bi i izrađivali kada mogu da: a) cimnu komšiju da im otvori ili b) da otkinu kvaku) ili ne znaju ni ključ da koriste.
O buci bez najave, u gluvo doba noći, ne treba ni pričati. Za takve situacije bi bila potrebna jedna patrola po ulici (!) da bi se rešio ovaj problem.
Malograđanine, u pristojno ponašanje spada i to da shvatiš šta znači etiketiranje. Ako ti mene nazoveš kulturfašistom onda to nisam ja rekao samom sebi nego ti, jasno?

Edited by melankolic, 06 September 2012 - 07:08.

#39 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 06 September 2012 - 08:30

Malograđanine, ja sam se izolovao od komšiluka zvučnom izolacijom.

Pa?
To ne znaci da ne treba da postoje neke granice u neko odredjeno vreme. To nije stvar malogradjanstine, nego kucnog reda, koji, zamisli, postoji za sve.
Hoces da se pokazes drugacijim?
Daj primer i prestani da osudjujes drugacije od sebe.

Nije bio nijedan poziv policiji zbog mog puštanja preglasne muzike.

Na Zapadu, koji ne vadis iz usta, bi poziva policiji bilo.

S druge strane, kada sam rekao da su za selo, mislio sam na one koji ostavljaju kese sa smećem ispred vrata, kao i svoje cipele, patike, papuče, nameštaj i sl. ; koji razvaljuju kvaku od vrata zgrade jer ili nemaju ključ od istih (što bi i izrađivali kada mogu da: a) cimnu komšiju da im otvori ili b) da otkinu kvaku) ili ne znaju ni ključ da koriste.

Opet-osudjujes i mrzis...
A to odlika evropejca nije.

O buci bez najave, u gluvo doba noći, ne treba ni pričati. Za takve situacije bi bila potrebna jedna patrola po ulici (!) da bi se rešio ovaj problem.

Kako ti kazes. :D

Malograđanine, u pristojno ponašanje spada i to da shvatiš šta znači etiketiranje. Ako ti mene nazoveš kulturfašistom onda to nisam ja rekao samom sebi nego ti, jasno?

Etiketiras sam sebe svojim recnikom. Koji jeste kultur-fasisticki, kao i vecina tvojih postova.

Edited by Empire_V, 06 September 2012 - 08:30.

#40 Sapunar

Sapunar
  • Banned
  • 2,066 posts

Posted 06 September 2012 - 09:38

vratimo se pranju sudoba posto smo metafizicke i meditativne stvari razjasnili

najbolji metod zakoga ja znam je koriscenje velike plasticne banje ili korita koji cete napuniti vrucom vodom i o njega odloziti prljave sudove.
neka tamo odstoje 15 minuta, taman da se voda ohladi
zatim vadite ih jedan po jedan, operite, isperite i pustite da se ocede

neka mesto za pranje sudova bude prostrano i svetlo
neka polozaj za pranje sudova bude udoban
ukoliiko imate prosirene vene, nabavite staru barsku stolicu i tako perite sudove na sedeci

alternativa 1. upotreba masine. Masina za pranje sudova je u slucajevima kad se radi o vecoj porodici ekoloski i finansijski stedljivija.
parasak mozete napraviti i sami,
http://wholenewmom.c...sher-rinse-aid/
a ako vec kupujete imate u DM pordavnicama nemacki bez parfema, konzervansa i aditiva

kupite skupu masinu BOSH ili SIEMENS. isplatice vam se

kolicin aprlj. posudja moze se smanjiti adekvatnom ishranom. Kuvajte prvo supu, a kad je pojedete, samo isperite serpu/lonac i zatim istu bez pranja koristite za nesto drugo. Vise kuvajte, manje przite. Spremajte hranu na nisk. temperaturi, koa na Malti. jedite dosta salate i povrca.

Ako imate decu, naucite ih da peru sudove. To im je zabavno, a i odmenice vas. Devojcice narocito vole da se petljaju sa sudovima.

nastavicemo o kuvanju.

#41 XXL

XXL
  • Members
  • 18,731 posts

Posted 06 September 2012 - 10:40

vratimo se pranju sudoba posto smo metafizicke i meditativne stvari razjasnili

najbolji metod zakoga ja znam je koriscenje velike plasticne banje ili korita koji cete napuniti vrucom vodom i o njega odloziti prljave sudove.
neka tamo odstoje 15 minuta, taman da se voda ohladi
zatim vadite ih jedan po jedan, operite, isperite i pustite da se ocede

neka mesto za pranje sudova bude prostrano i svetlo
neka polozaj za pranje sudova bude udoban
ukoliiko imate prosirene vene, nabavite staru barsku stolicu i tako perite sudove na sedeci

alternativa 1. upotreba masine. Masina za pranje sudova je u slucajevima kad se radi o vecoj porodici ekoloski i finansijski stedljivija.
parasak mozete napraviti i sami,
http://wholenewmom.c...sher-rinse-aid/
a ako vec kupujete imate u DM pordavnicama nemacki bez parfema, konzervansa i aditiva

kupite skupu masinu BOSH ili SIEMENS. isplatice vam se

kolicin aprlj. posudja moze se smanjiti adekvatnom ishranom. Kuvajte prvo supu, a kad je pojedete, samo isperite serpu/lonac i zatim istu bez pranja koristite za nesto drugo. Vise kuvajte, manje przite. Spremajte hranu na nisk. temperaturi, koa na Malti. jedite dosta salate i povrca.

Ako imate decu, naucite ih da peru sudove. To im je zabavno, a i odmenice vas. Devojcice narocito vole da se petljaju sa sudovima.

nastavicemo o kuvanju.

auuu, izdao si nas sapunar. pa ti ne samo da imas mashinu za sudove, nego imas najskuplju. tako da ti prica o zemunicama otpada. a i metafizicke i meditativne stvari si samo preletio. znaci prepustio si se ti blagodetima civilizacije, samo malo bacas prasinu u oci. drugim rijecima drug pao si na masini za pranje sudova. :)

#42 DJ_Vasa

DJ_Vasa
  • Members
  • 7,769 posts

Posted 06 September 2012 - 10:48

Pošto je ova tema prerasla u natezanje sa mentalno labilnom osobom, ostaje zaključana i premešta se na Deponiju.