Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

VK Partizan


 • Please log in to reply
1369 replies to this topic

#1336 D. Cooper

D. Cooper
 • Members
 • 14,742 posts

Posted 05 June 2018 - 21:21

Šampioni  :hail:

 

partizan-titula-29.jpg


 • 4

#1337 Milutinov Tata

Milutinov Tata
 • Members
 • 5,429 posts

Posted 05 June 2018 - 22:03

Jedna od drazih, kao i ona 2015. Mislim da nam je dosta znacila LS, dobili smo glavnog rivala 3 puta ove sezone i to bas ubedljivo. Ali vec citam da se spremaju neki odlasci...


 • 0

#1338 Starešina

Starešina
 • Members
 • 10,905 posts

Posted 06 June 2018 - 08:11

 

 

VK Partizan i Novi Beograd 011 ozvaničili saradnju: Crno-beli i na “11. aprilu”
S. K. | 05. jun 2018. 18:06 | Komentara: 2

Nije to fuzija dva kluba. Kao što smo radili ranijih godina sa drugima, biće to saradnja od obostrane koristi - naglasio je Šoštar

sp-partizan-saradnja_620x0.jpg

Šoštar i Pejčić Foto: VK Partizan

 

 

 •  

JOŠ jedan Partizan na srpskoj vaterpolo sceni. Na Banjici je danas ozvaničena stručno-sportska saradnja Partizana i Novog Beograda 011 i tom prilikom je najavljeno da će klub sa bazena "11. april" za koju nedelju promeniti ime u Partizan Novi Beograd.

- Nije to fuzija dva kluba. Kao što smo radili ranijih godina sa drugim klubovima, biće to saradnja od obostrane koristi. Mi ćemo u Novi Beograd poslati igrače na koje trenutno ne računamo, a koji ako se dokažu mogu da vrate u prvi tim - naglasio je predsednik Partizana Aleksandar Šoštar.

PROČITAJTE JOŠ: Vaterpolisti Partizana za 29. trofej

Prvi čovek crno-belih je istakao je da je najvažnije da će baza biti proširena, kao i da će najtalentovaniji prelaziti u Partizan. Crno-beli čuvaju i svoj drugi klub, Banjicu.

- Radiće se kao što se decenijama radi u Partizanu, a na čelu projekta biće naš šef stručnog štaba, koji će odlučivati gde će koji vaterpolista igrati.

Đorđe Pejčić iz Novog Beograda 011, koji je nekada nosio kapicu Partizana, prezadovoljan je saradnjom sa evropskim velikanom.

- Radiće se kvalitetnije i to će privući još više dece, što je dobro i za Partizan.


 • 0

#1339 Starešina

Starešina
 • Members
 • 10,905 posts

Posted 12 June 2018 - 12:31

Smrdljivi naprdnjak Jelenic poceo da radi ono zbog cega je doveden

 

 

 

 

Šoštar: Žele da ugase Partizan, godinama im je trn u oku

Predsednik VK Partizan Aleksandar Šoštar rekao je da se radi na tome da se potpuno ugasi taj vaterpolo klub, koji je godinama "trn u oku".

IZVOR: B92, BETA  UTORAK, 12.06.2018. | 12:22
 
11302427775b1f9f2658d41282156305_w640.JP
 
Foto: StarSport

 

Voždovac dao vesplatne termine VSS na svojim bazenima

 

Opština Voždovac je dodelila Vaterpolo savezu Srbije besplatne termine na bazenu Banjica za reprezentativne selekcije.

Odluka je objavljena u ponedeljak na konferenciji za novinare na kojoj su bili predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, prvi čovek VSS, generalni sekretar Nemanja Marjan i direktor sportskog centra Dragan Životić.

"Partizan je trn u oku dugi niz godina. Postoji intencija da se uguši najtrofejniji sportski klub u zemlji. Sve što se radi, radi se na tome da se Vaterpolo klub Partizan potpuno i do kraja ugasi", rekao je Šoštar na konferenciji za novinare u Beogradu. 

Šoštar je izjavio da klub po pitanju bazena na Banjici vodi nekoliko sudskih sporova i da su postupci u toku, tako da stvar treba da miruje i da je sud taj koji treba da donese krajnje rešenje, a da će Partizan poštovati svaku odluku. 

"Ne postoji želja da se sačeka odluka suda. Ovo je nedopustivo, način na koji se to uradilo je nešto što je usmereno direktno protiv Partizana i ka gušenju i minorizovanju kluba. Ovo je potpuna zloupotreba sporta i manipulacija sportistima i dovodjenje čitave javnosti u zabludu oko toga ko je titular na Banjiici. Jedina institucija koja to može da utvrdi je sud i ne vidim zbog čega i kome se toliko žuri da to sve uradi pre nego što sud donese svoju odluku", kazao je Šoštar. 

On je naveo da prethodnih dana nije bilo nikakvih nagoveštaja da će tako nešto da se desi, posebno zbog toga što je pet dana u Djeru bio zajedno sa Jelenićem i da to nijednom rečju to nije pomenuto, zbog čega je "šok još veći".

4799678955b1f9f2676d4c191076906_w640.JPG
 
Foto: StarSport

 

Partizan je pre sedam dana osvojio 29. titulu šampiona Srbije

 

Šoštar je u ponedeljak razgovarao kratko sa Jelenićem, i obojica su naveli da imaju papire, ali da nije mogao duže da priča, a kada ga je posle pet minuta pozvao, predsednik VSS-a je bio nedostupan. 

"Bio je šok za sve u klubu da se predsednik naše organizacije direktno opredelio u toku trajanja sudskog procesa da stane na stranu koja nije iz njegovog sporta ne čekajući da se taj proces završi. VSS je praktično naša kuća, krov naše kuće. Nikada niko iz Partizana nije razgovarao ni sa kim da bi trebalo u ovom sporu da se stavi na stranu svoje članice, a pogotovo kad je taj član najtrofejniji sportski kolektiv u Srbiji", rekao je Šoštar. 

Nekadašnji najbolji golman sveta je istakao da "neće odustati" i da će ići do kraja, zajedno sa vaterpolo klubom Partizan jer je to "njihova obaveza", a da će stati kada nadležna institucija bude rekla da za to nema pravo. 

"Mi od ovoga nećemo odustati", istakao je Šoštar. 

Upitan da li je razovarao sa Vanjom Udovičićem, Šoštar je rekao da je poslata informacija ministarstvu sporta, ali da su ovo "neke stvari koje prevazilaze sve okvire i da znaju tačno gde je i koja adresa". 

Kao argument da je sve usmereno protiv Partizana naveo je to što iz tog kluba nijedan trener ne vodi neku mladju nacionalnu selekciju, nema predstavnika u Stručnom savetu i Upravnom odboru VSS-a. 

Šoštar je naveo da bi voleo da ima mnogo više klubova kao što je Partizan, koji su godinama unazad "izbacili" neke od naboljih vaterpolista sveta, od čega korist ima reprezentacija Srbije. 

Po njegovim rečima, Partizan ne znači zbog onih koji su sada tu, već je sistem napravljen pre 60 godina i on daje rezultate, ne samo klupske već i reprezentativne. 

"To nikada ne bismo smeli da zaboravimo. Gušenjem najtrofejnijeg kluba u zemlji, dovodimo u pitanje šta će se desiti sa našim vaterpolom u nekoj bliskoj budućnosti". 

Govoreći o samim bazenima na Banjici, Šoštar je rekao da je Partizan njih dobio na raspolaganje 1992. godine od opštine Savski venac, a zbog vrhunskih rezultata koje su ostvarivale generacije.

3377700125b1f9f26a5634482867330_w640.JPG
 
Foto: StarSport

 

"Nenormalno je, zaista, da se na ovakav način neko umeša u sport", rekao je Šoštar i dodao da je uveren da je Srbija pravna država i da treba da se sačeka odluka suda. 

USC Voždovac, po rečima Šoštara, na svaki način želi da uđe u posed bazena, ne čekajući da se reši spor, a da Partizan nema mehanizme i poluge da se konstantno brani od toga. 

"Došli smo do toga da posle epizode sa zakupcima imamo i problematiku sa onima koji će koristiti usluge bazena. Mogu da kažem da je jako dobar medijski trik sama izjava da će leti biti besplatno svim gradjanima. Opasno je, to je poziv na linč svih nas koji smo u Partizanu. Ljudi pohrle gore, a onda neko iz VK Partizan te ljude neće da pusti jer im je neko obećao da oni mogu da budu tu besplatno. To je jedna vrlo, vrlo populistička i opasna izjava. Nijedan drugi bazen u Beogradu i Srbiji nije svoje usluge davao besplatno", rekao je Šoštar. 

Kada je reč o tome što je dan ranije odlučeno da se dodeli šest sati dnevno ženskoj reprezentaciji, Šoštar je kazao da je Partizan kao i do sada sa zadovoljstvom prihvatio da se obezbede termini za to. 

Problem je samo što to nije ranije javljeno, pa je došlo do pomeranje turnira prvenstva Srbije za igrače rodjene 2005. godine, kao i treninga svih selekcija Partizana. 

Aleksandar Šoštar je rekao da vaterpolo ne može da bude prisutan u medijima na način na koji bi trebalo da bude, u odnosu na sve rezultate koji se postižu dugi niz godina i da sve to traje nekoliko dana, a sve što nije dobro baca mnogo veću senku nego što bi trebalo.


 • 0

#1340 Starešina

Starešina
 • Members
 • 10,905 posts

Posted 12 June 2018 - 14:05

 

 

Saopštenje VK Partizan 12/06/2018 | Filed under: Ostale vesti

Povodom informacije o dogovoru opštine Voždovac i Vaterpolo saveza Srbije, da se reprezentaciji ustupe termini na bazenu Banjica, Vaterpolo klub Partizan je danas izdao sledeće saopštenje

“VK Partizan je juče u popodnevnim časovima, telefonskim putem od strane predsednika VSS gospodina Viktora Jelenića obavešten da će se u narednim danima na bazenu Banjica, šest sati dnevno pripremati naša ženska seniorska vaterpolo selekcija. VK Partizan je kao i do sada sa zadovoljstvom prihvatio da se obezbede termini za našu selekciju, iako je to iziskivalo pomeranje turnira za 2005. godište prvenstva Srbije kao i treninge svih selekcija VK Partizan koje se spremaju za nacionalna prvenstva. Na upit od strane predsednika VK Partizan Aleksandra Šoštara zašto nam to nije ranije javljeno, predsednik VSS Viktor Jelenić je odgovorio da je „javnost već obaveštena“ na press konferenciji koju je on održao sa predsednikom opštine Voždovac, da je sve dogovoreno i da je njegova dobra volja što nam je uopšte rekao. Zatim je isključio telefon!?

Smatramo da nam je dužnost da obavestimo javnost, da je ovakvo ponašanje Predsednika saveza nedopustivo. Umesto da štiti svoj najtrofejniji klub koji vodi legalnu borbu pred sudom sa opštinom Voždovac, koja se predstavlja kao titular upravljanja SC Banjica, predsednik Jelenić ne krijući mržnju prema VK Partizan, sa kojom je cela vaterpolo javnost upoznata, otvoreno staje na stranu protiv VK Partizan i na najprizemniji klubaški način se meša u poslove jednog kluba i bez dogovora nameće volju jedne strane u sporu.

Nije nam jasan ovakav nastup predsednika Jelenića jer na Banjici su se decenijama spremale sve naše selekcije tako da bi i sada vrata našim devojkama bila otvorena. Zašto je predsednik Jelenić rešio da se meša u sudski spor i direktno učestvuje u procesu obmanjivanja javnosti kada je u pitanju titular upravljanja nad SC Banjica? Zar mu kao bivšem vaterpolisti nije cilj napredak i ozdravljenje sporta u celini? Pa koliko mu je samo puta taj isti Partizan dao igrače da se takmiči? Da li je podneo ostavku na funkciju predsednika BVK Crvena zvezda kako nalaže zakon o sportu? Gde se i opštini Voždovac i predsedniku Jeleniću žuri pa ne mogu da sačekaju ishod sudskog spora, u pravnoj državi gde se moraju poštovati institucije suda i sam sudski proces. Zašto se boje sudske odluke? Ko ih pritiska? Da li su u pitanju lični intersi i žeđ za vlašću ili stranački aktivizam? Ovo drugo ne verujemo, jer verujemo da je i novom gradonačelniku, i predsednici Vlade i predsedniku Srbije cilj da se ovaj spor reši na sudu a ne silom na ulici, da se ne ubija sportsko blago Srbije. Zato apelujemo na sve gore navedene činioce vlasti i na građane da se ne dozvoli da se sistematski uguši i na ovako bestidan način uništi jedan veliki klub! Vaterpolo je sport kome treba bazen, a Banjica je već 44 godine dom olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona!

I za kraj gospodine Jeleniću Vi od danas za VK Partizan niste naš predsednik, jer da jeste ne bi ste radili na uništavanju VK Partizana, čime se i javno hvalite. Zato jer ste doneli odluke da se iz sponzorstva saveza može finansirati samo jedan klub, Vaš klub! Zato jer nema trenera VK Partizan u mladjim selekcijama. Zato jer nema predstavnika VK Partizana u stručnom savetu. Zato jer nema predstavnika Partizana u Upravnom odboru! Gospodine Jeleniću tek Vam je počeo mandat i nemojte misliti da će Vam u tako organizovanom savezu medalje donositi igrači Partizana, kluba koji toliko prezirete!”

Aleksandar-Sostar-pres-centar-300x225.jpDanas je povodom jučeršnjih i prethodnih dešavanja održana i vanredna konferencija za medije u pres centru Udruženja novinara Srbije. Uskoro ćemo emitovati izveštaj sa konferencije, koju u celini možete pregledati na YouTube kanalu Pres centra UNS.


 • 0

#1341 peja™

peja™
 • Members
 • 25,889 posts

Posted 23 August 2018 - 13:01

copy 1935 2015 paste 2018

 

JbYG3gD.png


 • 0

#1342 peja™

peja™
 • Members
 • 25,889 posts

Posted 16 November 2018 - 21:38

ukrali mesto u ligi sampiona, hoce da nam ukradu bazen, standardno smo ostali bez najboljih igraca iz prosle sezone
veceras duplo vise igraca vise, imali peterac, nama crveni za trenera (reklo bi se, sudije nastavile gde su stale u poslednjem finalu)

i onaj ponovo ne moze da pobedi vkP :lol:
 
 

samo jos 1 obican dan u zvalonjinoj smrdiji

 
i jos 1 samarcina "duhom institucije"


edit:
respekt 37godisnjem veteranu koroliji (osvojio sa nama LS 2011 - junak finalne utakmice protiv reka sa 3 gola) sto se u ovom usranom vremenu vratio da pomogne koliko moze
paralelno radi i kao trener u mladjim selekcijama

Edited by peja™, 16 November 2018 - 21:51.

 • 0

#1343 hrkljush boys

hrkljush boys
 • Members
 • 6,128 posts

Posted 16 November 2018 - 21:43

Ukrali vam bazen i odnijeli ga u Zrenjanin. Uvijek zabavni pejan  :lol+: na stranu sve te žeks pantić teorije.


 • 1

#1344 peja™

peja™
 • Members
 • 25,889 posts

Posted 30 November 2018 - 10:39

Poštovani prijatelji,

Obraćamo Vam se u ime Vaterpolo kluba Partizan. VK Partizan je mnogo godina sinonim za uspeh u ovom sportu. Mnogo osvojenih medalja su dokaz našeg kvaliteta. Klub koji je cenjen i priznat u celom svetu. Najuspešniji vaterpolisti su ponikli iz naše škole vaterpola. Kod nas vredno trenira 350 dece različitog uzrasta u nadi da će sutra naslediti svoje starije kolege...

 
Nažalost VK Partizan se suočava sa mnogo problema. Jedno od gorućih pitanja je "Kako obezbediti adekvatno grejanje u zimskoj sezoni?". Vaterpolo klub je došao na ideju da pronađe firme, poštovaoce našeg kluba koji bi nam skromnom donacijom pomogli da rešimo problem grejanja tokom zime i obezbedimo deci i prvom timu uslove kakve zaslužuju.

 Naša zamisao je da firme koje pristanu na  doniranje pomoći uplate po 3000 dinara mesečno tokom sledećih 5 meseci, koliko traje grejna sezona i time nam omoguće da nesmetano radimo na našem bazenu, bez bojazni od hladnoće i problema koje hladna voda nosi sa sobom.
 
Vi ste nam jedina nada da se izborimo i uspemo u ovome! Za sve radosti koje je ovaj klub doneo svom narodu, i sve uspehe koje smo zajedno delili stanite uz nas! Vašom podrškom ćemo uspeti da se izbavimo i izađemo iz svega kao pobednici. U ime ove dece, u ime vaterpolista, u ime svakog zaposlenog u VK Partizan Vam se unapred zahvaljujemo u nadi da ćete imati volje i načina da nam pomognete!
 
Srdačan pozdrav
Kolektiv VK Partizan

 
 
edit:
ne podnosim kompromise, ali prioritet za svaku okupiranu sekciju jsdP je da se prezive ova teska vremena...


Edited by peja™, 30 November 2018 - 10:42.

 • 1

#1345 D. Cooper

D. Cooper
 • Members
 • 14,742 posts

Posted 01 December 2018 - 16:11

:hail: Brao Jeco...

 

 

DtVprLiWwAA2EJS.jpg


 • 2

#1346 mister-no

mister-no
 • Members
 • 5,374 posts

Posted 02 December 2018 - 13:28

:hail: Brao Jeco...


DtVprLiWwAA2EJS.jpg

Zaslužila je bar gtr mural.
 • 0

#1347 Константин

Константин
 • Members
 • 1,799 posts

Posted 02 December 2018 - 23:21

Панкерка панкерима.


 • 1

#1348 Starešina

Starešina
 • Members
 • 10,905 posts

Posted 04 December 2018 - 13:15

 

 

Država maćeha

Kada je Andrija Prlainović usred slavljeničke euforije posle osvajanja toliko dugo čekane olimpijske titule u vaterpolu, u izjavi za RTS, iz dalekog Rio de Žaneira zavapio za SISTEMSKU pomoć našem najtrofejnijem timskom sportu, jer će bez nje u doglednoj budućnosti potonuti u amaterizam, bio je danima razapinjan na stubu srama.

 

2Piše: Olgica Nikolić 03. decembra 2018. 15.30
  
 

U medijima, izjavama najviših državnika, na društvenim mrežama… Sa zajedničkim lajt motivom prekora „vidi ga, našao se da popuje, a svake godine zaradi par desetina hiljada evra od medalja… još će i nacionalnu penziju da prima“. Dve godine kasnije, „prosjačenje“ sedmostrukog evropskog klupskog šampiona VK Partizan za novac potreban za grejanje hladne bazenske vode pokazuje koliko su se o njega ogrešili svi neuki ili naručeni mešači „baba i žaba“, jer je u srpskom klupskom vaterpolu voda davno došla do guše.

Istina je da je nekim drugim klubovima još ugroženija gola egzistencija, ima mesta priči da se velikanom sa Banjice nije uvek mudro finansijski upravljalo, pogotovo u vreme kada je jedino on zarađivao od korišćenja svog ili opštinskog plivališta (još traje sudski spor oko vlasništva), u pravu su i oni što u Sportskom društvu Partizan vide najbližu ruku spasa… Ali, crno-beli nisu što i ostali. Nikada bili. Čak i oni što im je mrska ta kombinacija boja i likuju zbog urušavanja onih što su kroz istoriju umeli da „preotimaju“ talente po zemlji i regionu ne mogu protiv činjenica. Partizan je mnogo više od silnih trofeja, kakvih ima samo još u riznicama hrvatske Mladosti i italijanskog Pro Reka. On je ceo svoj vek „proizvođač“ vrhunskih igrača i trenera, izvor s kojeg su se „pojile i poje“ iste one reprezentacije čiji nas uspesi iz leta u leto dovode pod svodove čuvene terase beogradske Skupštine. Zato je njegov položaj tužna paradigma katastrofalnog stanja u ovom sportu, zbog toga bi njegova propast i nacionalni tim povukla na dno. Možda već posle sledećih OI, jer su klinci viđeni za naslednike sadašnjih asova pod kapicom sa trobojkom, pritisnuti bedom, prinuđeni da sve golobradiji beže u zemlje dosta lošijeg vaterpola rejtinga. NJihovi učitelji takođe, pa ih sve više za hleb zarađuje po Aziji, u sredinama čije selekcije na velikim takmičenjima služe kao „topovsko meso“ Srbiji.

Zato što je njihova država nekome majka, a nekome maćeha. Jer ista planira izgradnju Nacionalnog i još sedam, osam novih fudbalskih stadiona, iako sadašnje tribine zvrje prazne, a žmuri na očajničko batrganje vaterpolo davljenika, koji tako neprofitabilan može da se spase samo uz dugoročnu podršku vlasti. I to, da apsurd bude veći, ne mnogo veću od godišnjih troškova novogodišnje ulične rasvete.

 

https://www.danas.rs...vCNQkb7ijVvSZjc


Edited by Starešina, 04 December 2018 - 13:16.

 • 1

#1349 peja™

peja™
 • Members
 • 25,889 posts

Posted 05 December 2018 - 12:25

Javno podržao Partizan, pa dobio otkaz

 

 

Predsednik Skupštine vaterpolo kluba Partizan, gospodin Avramović danas je dobio otkaz u Vaterpolo savezu Srbije, u kojem je godinama uspešno obavljao funkciju izvršnog direktora. Zaustavimo odmazdu ka Partizanu zbog istupanja u javnosti. Vaterpolo savez Srbije nije privatno vlasništvo i ne smemo dozvoliti da nevini ljudi dobijaju otkaze zbog podrške VK Partizan! „Dobre namere“, kako je Jelenić juče okarakterisao svoje namere ka VK Partizan nikako da prođu. Jos jedan gest koji ukazuje na apsolutni pokušaj potpunog uništenja najtrofejnijeg srpskog kluba. U ime VK Partizan molimo nadležne da reaguju na varvarske napade na klub. Ne zaboravimo koliko uspeha je VK Partizan doneo Srbiji“, piše na Tviter nalogu zvaničnog prvaka države.

 

 

edit:

DtlEYcPWsAAM_ly.jpg


Edited by peja™, 05 December 2018 - 12:27.

 • 1

#1350 Starešina

Starešina
 • Members
 • 10,905 posts

Posted 05 December 2018 - 20:18

 

Grobarski trash romantizam i mi u akciji pomoći VK Partizan!

Širi dalje!
Prva akcija u organizaciji ,,Partizan spirit" shopa, GTRa i Bianconeri di Belgrado su donatorske kartice sa vašim imenon i prezimenom koje će moći da se naruče putem ove stranice i stranice Grobarski trash romantizam

Sa donatorskom karticom, koja će koštati 2000 rsd moći će da se udje na sve utakmice vaterpolo kluba Partizan na Banjici u 2019. godini. Pokažimo da smo veliki!! Pomozimo najtrofejnijem klubu našeg sportskog društva. Jer MI SMO PARTIZAN.

 

https://www.facebook...erpoloPartizan/

 

Podrzi najtrofejniji klub u istoriji srpskog sporta i najveci vaterpolo klub na svetu u borbi protiv okupatora.


 • 0