Recimo radna mesta, cenim da ogromna većina radi u Beogradu (osim onih po petrohemijama i rafinerijama), da ne govorimo kako bi povezanost prema novooslobođenim teritorijama Novog Beograda i Zemuna išla preko neprijateljske teritorije dok Kinezi ne izgrade most
Lepo bi bilo objasniti seljacima u Sremu kako im hektar zemlje ne vredi više milion dolara nego puno manje (jer im je granica blizu) ali zato imaju nezavisnost 
A gde rade? Jel mozda Imlek muze krave na Slaviji?
Naprotiv, imovina bi vredela visestruko vise, samim tim sto neko selo postaje pogranicno mesto.
Drustveni i pojedinacni standard tih ljudi bi se enormno povecao, na brzinu, cak i vise puta i ne bi tu bilo nikakvih problema, sem onih vestackih koje ce naravno vlada u Beogradu, kolonizatorski precizno odraditi po receptu iz Krajine, Crne Gore ili Kosova.
Ne znam za Kineze ali znam da ce mnogi ljudi odahnuti kada nece morati da se ponizavaju u redovima ne bi li napravili licna dokumenta, kada ce u Pancevu imati svoj klinicki centar a Zemunci postati gradjani slobodnog, velikog zupanijskog grada Zemuna, sa svim ingerencijama koje to podrazumeva.
Decentarlizacija Vojvodine isla bi u smeru da svako selo postane opstina (kao sto to jeste vec u Madjarskoj recimo) i ja zaista ne vidim kako bi gradjanin Jakova bio na gubitku.
Ostaje jedino pitanje sta bi bilo sa jednom takvom Svrbijom; posvadjanom sa svim komsijama, rastraznom unutrasnjom mrznjom, razapetom izmedju beogradskih i ruskih monopola, bez proizvodnje. Ostala bi zemlja gastarbajtera i penzionera, sa tri Morave i jednim auto-putem, jednom svevisnjom crvkom a tu bi vam bio i Djokovic sa sve svojim djedom, iako bi on porez i dalje placao u Monaku.
Edited by Goliat, 27 August 2011 - 18:18.