Jump to content


Photo
- - - - -

Opasnost udaranja djece po straznjici ( prosireno)!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
140 replies to this topic

#136 hiperaktivna buva

hiperaktivna buva
  • Members
  • 48 posts

Posted 31 August 2013 - 13:40

Kada vlada zakon jačega ne trebaju objašnjenja, jači je uvek u pravu i sve što radi radi za dobro deteta... na jedini način na koji je sposoban.



#137 Sara7

Sara7
  • Members
  • 1 posts

Posted 11 September 2013 - 16:11

ja mislim da nije potrebno da se deca udaraju sa strane roditelja lakse bi bilo popricati sa decom o tome sto se radi nego ih tuci jer ce ih jednog dana oni setitin i vratiti im :rotflmao:



#138 Upekkha

Upekkha
  • Members
  • 3,058 posts

Posted 12 September 2013 - 08:10

ja mislim da nije potrebno da se deca udaraju sa strane roditelja lakse bi bilo popricati sa decom o tome sto se radi nego ih tuci jer ce ih jednog dana oni setitin i vratiti im :rotflmao:

 

Znaci ako se proceni da dete nece biti u stanju da im jednog dana vrati (terminalni bolesnik npr) onda je potrebno da ga tuku?  



#139 zg76

zg76
  • Members
  • 526 posts

Posted 12 September 2013 - 23:59

Jos nekoliko informacija od strane strucnjaka:

 

* "Psychologytoday" - by Darcia Narvaez, Ph.D.

Research on Spanking: It’s Bad For ALL Kids. Hitting children undermines wellbeing in the longterm...

"In terms of whether parental aggression (spanking) decreases aggression in the child, the answer is no. In fact, spanking tends to increase child aggression. "

"Spanking does not convey positive guidance on how to behave in a particular situation, only how not to behave if a threat of punishment is at hand."

" Long-term compliance is decreased after spanking (Gershoff, 2002; Gershoff & Grogan-Kaylor, 2013)."

"It destroys trust. Children trust their parents just a little less.

...Spanking is harmful for even more reasons, the review indicates:

Spanking destroys mental health.
Spanking increases delinquency and criminal behavior.
Spanking makes it more likely the child will be physically abused."

http://www.psycholog...-s-bad-all-kids

 

* How Spanking Harms the Brain
Molly S. Castelloe, Ph.D. in The Me in We
Spanking erodes developmental growth in children and decreases a child's IQ, a recent Canadian study shows.
This analysis, conducted at the Children's Hospital of Eastern Ontario in Ottawa, offers new evidence that corporal punishment causes cognitive impairment and long-term developmental difficulties. - http://www.psycholog...?tr=MostEmailed

 

 

* SMU, psychology professor George Holden talks with Journalist Anderson Cooper about spanking as part of the "Anderson" show.  - 

 

 

 

 

* "Daily Mirror":  

557517_613922561964346_639753957_n.jpg

 

 

 

 

* "Medicalnewstoday", Victims of childhood bullying fare poorly in adulthood - The study, published in Psychological Science and led by Professor Dieter Wolke of Warwick University in the UK and Dr. William E. Copeland of Duke University Medical Center, is the first of its kind to investigate the effects of childhood bullying on adulthood.

 
The results of the study show that of the four groups, the bully-victim proved the most vulnerable group of all, suffering several adverse consequences in adulthood, including:
  • Increased likelihood of psychiatric disorder diagnosis
  • Increased likelihood of smoking on a regular basis
  • Slow recovery rate from illness
  • Poor academic achievement, struggling to keep work, low economic wealth
  • Less likely to form saving habits in young adulthood.
  • Difficulty in maintaining friendships and positive relations with parents.

http://www.medicalne...cles/265905.php

 
 
 
 
 
***I malo pomoci onima koji su je spremni prihvatiti:
How to stop using spanking. If you are a parent, or plan to be a parent, who wants to learn to not use spanking, HERE is a place for resources to help you. -  http://stopspanking.org/resources/
 
The Cycle of Child Abuse and How to End It http://blog.selfarch...how-to-end.html
 


#140 zg76

zg76
  • Members
  • 526 posts

Posted 08 December 2013 - 18:54

Nije da je još jedna studija nedostajala, ali tu je: http://www.scienceda...31122103621.htm - "The results show that spanking is associated with an increase in criminal behavior during young adulthood.", University of New Hampshire.


Edited by zg76, 08 December 2013 - 18:56.


#141 zg76

zg76
  • Members
  • 526 posts

Posted 28 April 2014 - 12:11

The First Real-Time Study of Parents Spanking Their Kids


 

Manja je vjerovatnoća da će roditelji udarati dijete poslije čitanja kratkog članka o vezi izmedju batina i problema kod djece.
 
Nova studija zasnovana na audio snimcima u realnom vremenu roditelja koji primjenjuju "fizičko kažnjavanje" otkriva da se batine mnogo više primjenjuju nego što to roditelji priznaju (50 puta više od prijavljenog prosjeka, pokazuje ova studija), da su djeca udarana za trivijalne stvari i da su u prosjeku u roku od 10 minuta poslije batina djeca ponovo bila "nestašna".
 
Zagovornicima "tjelesnog kažnjavanja" su date smijernice, "najbolja praksa" za primjenu "odgovornih batina". Ali u realnom vremenu audio snimci iz ove studije otkrivaju da roditelji ne slijede smjernice, rekao je psiholog George Holden, koji je glavni autor studije i stručnjak za roditeljstvo i razvoj djece na Southern Methodist University, Dallas .
 
Audio interakcija u realnom vremenu otkrila je da roditelji nisu bili mirni, kako smjernice preporučuju, već su često bili ljuti kada su udarali svoje dijete; nisu ih tukli kao "posljednje sredstvo"; i koristili su batine za manje prekršaje, a ne samo ozbiljno nedolično ponašanje. I dok su mnogi zagovornici batina preporučili udaranje djece ne više od dva puta, roditelji su češće šamarali i udarali svoju djecu.
 
"Na audio snimkama, čuli smo roditelje kako udaraju djecu većinom za izuzetno obična, svakodnevna djela, obična kršenja društvenih konvencija" rekao je Holden. "Takođe, tjelesno kažnjavanje ne koriste kao posljednje sredstvo. U prosjeku, roditelj je udario samo pola minute nakon što je sukob počeo ."
 
Roditelji koji koriste "tjelesno kažnjavanje" najčešće krše tri od šest "preporučenih" smjernica koje su istraživači ispitivali: batine koristiti rijetko, koristiti samo za ozbiljne prekršaje ponašanja, a samo kao posljednje sredstvo.
 
"Snimke pokazuju da je za većinu roditelja odgovor bio impulsivan, bio emocionalan, a nisu djelovali 'namjerno disciplinski' ", rekao je Holden , koji favorizuje humane alternative tjelesnom kažnjavanju.
 
 
 
 

Edited by zg76, 28 April 2014 - 12:55.