U pravu si. Ciljna publika jeste bila generalna populacija, odnosno ljudi koji nemaju psa ( uglavnom) i vlasnici drugih rasa. Svi vlasnici bull type terijera koje ja poznajem su ozbiljni i normalni ljudi koje te pse drže isključivo iz ljubavi prema rasi tj. kao kućnog ljubimca. Mogu ti reći da su ( barem prema mom iskustvu) mnoooogo gori vlasnici drugih rasa nego "nekučkari". Ovi drugi su mnogo otvoreniji za neku priču i hoće da prihvate (uglavnom) neke argumente, dok ovi prvi su sačuvaj bože i sakloni. Masovna je pojava da recimo neko ko ima recimo engleskog setera , svog psa pušta da se iživljava nad slabijim psima, pritom praveći se da ništa ne vidi i šetkajući se sa rukama na dupetu, a kada se pojavim ja sa svojim psom pada u šiz komu i vrišti "Vežiiiiiii gaaaaaaa!!!!", a na moje " Ne boj se, neće ga napasti" obično dobijem odgovor "moj hoće". I ko sad tu treba da bude vezan? Logičan zaključak je ovaj seter ( iz priče) , ali za seterovog vlasnika nije to baš tako. Ja treba da u svakom slučaju vežem svog psa iako je ovaj drugi agresivan.
Nije dovoljno imati tzv miroljubivu rasu ili malog psa i misliti da si samim vezivanjem marame psu oko vrata ili stavljanjem šnale na vr' glave rešio problem. Isto se mora vaspitavati i tibetanski mastif i čivava.
Edited by Pitbull, 06 August 2013 - 18:53.