Jump to content

Photo

pismeni zadatak: Zasto volim Kanadu

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
42 replies to this topic

#31 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 07 August 2012 - 03:49

Au.Pa kako onda organizujes demonstracije za srBski Kosmet ako nikoga ne poznajes?Jel si barem pevala sa onim zemama u Stokholmu?

Nisam ja nista organizovala. isla sam na protest protiv priznanja drzave Kosovo, koje se ni na ovim OI nije predstavilo kao drzava, a ka´ce ne zna se. Valjda kad Djekna odapne...
O pevanju o kojem bulaznis valjda znas nesto sto ja ne znam. Ja pojma nemam.

#32 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 07 August 2012 - 04:02

Svi mi zivimo u drzavama koje nisu Srbija. Imamo izbor da kontaktiramo s ljudima svih vrsta. Ili to radimo, ili ne. Ja ne, biram.
Eto, sirota Acajou poznaje srpskog ambasadora u Otawi. Ti valjda njega i jos pola diplomatskog kora. Magripa crkvenu opstinu i bar 200 glasaca Zveri.
Stvarno se pitam sta to meni fali kad nikakve srbe ili srbove ovde ne znam, osim mene same i moje dece.
Znam da postoje, ali niti su me spopadali, niti ja njih. Kako se moze nekoga poznavati, a da ti to neces?

Pa ti se druzish sa filipinskim i tajlandskim maserkama i iranskim arhitektama koji su zavrshili arhitekturu u Budimpeshti, sa sveckim ljudima, i zajedno se borite protiv globalizma i siromashtva u Shveckoj, nisi zatucana kao ja pa da se druzish sa srBovima, jebiga.

Najverovatnije ipak da se ti nisi druzila sa Srbovima zato shto si provela deceniju medju Laponcima i irvasima u selu od 7000 stanovnika, te ochigledno bez pomenutih primeraka. Ali si ishla redovno na litije i molebane za kosmet i metohiju u juzne krajeve Shvecke, da te zelja mine, no ...... ipak nedovoljno za druzenja, morala si da 'vatash saonice za Vilhelminu odma' posle velichanstvenih skupova.

#33 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 07 August 2012 - 04:10

Nisam ja nista organizovala. isla sam na protest protiv priznanja drzave Kosovo, koje se ni na ovim OI nije predstavilo kao drzava, a ka´ce ne zna se. Valjda kad Djekna odapne...
O pevanju o kojem bulaznis valjda znas nesto sto ja ne znam. Ja pojma nemam.

Ma samo pitam posto si imala temu o tome kako se organizuju uspesne demonstracije.Pitam te za pevanje jer kad si vec bila na protestu red je i da zapevas sa ostalim ucesnicima.Deluje kao prilicno fin svet
http://www.youtube.c...h?v=HdZMw2IX0o8

Edited by MAGRIPA65, 07 August 2012 - 04:11.

#34 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 07 August 2012 - 04:11

isla sam na protest protiv priznanja drzave Kosovo, koje se ni na ovim OI nije predstavilo kao drzava, a ka´ce ne zna se. Valjda kad Djekna odapne...

Nisu se preStavili kao drzava na OI ....... auuuuuuu, isekoshe vene, nisu imali svog Djokana da vijori zastavu visoko ..... kako ce to podneti?

#35 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 07 August 2012 - 04:24

Ne znam sta da ti kazem, neko da a neko ne.Poznavati nekog i druziti se s njim nije isto.Poznajem ja i prvog sekretara srpske Ambasade u Otavi, solidna zapustena seljacina al onako narodski srdacan.Nije da bih se bas druzila sa njim ali mog'o je i neki drugi , jos gori da dodje, konkurencija je fantasticna.Pa tako ostajemo na poznanstvu i prisilnom druzenju kad se mora, no more no less.
Vrlo je tesko izbeci radoznale bivse zemljake ako se kreces u sredini u kojoj ih mnogo ima.Neki u tome uspevaju odlicno, neki malo losije, no posto se DWS nije iznasnio po pitanju intimizacije sa tima sto glasaju za Zveri, ne bih donosila zakljucke unapred.

Ja se srdacno izbegavam sa 'nasima', rekose mi u konzulatu kad sam nesto isla poslom da u Filiju ima 200k ex-Yu, ali ja ih eto ne srecem, tu i tamo u avionima i za sada se uspesno izbegavamo.

Upoznala sam zensku ovde (Amerikanka) s kojom se finom druzim rece ima zeta iz SR na dva sata odavde ali posto je nesto pomenula crkvu i cirilicu ljubazno sam odbila upoznavanje :)

Imam neka losa iskustva pa ne bih da ih ponavljam.

#36 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 07 August 2012 - 04:31

Pa ti se druzish sa filipinskim i tajlandskim maserkama i iranskim arhitektama koji su zavrshili arhitekturu u Budimpeshti, sa sveckim ljudima, i zajedno se borite protiv globalizma i siromashtva u Shveckoj, nisi zatucana kao ja pa da se druzish sa srBovima, jebiga.

Najverovatnije ipak da se ti nisi druzila sa Srbovima zato shto si provela deceniju medju Laponcima i irvasima u selu od 7000 stanovnika, te ochigledno bez pomenutih primeraka. Ali si ishla redovno na litije i molebane za kosmet i metohiju u juzne krajeve Shvecke, da te zelja mine, no ...... ipak nedovoljno za druzenja, morala si da 'vatash saonice za Vilhelminu odma' posle velichanstvenih skupova.

Vidim da si upratio svaki detalj koji sam napisala na ovom forumu za onoliko godina. Ne smatram to uhodjenjem, naprotiv, imponuje mi :rolleyes: . I da, druzim se sa svim tim ljudima koje si naveo i za razliku od vas u Kanadi i USA (by Mrd) ponosim se time. A ponosim se i time sto me ne gledaju drugacije od njih, i ne treba.

Za deceniju medju Laponcima sam ipak uskracena. S njima sam zivela samo dve godine. Ovih dana se navrsilo osam godina da sam uopste u dijaspori. Do decenije ima jos da se ceka.

Ni na kakvim velicanstvenim skupovima nisam bila,. Samo na jednom protestu protiv silovanja madjunarodnog prava. To je bilo ono kad je na velika zvona proglaseno priznanje drzave koja vec godinama nikako da se uspostavi, a trudi se svim silama. Mora da joj Srbija nekako smeta. Jak je to medjunarodni faktor, svima se tresu gace od nje.

Ma samo pitam posto si imala temu o tome kako se organizuju uspesne demonstracije.Pitam te za pevanje jer kad si vec bila na protestu red je i da zapevas sa ostalim ucesnicima.Deluje kao prilicno fin svet
http://www.youtube.c...h?v=HdZMw2IX0o8

Nisam imala slicnu temu, a ti si pitao za pevanje s nekakvim zeMama, pa mi je odmah bilo jasno da lupas. Da nemas nesto pametno da kazes?

Nisu se preStavili kao drzava na OI ....... auuuuuuu, isekoshe vene, nisu imali svog Djokana da vijori zastavu visoko ..... kako ce to podneti?

Nemam pojma, ali nije zgodno. Ne verujem da su tako planirali, ali eto, desilo se. Bice bolje sledeci put.

#37 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 07 August 2012 - 04:44

Vrlo je tesko izbeci radoznale bivse zemljake ako se kreces u sredini u kojoj ih mnogo ima.Neki u tome uspevaju odlicno, neki malo losije, no posto se DWS nije iznasnio po pitanju intimizacije sa tima sto glasaju za Zveri, ne bih donosila zakljucke unapred.

Naprotiv, vrlo je lako.
Tesko mi je bilo samo jedan put i tad sam htela da zviznem zenu iz zavoda za zaposljavanje, kad me pitala "pa kako nemate kontakte, ovde ima puno ljudi iz Srbije". Srecom,moje druzenje s tom kozom je trajalo samo 25 dana. Posle toga sam nasla posao zahvaljujuci filipinskim i tajlandskim kontaktima. Nema tih srbova koji ce vise da mi se mesaju u zivot ako ja to ne zelim. A ne zelim. Taman da su ambasadori licno, a ne li prvi sekretari :) .

#38 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 07 August 2012 - 04:52

Vidim da si upratio svaki detalj koji sam napisala na ovom forumu za onoliko godina. Ne smatram to uhodjenjem, naprotiv, imponuje mi :rolleyes: . I da, druzim se sa svim tim ljudima koje si naveo i za razliku od vas u Kanadi i USA (by Mrd) ponosim se time. A ponosim se i time sto me ne gledaju drugacije od njih, i ne treba.

Bice da je normalno da "upratim" jer smo o tome "diskutovali" na temi o siromashtvu u Shveckoj, ja shta prochitam u postovima u kojima mi se neko obraca to i zapamtim, a u tvom sluchaju je to stvarno uzaludno rasipanje memorije. No, ako ti se svidja ideja da sam opsednut tobom, ne bih da ti kvarim "imponovanje".

Ni na kakvim velicanstvenim skupovima nisam bila,. Samo na jednom protestu protiv silovanja madjunarodnog prava. To je bilo ono kad je na velika zvona proglaseno priznanje drzave koja vec godinama nikako da se uspostavi, a trudi se svim silama. Mora da joj Srbija nekako smeta. Jak je to medjunarodni faktor, svima se tresu gace od nje.
Nemam pojma, ali nije zgodno. Ne verujem da su tako planirali, ali eto, desilo se. Bice bolje sledeci put.

Nece biti sledeceg puta. Kosovski ciklus je zavrshen. Ko je tu koga silovao, a ko vozio hladnjache, vishe nije bitno.

#39 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 07 August 2012 - 04:59

Nisam imala slicnu temu, a ti si pitao za pevanje s nekakvim zeMama, pa mi je odmah bilo jasno da lupas. Da nemas nesto pametno da kazes?

Ma racunam kada si vec bila na tim demonstracijama mozda si i ti zapevala.Sve fin svet se okupio pa bi bio merak.Kako ono bese vili:

Naravno, da ce i Sverige da prizna Kosovo i to 4.marta, ali je dobra prilika da pokazemo sve ono sto je i Mimix Posted Image pokusao. I ja cu zato da budem u Stockholmu 1.marta. Da si ti bila u Gtb pre neki dan, bio bi jedan pripadnik ND manje, a jedna normalna osoba vise. Ovako je 2:0 za njih. Na mora se postici krajnji cilj, ali se mora poslati poruka. Kakva, zavisi od nas....

#40 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 07 August 2012 - 05:05

Ma racunam kada si vec bila na tim demonstracijama mozda si i ti zapevala.Sve fin svet se okupio pa bi bio merak.Kako ono bese vili:

Upravo to. Bila sam tamo iz razloga koje sam navela pre cetiri godine i od toga ni danas ne odstupam. Nisam pevala jer ne umem, niti radila stvari zbog kojih bi se danas stidela. Izrazila sam svoj protest protiv medjunarodnog glupiranja. Vreme pokazuje da sam bila potpuno u pravu.
Nastavite da me pratite....

#41 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 07 August 2012 - 05:12

Upravo to. Bila sam tamo iz razloga koje sam navela pre cetiri godine i od toga ni danas ne odstupam. Nisam pevala jer ne umem, niti radila stvari zbog kojih bi se danas stidela. Izrazila sam svoj protest protiv medjunarodnog glupiranja. Vreme pokazuje da sam bila potpuno u pravu.
Nastavite da me pratite....

A jesi ti ona sa kokardom na shajkachi ili ona druga shto je zaboravila kokardu kuci?

Edited by down with the sickness, 07 August 2012 - 05:31.

#42 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 07 August 2012 - 05:13

Pa jel si dala barem koji gol.Posto je bilo 2:0 koji je sada rezultat?

#43 acajou

acajou
  • Members
  • 3,671 posts

Posted 07 August 2012 - 11:43

Naprotiv, vrlo je lako.
Tesko mi je bilo samo jedan put i tad sam htela da zviznem zenu iz zavoda za zaposljavanje, kad me pitala "pa kako nemate kontakte, ovde ima puno ljudi iz Srbije". Srecom,moje druzenje s tom kozom je trajalo samo 25 dana. Posle toga sam nasla posao zahvaljujuci filipinskim i tajlandskim kontaktima. Nema tih srbova koji ce vise da mi se mesaju u zivot ako ja to ne zelim. A ne zelim. Taman da su ambasadori licno, a ne li prvi sekretari :) .

???nisam znala da DWS trazi posao pa da je startovao Srbe da mu pomognu, ako jeste tesko ce se od toga leba najesti.Potpuno si otisla na drugu temu.

Kontakti sa bivsim sunarodnicima su neizbezni onog momenta kada ti treba nesto sto mozes da uradis ili u Srbiji ili preko Ambasade, zato i postoji.LJudi koji u ambasadi rade su placeni, i to vrlo dobro, od para istih tih sto zive u Srbiji i jedva se sastavljaju, pa ma koliko sluzbenici bili spori, neefikasni i mrljavi, posao sluzbenika Ambasade je da stupi u kontakt sa svim ljudima koji moraju da imaju pravna posla sa Srbijom.Koja je inace svrha njihovog postojanja?

Svako ima svoje prioritete, meni ne smeta da se ti i dalje hrabro boris protiv srbova koji izdaju potvrde i punomocja, ja radije izbegavam mitinge,samo studenti u Montrealu umeju da naprave dobru i pravu amtosferu.

http://www.google.ca...G8rIGADQ&zoom=1

Edited by acajou, 07 August 2012 - 11:43.