Jump to content


Photo
- - - - -

Anonimnost na internetu.


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
82 replies to this topic

#76 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 20 December 2012 - 11:10

news-grupe: yu.forum,politika?

Naravno.

#77 Johanna92

Johanna92
  • Banned
  • 597 posts

Posted 20 December 2012 - 19:27

Vidite samo efekte ali ne i sustinu. Sustina je da je kao sto kazete drustvo licemerno. Sta znaci licemerno? Znaci da o nekome smatrate nesto sto ne smete da mu kazete u lice. Psihopatologija je jedna stvar, a obicna ljudska frustracija druga. Nadam se da ovde ne pricam sa ubicama, sadistima, psihopatama, sociopatama :) Gotovo sigurno ne (valjda).

Dakle, mnogo cesto mi se desava da mi se neko zali na nekoga. I jos cesce dobije odgovor da sve to objasnjava pogresnoj osobi. Sta hocu da kazem? Frustracije su nesposobnost da se prevazidje konflikt. Ako nastavimo da razvijamo licemerno drustvo - dobicemo licemerno drustvo. Ako se protiv takvog drustva borimo, mozda dobijemo neko humanije i lepse i zadovoljnije drustvo. Za to cesto nije potreban novac nego cak vrlo mala doza ljudskosti.

Da, slazem se, frustracija polazi od siromastva, pre svega od siromastva u glavi, drustvenih razlika i razlicitog tretmana, pa onda prelazi preko nedostajanja paznje (primer instagrama), a onda i nedostatka vizije sta su vrednosti koje treba podrzati.

If you have a problem with me, tell me, not everybody else.

 

A kakve sve to ima veze sa anonimnosti/cu na internetu? 



#78 namcor

namcor
  • Members
  • 4,045 posts

Posted 20 December 2012 - 21:58

U poslednjih nekoliko postova se prikazuju isključivo loše strane anonimnosti na internetu, ali činjenica je da ljudi mogu da zloupotrebe sve, pa ne znači da je sve samo po sebi loše.

Kada pričate o licemerju ne treba to posmatrati tako cno-belo. Zašto bismo sebe i svoju porodicu nepotrebno dovodili u opasnost otvoreno govoreći svakoj budali svoje mišljenje. Ako se raspravljaš sa ludacima i kriminalcima, nisi "ne-licemeran" nego glup.

Napisao sam već, ali da ponovim: u svome okruženju znamo ko je ko i kako prema kome da se postavimo, a na internetu ne znamo i glupo je od sebe napraviti metu za razne ludake, manijake, verske fanatike itd.



#79 eoten

eoten
  • Members
  • 1,132 posts

Posted 21 December 2012 - 00:31

...

Ako se raspravljaš sa ludacima i kriminalcima, nisi "ne-licemeran" nego glup.

...

dodatno, na internetu je publika mnogo šira o jednom postavljeno je skoro nemoguće potpuno ukloniti. kada se zna ime i prezime doći do kućne adrese je ponekad zastrašujuće lako. mnogo više je razloga "za" nego "protiv" anonimnosti na internetu.



#80 visnja

visnja
  • Members
  • 2,145 posts

Posted 23 December 2012 - 14:31

dodatno, na internetu je publika mnogo šira o jednom postavljeno je skoro nemoguće potpuno ukloniti. kada se zna ime i prezime doći do kućne adrese je ponekad zastrašujuće lako. mnogo više je razloga "za" nego "protiv" anonimnosti na internetu.

 

 

Upravo tako.  Zato i postoji strah od placanja racuna online. 

Uopste ne vidim problem anonimnosti posebno na forumima i slicnim mestima.  Ako covek zeli nekog da upozna uzivo to ce uraditi i izaci iz anonimnosti.  Nas izbor.  Ovakva komunikacija i jeste na "dugme", kad ti dosadi samo kliknes i odes bez objasnjenja.  Cemu onda davanje licnih podataka? :) 



#81 dulematic

dulematic
  • Members
  • 11,603 posts

Posted 24 December 2012 - 10:39

 

:D



#82 Europe_patriot

Europe_patriot
  • Members
  • 245 posts

Posted 24 December 2012 - 21:17

mislim da je neprocenjiva vrednost anonimnosti na internetu u tome sto daje osecanje apsolutne slobode i mogucnosti da se u potpunosti prikazes ko si i kakav si. i kao takva apsolutna sloboda moze da bude strahovito opasna, tj za mnoge znaci pravo da se upropaste.



#83 NamerniProlaznik

NamerniProlaznik
  • Members
  • 5 posts

Posted 29 December 2012 - 00:04

A kakve sve to ima veze sa anonimnosti/cu na internetu? 


ima veze sa ne-anonnimnoscu na internetu.