Jump to content


Photo
- - - - -

Vaterpolo


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
661 replies to this topic

#646 SteveFrancis#3

SteveFrancis#3
  • Members
  • 16,798 posts

Posted 12 August 2012 - 20:31

Dokle sve to ide da su nam i Crnogorci sada arhi-neprijatelji... Ccccc

#647 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 12 August 2012 - 20:33

Slobodan Nikić je kazao da bronzana medalja "sija kao zlato" posle svih teškoća, brojnih isključenja i velikog preokreta u pobedi nad Crnom Gorom od 12:11.

"Ova bronza sija kao zlato... Pobedili smo bez obzira što smo imali dva'es igrača manje, što smo igrali sa dva centra. Zasluženo smo uzeli bronzu. Koliko god da sam bio ogoršen posle polufinala, toliko sam sada srećan. Opet smo se vratili iz nemoguće situacije, pokazali srce i... da ne kažem šta i zasluženo smo uzeli bronzu, ovo je veliki uspeh za nas", kazao je Nikić.

Nikola Rađen ocenio je da je ekipa "jedva preživela".

"Jedva smo preživeli. Ponosan sam što su momci pokazali da imaju dosta kvaliteta, i da možemo ove utakmice da dobijemo i da donesemo medalju Srbiji i usrećimo je. Protiv Italije smo imali loš dan i nismo dobro odigrali, ali nadam se da smo ovom utakmicom pokazali da posedujemo ogroman kvalitet. Hvala svima, čestitam saigračima, hvala navijačima, ova medalja je deo vas", rekao je Rađen.

Andrija Prlainović ocenio je da Srbija prošla "neverovatan put" da dođe do medalje.

"Ovo je zaista neverovatan put da se dođe do medalje u jednoj naizgled izgubljenoj utakmici. Uspeli smo da se vratimo u poslednjih šest minuta, i ubeđen sam da to može samo ova generacija Srbije. Nekoliko puta smo se 'vraćali iz mrtvih'. Nakon teškog, izgubljenog polufinala, uspeli smo da se vratimo, iako smo danas bili u zaostatku tokom većeg dela meča i da dođemo do bronze", rekao je Prlainović.

Filip Filipović je rekao da je utakmica bila "više od vaterpola" i da je bila veća od borbe za bronzu.

"Ovo je bilo više od vaterpola, više od meča za treće mesto. Nažalost i mi i Crna Gora smo izgubili u polufinalu. Nije bitno sada da li smo zaslužili ili nismo, bitno je da smo uspeli da se vratimo posle teškog polufinala i poraza. To je naša najveća moć, ta ljubav, to jedinstvo. Na 'minus dva', verovali smo u sebe i da možemo da preokrenemo. Videla se ta energija u vodi", kazao je Filipović.

“Čestitam igračima i stručnom štabu, nije ovo samo bronzani sjaj, ovo je mnogo više, ovaj meč je bio veći od onog koji bronzana medalja zaslužuje. Ostaje žal, ali posle ovakve pobede i utakmice, ni Srbija ni mi nemamo potrebe da žalimo za bilo čim. Idemo dalje, ova ekipa je osvajala odličje svako leto od kad se sastala", dodao je on.



#648 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 12 August 2012 - 20:36

32 iskljucenja su opravdana :lol:


Verujem da jesu. Nije do sudija nego do igrača i taktike.

Pa da je sudjenje bilo vrhunsko, bilo bi najmanje 4-5 gresaka, a ne ovakvo. I poslednji peterac (2. za CG) nije postojao, jer je covek imao loptu u rukama kad nam je okrenuo igraca i kako je potopljen, sudija je odmah svirao peterac.


To sa okretanjem se jasno videlo ali ne i lopta u rukama.

#649 SteveFrancis#3

SteveFrancis#3
  • Members
  • 16,798 posts

Posted 12 August 2012 - 20:37

@melankolic

Edukuj nas jos malo :ajme:

#650 Nykänen

Nykänen
  • Members
  • 844 posts

Posted 12 August 2012 - 20:50

a jel moze bez politike. aman bre braco crnogorci, izgubili ste dobijenu utakmicu.numete bolje, ko vam je kriv, ambasade? :D


Pa to sam i ja napisao da smo izgubili dobijenu utakmicu i da je pobjeda Srbije čista i zaslužena i sve je to u redu , samo ne shvatam kad smo mi Crnogorci postali toliko moćni i uticajni u FINA i LEN , čak moćniji i uticajniji od Srbije , a nemamo đavoljeg predstavnika tamo i obično se sudije iživljavaju nad nama. A što se tiče ambasada , bojim se da bi neke u Beogradu loše prošle da je Srbija izgubila danas , kad ovoliku frku dižete a dobili ste utakmicu.

#651 vanjabarsa

vanjabarsa
  • Members
  • 13,133 posts

Posted 12 August 2012 - 20:56

:+1:

A što se tiče ambasada , bojim se da bi neke u Beogradu loše prošle da je Srbija izgubila danas , kad ovoliku frku dižete a dobili ste utakmicu.


zao mi je ali nemam nameru da nastavljam diskusiju. pozz. i vise srece i znanja vam zelim na sledecim oi :+1:


trenutno uzivam u bronzi, malo li je :)

Edited by vanjabarsa, 13 August 2012 - 08:04.


#652 muras

muras
  • Members
  • 11,247 posts

Posted 13 August 2012 - 07:37

ajd da kazem jos dvije...
srbija je zasluzeno dobila utakmicu i nigdje nisam ni tvrdio ni pomislio stogod drugo.
poraz, btw kao ni pobjeda, meni ne znaci mnogo. nisam napaljenik, i vjerovali ili ne drago mi je kad pobijedi, ne onaj koji je bolji, nego onaj ko je to na terenu zasluzio.
napisao sam svoje vidjenje sudjenja, primjetio da mnogi od komentatora veoma malo znaju o vaterpolu & thats all
nikakve devedesete nisam pominjao, nikakvu politiku, nidje nikakvog zala sto cg nije dobila i slicno.
a vi se nasladjujete nekim navodnim mojim jedom, kao da sam ja nekakav napaljenik poput nekih od vas, nekakvim pubertetskim izlivima netrpeljivosti, da ne upotrijebim kakav adekvatniji izraz...
pise ovdje sve sta je ko rekao i ja se nemam cega postidjeti.
za mnoge od vas pak nisam siguran.
trebalo nekima od vas valjda to, stoga mi mozete biti zahvalni sto sam se pojavio lolol...mada...meni vi sa sportskog foruma bas ne izgledate onako pristojnima kakvima ste se znali prikazivati na gostovanjima na politici. lol
jos jednom, svim pravim ljubiteljima sporta, posebno vaterpola, cestitke za zasluzeno osvojenu bronzu.
ostalima, sorry ali (dalje) ne bih mogao biti od neke pomoci.


ps
post je bio poslat na Zanimjlivosti, slike, snimci...jer je ovaj topik bio zakljucan kad je napisan. necu provjeravati da li je u medjuvremenu sa ovog topika odneseno smece, pa neka se to ima u vidu.

#653 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 13 August 2012 - 09:09

ništa dok ne stignu kinik i smoriša da nam pojasne vaterpolo pravila

malo je nedostajalo da nas vođenje tatinih sinova košta medalje...

Edited by perkos, 13 August 2012 - 09:11.


#654 glimmer twins

glimmer twins
  • Members
  • 40,295 posts

Posted 13 August 2012 - 10:19

:D

Spoiler


#655 peja™

peja™
  • Members
  • 25,889 posts

Posted 13 August 2012 - 14:04

kraljevstvo za snimak tekme sa tvcg :s_d:

#656 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 13 August 2012 - 14:16

zna li neko ko je tata Šaponjić?

#657 Beonegro

Beonegro
  • Members
  • 21,452 posts

Posted 13 August 2012 - 14:18

zna li neko ko je tata Šaponjić?


Ma neeeeeeeee :kece:

#658 hayabusa

hayabusa
  • Members
  • 5,426 posts

Posted 13 August 2012 - 15:05

kraljevstvo za snimak tekme sa tvcg :s_d:


da je prenosio djurkovic pa ajde, slusajuci sofra ne bi se puno nasladio.

#659 zoe Bg

zoe Bg
  • Members
  • 26,091 posts

Posted 13 August 2012 - 15:13

Kad smo kod komentatora sad gledala dodelu medalja na hrt2, Mico jako veseo cak nas je i pohvalio uz opasku da bolje od broncane nije moglo :D

Juce ne videh onaj Ferdinand momenat kad je Vanja mirisao buket :lol:

#660 Dangar

Dangar
  • Members
  • 2,512 posts

Posted 13 August 2012 - 16:44

Ja gledao na RTCG i njihovi komentatori su se cesto zalili na sudijske odluke...Za neke nase poteze kao npr. ometanje igraca i guranje lopte posle iskljucenja su komentarisali da sudije ne tolerisu nasima dugogodisnje trikove...Previse se daje znacaj crvenim kartonima, ni ne znamo sta je to sve bilo..., imali bi veci znacaj da su bili produzeci, ipak je vecina dodeljena u poslednjih nekoliko minuta, verovatno vecina opravdana, za trenere makar postoje jasna pravila dokle mogu da se krecu... Kladio sam se nas nas i 4/4 sam gledao vec na preskoke, i utisak mi je da smo dosta puta lako i brzo dobijali igraca vise u poslednjih 12-13 minuta...Evo sad sam gledao na 6-4 iskljucenje Crnogorca posle 6 sekundi, pa jednom sekund pre kraja napada...Kontrafaula stvarno puno, ali bilo je ih je i na drugo strani, nesto manje naravno...

Moze se reci da su sudije malo izgubile kompas kao sto je rekao Udovicic. Crnogorci su komentarisali da su sudije menjale kriterijum tokom utakmice, prvo sve sude, posle dozvole grublju igru, pa opet poostre kriterijum. Sve u svemu dosta neozbiljnosti i neodgovornosti nasih, i za kraj Filipovic, Nikic, Filipovic, Udovicic, svaka cast za 4-0 seriju. A mladji od CG komentatora komentarise kako nema nigde Filipovica i Udovicica, i jos kako nece biti valjda produzetaka, a stariji dodaje, da ne bude , ali CG da dobije...A mladji se dosta obazirao na nas, kako se mucimo, kako smo u krizi, posle se odusevio Ficinim lobom na dva-tri razlike..I za onaj gol posle isteka vremena nisu se ni trenutak ponadali odmah su rekli bronza za Srbiju...

Edited by Dangar, 13 August 2012 - 16:46.