Jump to content


Photo
- - - - -

Naši sportisti u Londonu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
317 replies to this topic

#316 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 11 September 2012 - 15:26

Paraolimpijci žele još bolje rezultate u Riju


Članovi Paraolimpijskog tima Srbije nadaju da će za četiri godine saldo medalja biti veći nego ovog leta na Igrama u Londonu.
Posted Image

Pet medalja i tri nova svetska rekorda učinak je po kojem će se pamtiti nastup srpskih paraolimpijaca na Igrama u Londonu. Po dolasku iz britanske prestonice ugostio ih je predsednik Tomislav Nikolić a dan kasnije družili su se sa novinarima ali i Beograđanima kod Terazijske česme. Potom su Sportski savez Beograda i Privredna komora organizovali doček za naše paraolimpijce u Privrednoj komori.

Srpski paraolimpijci su istakli da im mnogo znači prostor koji su dobili u medijima i da očekuju da dobri rezulati skrenu još veću pažnju javnosti na njih.

"Ove rezutate treba iskoristiti za veće uspehe i napredak. Da bismo bili još bolji, potrebno je da država nastavi da radi u pravcu kao do sada. Svi smo ponosni onim što smo postigli u Londonu, ali još više jer se nacija okrenula ovim sportistima i pratila njihove nastupe", rekao je predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović.

Srpski predstavnici na Parolimpijskim igrama u Londonu ocenili su svoj nastup na takmičenju uspešnim i iskoristili priliku da se zahvale na podršci koju su imali, ali i izrazili nadu da će Ministarstvo omladine i sporta "malo povećati budžet", kako bi mogli da putuju na sva takmičenja.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić ocenio je da su Olimpijski komitet, Paraolimpijski komitet i sportski savezi Srbije "jedna porodica" i da će pokušati da još bolje predstavljaju državu, dok je predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar kazao da očekuje još bolju saradnju tih organizacija. Čestitkama srpskim paraolimpijsima pridružio se i ambadsador velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport

Članovi paraolimpijskog tima Srbije uručili su predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, britanskom ambasadoru i predstavnicima medijskih kuća medalje u znak zahvalnosti na podršci pre i tokom samog takmičenja.

U izostanku organizovanog dočeka parolimpijci su samoincijativno pozvali građane da dođu na druženje sa njima na platou kod Terazijske česme, tamo je osvajače medalja pozdravilo oko 300 građana.

Na drugom delu grada, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, objasnio je zašto na balkonu Skupštine Beograda nije organizovana proslava povodom uspeha paraolimpijaca.

"Ne znam zaista, mi pravimo doček za sportove koji zaista imaju rezultat i koji imaju publiku. U svakom slučaju paraolimpijci su pomognuti od grada. Do sada nije bilo prakse za tim, videćemo posle ovog događaja za dalje", rekao je Đilas.

Paraolimpijci Srbije su u Londonu osvojili dve zlatne (Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Tanja Dragić u bacanju koplja) i tri srebrne medalje (Borislava Perić Ranković i Zlatko Kesler u stonom tenisu, a Draženko Mitrović u bacanju diska).



#317 Contractor

Contractor
  • Members
  • 22,737 posts

Posted 12 September 2012 - 08:25

Sinoć je bilo lepo u Pioniru dok im se skandiralo. Nadam se da smo im bar delimično nadoknadili ono što nisu dočekani kako dolikuje.

#318 stvorko

stvorko
  • Banned
  • 3,004 posts

Posted 12 September 2012 - 08:36

Posted Image