Jump to content


Photo
- - - - -

Uticaj EM-preparata na zdravlje životinja


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Hanza

Hanza
  • Members
  • 47 posts

Posted 03 July 2012 - 08:36

1.Uticaj EM-preparata na zdravlje životinja.
Kao rezultat uzimanja antibiotika, nedovoljne ishrane i u sadejstvu sa stresom narušava se normalni sastav mikrobne flore životinja, što dovodi do disbakterioze. To pak dovodi do, smanjuja zaštitnih funkcija organizma, pogoršava se varenje hrane i razmena tvari, pojavljuju se bolesti. Patogeni mikroorganizmi, koje se nalaze u životinjskoj utrobi,
troše vitamine i aminokiseline, otežavaju apsorbciju vitamina, koji razlažu masti i mogu da unište fermente za varenje domaćina (životinje). Rezultat toga je da se nedovoljno koristi hrana i nastaju razna patološka stanja kod životinja. Tako je, naprimer, utvrđena uzajamna veza između sastava mikroflore želudačno-crevnog trakta i stanja imuniteta kod novorođenih teladi.
Među Efektivnim Mikroorganizmima preparata „Bajkal EM-1“ nalaze se i predstavnici normalne mikroflore želudačno-crevnog trakta: mlečno-kisele bakterije, bifido i lakto-fermentne (propeinskokisele) bakterije, koli-bakterije, azotne bakterije i dr. Prilikom unošenja Efektivnih Mikroorganizama u životinjski organizam, oni uništavaju patogene bakterije (količina korisne mikroflore se povećava 9 puta, a patogene smanjuje za 25 000 puta!).
Uskoro, posle uzimanja EM-preparata, počinje izdvajanje biološki aktivnih supstanci, koje imaju, kako direkno dejstvo na patogene i uslovno patogene mikroorganizme, tako i indirekno, putem aktivacije specifičnih i nespecifičnih sistema zaštite životinja. U traktu za varenje hrane počinje aktivna produkcija fermenata, aminokiselina, antibiotika,
hrane počinje aktivna produkcija fermenata, aminokiselina, antibiotika, vitamina i drugih fiziološki aktivnih supstanci, koje dopunjuju lekovno-profilaktičko dejstvo EM-preparata. Tako, laktobakterije, koje su u sastavu Efektivnih Mikroorganizama, povećavaju žučnu aktivnost, što omogućava apsorbciju masti i vitamina koji razlažu mast – A, D, E.
Dospevši u organizam životinje, korisni mikroorganizmi normalizuju mikrofloru creva, što dovodi do bolje apsorbcije hranljivih materija iz hrane (umesto 30-40%, iskorištava se 70% od obroka). Što rezultira povećanjem težine, poboljšanjem zdravlja životinja i smanjuje se neprijatan smrad u radnim prostorijama. EM-preparat pojačava procese
razmene u organizmu životinje, poboljšava snabdevanje ćelija kiseonikom. Smanjuju se pojave skrivenih upalnih žarišta, povećava se imunitet, poboljšava se funkcionalnost jetre, a takođe se poboljšava krvna slika (smanjuje se BTE (СОЭ – скорость оседания эритроцитов - brzina taloženja eritrocita), a povećava hemoglobin). EM-preparat je dobro lekovito sredstvo protiv enteritisa (upale, katara creva). Tako, za jedan dan posle dve doze, kod prasadi prestaje dijareja.

#2 Hanza

Hanza
  • Members
  • 47 posts

Posted 22 July 2012 - 19:58

Ukoliko vam pas ili mačka boluju od neke kožne bolesti okupajte ih u EM- rastvoru 1:1000 ili 1:500 ( na litar vode 1-2 kafene kašike EM-preparata) jednom u nedelju dana, do izlečenja.
Ujedno, životinji, dajte i jednom dnevno da pije EM-rastvor da bi se očistio od parazita i da mu se stvori zdrava mikroflora probavnog trakta.

#3 Pitbull

Pitbull
  • Banned
  • 617 posts

Posted 23 July 2012 - 09:32

A gde mogu da se nabave ti EM preparati? Ja nikad nisam čuo za njih :unsure: . Koliko ja znam već postoje prilično dobri preparati za čišćenje od parazita (Drontal plus na primer) koji se ne daju svakodnevno, već zavisno od uzrasta žuvotinje, tri - četiri puta godišnje.

#4 Hanza

Hanza
  • Members
  • 47 posts

Posted 23 July 2012 - 21:03

Preduzeće ARGOEMMA doo iz Barande je zastupnik kompanije ARGO iz Rusije.
Bajkal EM-1 je prirodan preparat na osnovu Efektivnih Mikroorganizama i ne sadrži nikakva štetna hemijska sredstva.