Jump to content

Photo

Korporativna kultura

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
18 replies to this topic

#16 Cro-boy

Cro-boy
  • Members
  • 4,466 posts

Posted 24 July 2012 - 18:57

Korporacija voli samce i samice, po mogucstvu uvek da tako ostane, d aim nista ne odvlaci paznju.

mislim da ovo nije tocno, jer je obiteljske ljude lakse zarobiti, oni su ovisniji o svom poslu od samaca, koji su u principu mobilniji, lakse im je preseliti se, ako pronadju posao u drugom gradu. Ne znam da li si ti kada cuo, ali ja cesto cujem kako obiteljski ljudi kazu samcima: "tebi je lakse, ti nisi u mašini kao ja", aludirajuci upravo na to.

s druge strane, stoji to sto si rekao, da je prednost samaca sto se mogu vise posvetiti poslu, no i oni ce jednog dana postati obiteljski ljudi, tako da to nije trajna prednost, a mislim da je efekt cinjenice koju sam prvu spomenuo veci od ove druge, tako da bi se firmama vise isplatilo uzeti obiteljske ljude.

#17 kanader

kanader
  • Members
  • 1,138 posts

Posted 24 July 2012 - 19:51

Da, disleksija je gadna bolest. Sta mogu.

Mile Tranzicija
Istinu samarat o glavu. O sebi i drugima.
undergraund*avatar

#18 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 24 July 2012 - 20:38

mislim da ovo nije tocno, jer je obiteljske ljude lakse zarobiti, oni su ovisniji o svom poslu od samaca, koji su u principu mobilniji, lakse im je preseliti se, ako pronadju posao u drugom gradu. Ne znam da li si ti kada cuo, ali ja cesto cujem kako obiteljski ljudi kazu samcima: "tebi je lakse, ti nisi u mašini kao ja", aludirajuci upravo na to.

s druge strane, stoji to sto si rekao, da je prednost samaca sto se mogu vise posvetiti poslu, no i oni ce jednog dana postati obiteljski ljudi, tako da to nije trajna prednost, a mislim da je efekt cinjenice koju sam prvu spomenuo veci od ove druge, tako da bi se firmama vise isplatilo uzeti obiteljske ljude.

Porodicni ljudi se nekako vide i kao psihicki stabilniji. Smatra se vaznim da covek ima sredjen privatni zivot, da bi mogao da se posveti poslu. U tom smislu je najpozeljnija kombinacija supruga domacica koja brine o kuci i deci, i muz koji se, neopterecen svim time, posvecuje samo poslu, te u tome vidi svoj doprinos porodicnoj ekonomskoj i svakoj drugoj stabilnosti.
Nedavno je u hotelu u kome radim boravila oveca grupa Nemaca. Radilo se o firmi koja je za svoje zaposlene (tacnije, one na visim pozicijama, svi odreda muskarci) organizovala trodnevni izlet u Stockholm, sa suprugama. Program je bio isplaniran do poslednjeg minuta. Prvog dana su muzevi imali sastanak u hotelu, a zene organizovan shopping u gradu, drugog dana svi zajedno krstarenje po stockholmskom arhipelagu. Treceg opet oni sastanak, a one posetu najvecoj gradskoj humanitarnoj organizaciji.... Sve kao iz udzbenika o korporativnoj kulturi :D .
Primetila sam da se svi medjusobno dobro poznaju, ali sam se pitala da li se bas onoliko i vole, koliko se to slucajnom prolazniku moglo uciniti, na osnovu onako srdacnih susreta, te opste srece i veselja.

#19 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 26 July 2012 - 09:21

Primetila sam da se svi medjusobno dobro poznaju, ali sam se pitala da li se bas onoliko i vole, koliko se to slucajnom prolazniku moglo uciniti, na osnovu onako srdacnih susreta, te opste srece i veselja.

Naravno da se ne vole, samo glume onako kako su ih naučili na Team Buildingu.