Jump to content


Photo
- - - - -

Pasword ne radi


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 PZ-LL 518-815a

PZ-LL 518-815a
  • Members
  • 1 posts

Posted 15 June 2012 - 21:11

Imao sam jedan word dokument od oko 11 MB sa dva passworda, prvi za otvaranje i drugi za modifikaciju (ili za otvaranje read only). Obično ga otvaram na kućnom računaru (Windows XP). Međutim, otvorio sam ga na laptopu (koji ima Windows 2007), uradio neke male korekcije i snimio. Takav dokument sam prebacio na kućni računar pri čemu opet nisam promenio naziv fajla i on mi se snimio preko postojećeg izbrisavši ga. Tako često radim, ali sada se desilo to da nisam više mogao da otvorim taj dokument, ni na kućnom računaru ni na laptopu. Prvi password je funkcionisao OK, ali drugi nije. A nemam drugih kopija tog dokumenta. Ima li nekih mogućnosti da se reši ovaj problem?
PS: u napomeni je pisalo da je dokument možda oštećen i da se može koristiti opcija Open and Repair, ali to nije pomoglo. Ili ja to nisam umeo da uradim kako treba?

Edited by PZ-LL 518-815a, 15 June 2012 - 23:00.


#2 st.maurice

st.maurice
  • Banned
  • 14,181 posts

Posted 23 August 2012 - 19:08

Do sada si zakljucio da je Google tvoj najbolji prijatelj.

Uvek snimaj dva fajla (koristi backup). Imao sam slican problem samo bez sifrovanja sa vecim open office fajlovima i stekao naviku da pravim redundant fajlove, upravo zato sto recovery ne funkcionise bas svaki put.

Inace ako zelis nesto zaista da sifrujes koristi TrueCrypt, koristi dugacke lozinke i nesto sto se ne moze lako pogoditi (dakle ne licna imena, datume rodjenja i sl.). Tako sifrovani fajl onda ne moras da sifrujes u samom Word-u, a kapiram da se nesifrovani word fajl lakse opravlja. Samo ako ti se truecrypt fajl osteti onda zaista nema opravke.