Jump to content


Photo
- - - - -

Argus Turs otkazuje letove za Tursku


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 zoranh

zoranh
  • Members
  • 15 posts

Posted 23 May 2012 - 20:17

Argus Turs je u poslednja dva dana otkazao dva leta za Tursku. Evo i odluke:

Na osnovu ovlašćenja u Preduzeću za turizam, trgovinu i usluge Argus Tours D.O.O. Direktor i osnivač donosi sledeću:

ODLUKU

O otkazivanju aranžmana za ANTALIJSKU REGIJU za avio aranžmane na polascima 12. 06 i 22. 06. 2012, zbog nedovoljnog broja putnika za realizaciju istih. U ovom momentu prijavljeno je 45 putnika za polazak 12. 06. 2012 i 24 putnika za polazak 22. 06. 2012., a kako je programom putovanja predviđen minimalni broj putnika je 144 po avionu, i samim tim stekli su se uslovi za blagovremeno otkazivanje ovog polaska.

Na osnovu ove odluke izvršiti povraćaj uplaćenih novčanih sredstava putnicima koji su aranžman bukirali.

ARGUS TOURS D.O.O.
Dir. Srđan Andrejević


Pre svega, ne radi se o jednom otkazanom polasku, nego o dva. Samim tim, predviđeni broj putnika bio je 288, a prijavilo se svega 69. U procentima, Argus je promašio u proceni za fantastičnih 76%.

Međutim, šta sada tih 69 putnika može da uradi sa vraćenim novcem? Aranžmani koji su uplaćeni pre više od mesec dana sada, kada je novac vraćen, koštaju znatno više. Argus odbija svaku vrstu kompenzacije oštećenim putnicima, pozivajući se na klauzulu o otkazivanju putovanja usled nedovoljnog broja putnika. Međutim, te klauzule u programu putovanja nema! Evo programa putovanja sa sajta Argusa: http://www.argus.rs/...df/argus286.pdf

Pošto sam i ja jedan od putnika koji su materijalno oštećeni, voleo bih da stupim u kontakt sa još nekim od 69 nasamaernih. Postoje indikacije da je Argus napravio ozbiljan prekršaj prilikom sklapanja ugovora (o čemu ne bih da govorim javno dok se stvar sa inspekcijom ne razreši). U međuvremenu, pozivam sve kojima je Argus Turs poslednjih dana otkazao putovanje da mi se jave elektronskom poštom na zh@sysexpand.com da razmenimo informacije i eventualno zajedno podnesemo prijavu i zahtev za nadoknađivanje štete koja nam je pričinjena.

Zoran