nece vam niko praviti problem ako kao suvenir ponesete neko srebro ili dukat po povratku u svoju zemlju,par kovanica, ja odem do beca i tamo uzmem ponesto i nemam nikad problema, a i carinici nisu tako revnosni ali mislio sam o nekoj vecoj kolicini
bar sam ja imao predstavu da se radi o nekoj vecoj kolicini, recimo pedeset dukata
evo i sada cu oko Nove godine uzeti becku filharmoniju i nesto od srebrnih kovanica, srebro je jeftino i uzimam ga jer ga volim
inace proizvode muenze kovnice mozete i u sloveniji uzeti, madjarskoj i u hrvatskoj isto u zagrebu u erste banci, ne znam kakav je izbor kod hrvata
u becu imatebas dosta prodajnih mesta
pa ja bih licno pre franca jozefa uzeo zlatne polugice austrijske i svajcarske kovnice ili dukate becke filharmonije koji su vece cistoce nego klasicni 986 dukat, manja je razlika izmedju otkupne i prodajne cene, mada to je zaista zanemarljivo za manje kolicine
da napomenem da ti dukati imaju iskljucivo i jedino sirovinsku vrednost, ne i kolekcionarsku
Da li se prilikom kupovine zlata u Austriji, moras identifikovati nekim dokumentom, ili ga mozes kupiti kao anonimus (bez bilo kakave identifikacije)?
Uvek imam osecaj da ako negde ostavim svoje podatke, da ce carinici nekako da ih saznaju i da ce da me sacekaju na granici i istresu iz gaca dok ne nadju sta im je dojavljeno da sam kupio.