Jump to content

Photo
- - - - -

O forumu, onako uopsteno...

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
123 replies to this topic

#31 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 27 April 2012 - 23:13

Ocito nisi ukapirao, pa da postavim prosireno pitanje.
Sta cemo sa forumasem koji stavi u avatar fotografiju vorholove slike Mao Ce Dunga.?

Onako kako je postavljeno, pitanje je bilo prilicno kripticno. Samo sam mislio (moram priznati) da ces pronaci Vorholovu grafiku sa Cheom :kece:

OK, Vorhol je bio umetnik...a umetnicima se svasta prasta. Na kraju krajeva, koliko imamo primera i kod nas - da ne idemo u neprijatno blisku proslost, hajde samo da se setimo raznih srpskih romanticara, pa Jovana Ducica i njegove bliskosti sa Znas Vec Kojim Pokretom, itd. isl. Anyway, to nije trivijalno pitanje; licno mislim da je to nemoralno od strane forumasa koji ga stavi na avatar, koji bi prvo trebalo da ima pijeteta prema mnogobrojnim zrtvama, a ne mora nuzno biti pravilima sankcionisano. Vorhol je sam za sebe uvek govorio da ne zeli da ga moral u bilo cemu sputava, pa je tako i ziveo; ako taj forumas može isto da kaže za sebe, svaka cast, mada nesto sumnjam. U svakom slucaju je tema za razmisljanje.

Ali Rotterov predlog je odlican :D

Edit: zaboravih da ti dam plusić ;)

Edited by Schrodinger, 27 April 2012 - 23:14.

#32 drvoprvo

drvoprvo
  • Members
  • 2,313 posts

Posted 27 April 2012 - 23:20

Onako kako je postavljeno, pitanje je bilo prilicno kripticno. Samo sam mislio (moram priznati) da ces pronaci Vorholovu grafiku sa Cheom :kece:

OK, Vorhol je bio umetnik...a umetnicima se svasta prasta. Na kraju krajeva, koliko imamo primera i kod nas - da ne idemo u neprijatno blisku proslost, hajde samo da se setimo raznih srpskih romanticara, pa Jovana Ducica i njegove bliskosti sa Znas Vec Kojim Pokretom, itd. isl. Anyway, to nije trivijalno pitanje; licno mislim da je to nemoralno od strane forumasa koji ga stavi na avatar, koji bi prvo trebalo da ima pijeteta prema mnogobrojnim zrtvama, a ne mora nuzno biti pravilima sankcionisano. Vorhol je sam za sebe uvek govorio da ne zeli da ga moral u bilo cemu sputava, pa je tako i ziveo; ako taj forumas može isto da kaže za sebe, svaka cast, mada nesto sumnjam. U svakom slucaju je tema za razmisljanje.

Ali Rotterov predlog je odlican :D

Edit: zaboravih da ti dam plusić ;)

Nisi shvatio zato sto nisi razmislio o pitanju, pa ti je odgovor bio mehanicki dosadan. Sta da ti radim. Ono sto me zanima i sta sam pitao je da li ako stavim vorholovog maa da li sam stavio fotografiju Mao Ce Dunga ili fotografiju vorholove slike. Mnogo je to klizav teren.

#33 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 05 May 2013 - 12:15

B92 vise nije ono sto je nekada bio, pa ni forum, automatski, nije vise ono sto je bio.

Edited by vladan, 05 May 2013 - 12:16.

#34 neko

neko
  • Members
  • 200 posts

Posted 06 May 2013 - 12:29

meni fali humor ovde...

#35 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 06 May 2013 - 12:39

Verujem da postoji forum gde se pričaju vicevi.

#36 neko

neko
  • Members
  • 200 posts

Posted 06 May 2013 - 12:49

nisam mislila tako, nego se ljudi zavitlavaju i prosto daju smesne opaske. mada nije sad ni vazno toliko. ;)

#37 Manoly

Manoly
  • Members
  • 14,176 posts

Posted 07 May 2013 - 13:24

nisam mislila tako, nego se ljudi zavitlavaju i prosto daju smesne opaske. mada nije sad ni vazno toliko. ;)

Od gopspodina melanholičnog drugi odgovor nisi mogla ni dobiti...

Ima ovde i šaljivih tema, a i na onim "ozbiljnim" ne vladaju samo namrgođeni i željni ujedanja.

Edited by Manoly, 07 May 2013 - 13:24.

#38 neko

neko
  • Members
  • 200 posts

Posted 07 May 2013 - 15:43

Od gopspodina melanholičnog drugi odgovor nisi mogla ni dobiti...

Ima ovde i šaljivih tema, a i na onim "ozbiljnim" ne vladaju samo namrgođeni i željni ujedanja.

da, bas sam takav utisak imala...namrgodjeni i zeljni ujedanja...verovatno sam se prevarila. kratko sam ovde. :blush:

#39 katamaran

katamaran
  • Banned
  • 2,805 posts

Posted 07 May 2013 - 16:05

meni fali humor ovde...

Citaj melanholika. Smeh zagarantovan.

#40 Manoly

Manoly
  • Members
  • 14,176 posts

Posted 07 May 2013 - 16:37

da, bas sam takav utisak imala...namrgodjeni i zeljni ujedanja...verovatno sam se prevarila. kratko sam ovde. :blush:

Take it easy - kaze Amerikano.  ;)

#41 Kiseli krastavci

Kiseli krastavci
  • Banned
  • 455 posts

Posted 14 May 2013 - 02:28

Meni je bilo zabavno na ovom forumu u prethodna 2-3 meseca. Moram priznati. "Skrivena kamera" gde koju god pricu da poturis (uzgred uopste ne moras da zastupas takve stavove u stvarnom zivotu) ljudi se najcesce trude uneti celo svoje bice i intelektuelni kapacitet u raspravu. Fascinirajuce na neki nacin, s obzirom da iako se radi o imaginarnom svetu, mnogi pojedinci pocinju da forumsku platformu dozivljavaju integralnim delom svoje svakodnevnice, usudicu se reci i licnosti. Cak i po cenu precutne samokritike, jer ne samo na ovom forumu, nego i na bilo kojem drugom, komentarisanje licnih stavova se ni u kom slucaju ne moze okarakterisati preterano inteligentnim poimanjem ljudske komunikacije i sopstvene percepcije stvarnosti. Da li je to sustinska stavka na kojem se bazira postojanje socio-fenomena zvanog forum? Takodje je interesantno uporedjivati "slobodu" komunikacije forumasa-pocetnika i tzv. forumasa 10.000+ napisanih poruka (forumskih ovisnika). Od svih komentara koje sam procitao i u kojima sam imao priliku da vidim koliko su ljudi spremni da se "razotkriju" pod uslovom da su pokriveni plastom anonimnosti, odnosno da se tako osecaju, najdublji utisak je ostavio jedan komentar kojim je jedan ucesnik foruma platio i progon, ali je taj jedan komentar odistinski bio vredan samog pristupa forumu. Citiram otprilike jedan detalj iz njegovog komentara: "preko 5.000 postova, alo?" Ovde se slobodno mozemo dotaci poslednje ocene da socijalne mreze poput "facebook-a" izmedju ostalog i "zaglupljuju". Naravno da je ovakva ocena terminoloski neadekvatna, ali s druge strane pogadja samu srz forum(a)ske stvarnosti.

#42 visnja

visnja
  • Members
  • 2,145 posts

Posted 14 May 2013 - 08:12

Nedajboze tako nesto da uradis, odmah ces da ispadnes glupa, neobavestena i ne znam sta jos, ali svakako pogrdno.  Neki mnogo ozbiljno shvataju forum i misle da je najvaznije prosipati "pamet". Naravno da ima ozbiljnih tema, gde je neprimerno davati bilo kakve smesne komentare, ali ponekad se na nekoj temi nasaliti nije kraj sveta.  Tako je kako je i ima dragih ljudi ovde s kojima se moze nasaliti i lepo komunicirati.  Zato valjda i dolazimo.:)

#43 neko

neko
  • Members
  • 200 posts

Posted 14 May 2013 - 09:55

pa da, ja vas jos upoznajem. slabo gledam ko pise, vec sta je napisano, pa onda teze i zapamtim forumasa.

#44 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 14 May 2013 - 14:56

imam utisak da su se malo primirile strasti u poslednje vreme. ili je opet neko zatišje pred grmljavinu.....

#45 Cooltywattor

Cooltywattor
  • Members
  • 5,505 posts

Posted 14 May 2013 - 15:08

imam utisak da su se malo primirile strasti u poslednje vreme...

...što se pukom slučajnošću poklopilo sa odsustvom određenih nickova sa foruma...  <_<