ah, gotovo me rasplakao sa opisom jadnih koka. znamo mi svi da je to industrija i da te koke zive stvarno u nehumanim uslovima. i da je jadna slika kad ih onako stijesnjenje vidis. ali vidi. ta free run jaja, hranjena kukuruzom npr, jer stoji na ambalazi slika takvih koka i neke ''garancije'' da su hranjene ''iz ruke'' prirodnom hranom, kojekakva ''bioloska'', ''omega 3'' jaja, etc, etc su uglavnom skuplja za 50-ak euro centi za skoljku od 10 kom. e sad zamisli jednu porodicu sa npr troje djece gdje ljudi sjednu, papir, olovku, digitron uzmu u ruke i fali im kako god okrenu i izracunaju jebenih 100€. i skontaju
bioloska jajaprekrizi. idi u ALDI i kupi neka ''smrdljiva'' od koka jadnica jer racunica ne izlazi. sta ljudi drugo da rade? ushtine malo tamo, malo vamo da nekako izguraju mjesec dana. taman u svoj muci sastavljanja kraja sa krajem misle na ''stijesnjene'' poluocerupane koke. dobro bi to bilo kad bi svi ljudi mogli poslusati razne sapunare i zivjeti samo od zdrave i ''humane'' hrane, dok mnogi bilo koja jaja mogu samo sanjati.
mogu da stede na drugim stvarima. ja kada sam ziveo u Holandiji nikad anisam ni usao u smrdljivi ALDI bas zato sto je imao samo jaja iz "leegbatterijen". Vec LIDL je imao i free loop jaja.