Sociologija
Posted 14 April 2012 - 13:35
1. Predpostavka socioloskog objasnjenja i predvidjanja je...
2. Istorizam drustvo proucava kao:
3.Kako se normama utice na drustveno delanje:
Posted 14 April 2012 - 17:42
Ili je to nesto novo, cega u moje doba nije bilo.

Posted 14 April 2012 - 20:22
Zamolio bih vas da mi pomognete oko nekih pitanja..
1. Predpostavka socioloskog objasnjenja i predvidjanja je...
2. Istorizam drustvo proucava kao:
3.Kako se normama utice na drustveno delanje:
Najbolji nacin da dobijes odgovor na ova tvoja pitanja, je da uzmes udzbenik predmeta za koji ti trebaju odgovori, procitas lekcije u kojima su obradjene odgovarajuce teme i na bazi procitanog dodjes do odgovora.
U zivotu neces uvek moci da dobijes "instant odgovore" bez truda, i nece se uvek naci neko ko ce odgovoriti umesto tebe, i tako ti omoguciti da uopste ne upotrebljavas mozak..
Posted 14 April 2012 - 20:23
Sta ti je ovaj "istorizam"? Mozda si mislio na istoricizam? (Kao kod Popera: "Beda istoricizma".)
Ili je to nesto novo, cega u moje doba nije bilo.
Mogao si da ga pitas i sta je to preDpostavka ;-)
Posted 16 April 2012 - 01:21
ja preDpostavljam da je coveku potrebno za neki domaci ili seminarski.to je sasvim ocekivano, alo znamo da danas deca vise ni ne gledaju fimove umesto lektire vec c/p 'interpretaciju'. uostalom, jednom sam za nekog lika na faxu polagao engleski, sa iznenadjujucim uspehom. ako mu i dalje treba ja cu to da uradim.[mozda ne dovoljno dobro]ocigledno je koliko sam dokon kad sam i onom 'spomeniku'popunio anketu na temu ' da li zelite smrdljivu fabriku ispred kuce?'Mogao si da ga pitas i sta je to preDpostavka ;-)
Posted 16 April 2012 - 06:25
ja preDpostavljam da je coveku potrebno za neki domaci ili seminarski.to je sasvim ocekivano, alo znamo da danas deca vise ni ne gledaju fimove umesto lektire vec c/p 'interpretaciju'. uostalom, jednom sam za nekog lika na faxu polagao engleski, sa iznenadjujucim uspehom. ako mu i dalje treba ja cu to da uradim.[mozda ne dovoljno dobro]ocigledno je koliko sam dokon kad sam i onom 'spomeniku'popunio anketu na temu ' da li zelite smrdljivu fabriku ispred kuce?'
Jos nisi sredio taj "Shift" na tastaturi?
I meni je ocigledno da je to domaci zadatak. I duboko sam ubedjen da nikada, ama bas nikada, ne treba takvima pomagati. To nije fer prema onima koji ce se zaista potruditi da samostalno napisu svoje domace zadatke i seminarske radove. Sto se tice polaganja ispita umesto drugog, pa tu su jednako necasni i onaj koji vrsi uslugu i onaj koji je prima. No "akademski moral" je izgleda u Srbiji (i okolini) potpuno nepoznat pojam. I da potpuno je nebitno da li si uslugu naplatio ili ne.
Edited by tomas.hokenberi, 16 April 2012 - 07:17.