Jump to content

Photo
- - - - -

Ime Knjige

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 3p1c

3p1c
  • Members
  • 1 posts

Posted 20 February 2012 - 03:40

Vec duže vreme pokušavam da nađem jedan ciklus knjiga epske fantastike. Ne znam ni ime pisca, ali sam zapamtio nešto malo kada sam je pre čitao. Radi se o princu nekog kraljevstva koji ima mac sa cudnim balcakom, koji ponekad uradi nešto čudno. Desava se da kult medveda jača i dovodi neko zlo, ali ne mogu da se setim tacno. Cela ta borba izmedju dobra i zla je kao sudar bogova. Mislim da imaju 4 knjige, koje prate odrastanje tog princa. Toliko se secam. Nadam se da ima neko da je čitao kako bi mi pomogao pošto baš želim da pročitam te knjige Posted Image

#2 blogerka

blogerka
  • Members
  • 20 posts

Posted 26 July 2012 - 19:39

http://en.wikipedia....ic_of_Melniboné

#3 thewoker97

thewoker97
  • Members
  • 8 posts

Posted 23 August 2012 - 14:50

Ja sam zavrsio knjigu koja je isto SF i mogu reci da dosta podseca na to sto si upravo rekao :). Samo sada trazim izdavaca :S

#4 Nelica

Nelica
  • Members
  • 2,870 posts

Posted 28 November 2012 - 06:11

Kad sam vec tu, mogu li ja zatraziti pomoc?
Na zalost ne sjecam se puno toga, ali premisa je bila otprilike ovakva:

Radi se o knjizi koja opisuje mozda Bosnu ili Srbiju za vrijeme Otomanskog carstva.
Neki je robovlasnik ili razbojnik oteo neku crvenokosu razvratnicu, Madzaricu navodno.
Zarobio ju je tako sto je napao njezinu svadbenu povorku, te ju je prodao u roblje. Spletom sretnih okolnosti i inih intriga ona je stigla do Carigradskog harema.
Tamo je zavela sultana i rodila mu sina.
Kako je bila jako ambiciozna, spletkama je postavila svoga sina kao predstolonasljednika.