Zivotinje
Posted 16 July 2003 - 13:25
Posted 24 September 2003 - 17:15
Sidnej -- Australija je saopštila da pregovara s desetak zemalja kako bi našla rešenje za više od 50.000 australijskih ovaca na brodu koji već nekoliko nedelja plovi po Persijskom zalivu pošto je Saudijska Arabija odbila da primi tu isporuku. Australijski ministar poljoprivrede Voren Tras rekao je da njegova vlada čini sve kako bi našla rešenje za slučaj u koji je umešano više zemlja i koji šteti trgovini i australijskom stočarstvu. Mnogi aktivisti za zaštitu životinja, uključujući francusku glumicu Brižit Bardo, protestovali su zbog nehumanog postupanja sa životinjama. Voren je rekao da je pitanje vrlo složeno pošto su ovce vlasništvo saudijske uvozne firme, da se nalaze na holandskom brodu koji plovi pod filipinskom zastavom i da su udaljene više hiljada kilometara od australijskih teritorijalnih voda.
Saudijska Arabija u avgustu je odbila da primi isporuku ovaca iz Australije, tvrdeći da je šest odsto zaraženo šugom, što je demantovao australijski veterinar na brodu. Više od 4.000 životinja uginulo na brodu "Kormo ekspres", uglavnom zbog velike vrućine. Australija je u znak protesta suspendovala trgovinu stokom sa Saudijskom Arabijom.
[Pošaljite komentar] [Postojeći komentari (2)]
Posted 24 March 2004 - 11:35
U narednih nekoliko nedelja u Kanadi ce na mucki nacin biti ubijeno vise od 350 000 foka !
Na mucki nacin znaci da ce vise od 40 % njih biti zive oderane, mnoge bebe pred ocima svojih majki !
I posle da mi neko kaze da je covek vise bice.

Posted 24 March 2004 - 11:45

jes' da je stara ali ..
Posted 24 March 2004 - 11:53
Posted 24 March 2004 - 12:41
u kom smislu zivotinje ?

Posted 26 March 2004 - 22:06
I podelila bih svoje misljenje sa Lavinijom

Zahvaljujuci mom dedi koji je izmedju brda na moru i brda u selu izabrao brdo u selu, ja sam se nauzivala med' drvecem i cvecem ali i svakava ubistva sam videla.
Od jurnjave za zmijama do (preslavskog i slavskog) opsteg klanja kokosi i prasadi, teladi i krava....
Najgore je kada si se noc pre pozdravio sa svojim prasicima i onda ih jutrom cujes kako skice na klanju!

Kad ti omiljenu koku obezglave zbog supe...(koju uzgred budi receno nisam takodje jela)...tuzno je to sve....to krvavo telasce koje obezglavljeno trci.
I nisam nikada volela meso, bila sam mrsava (kao iz Ausvica) i puna energije iako nisam zdrala ni slatkise ni mesisste...
Lubenke,sljive, dinje, mladi lukac, sirac i proja...

Ne jedem meso ne zbog nekog revolta ili kako to vec nazivaju...jednostavno NEMAM POTREBU ZA MESOM, 5 oraha i moj je organizam zadovoljen.
Imam 28 godina i jos uvek izgledam kao da mi je 18 ( klinke me mrze do besvesti, sta cu kad se ne paze kao da sam im ja kriva)
Celulita nemam ni u tragovima (ali stalno guzvam butke pokusavajuci da dokazem muzu kako sam "matora vec" hihihi)
Nisam ni malaksala a radim ko konj ...spavam 7-8 sati, pijem jogut,mleko ne jedem ni ovaj bljutavi beli hleb, jos od kada me ne hrani majka (crni ili integralni ali i to maximum 1 parce)
Voce i povrce i sirovo i "pirjano" (nista ne kuvam dugo...20 min. maximum)
Hrana mi je poslednja rupa na svirali,o njoj mislim tek kad mi se cuju creva a ni tada ne jedem uvek...mozda neku bananu u trku tek da mi zavara creva.

Uvek su me nervirali debeli ljudi koji samo na zdranje misle...zavrse rucak i vec balave na veceru

Ipak postujem svaciji izbor pa ako neko hoce meso meso neka jede,nemam nista protiv

Zivotinje gledam kao ravnopravna bica, druzim se i sa paukom i sa konjem, ne biram, nisam ubila nikoga niti imam tu nameru...
Jos kao klinka videla sam od babe (one sa sela) da ako mi pauk udje u sobu, ako je veliki uzmem casu i njom ga izbacim kroz prozor a ako je mali onda rukom...nema potrebe da ih ubijam, gnjecim novinama ili ko zna kakvim sve nacinima mozes ubiti zivotinju...ne gadim se ni bubasvaba ni crva sve mi je to normalno.
Stvarno mislim da bi bio red, da zivotinje posmatramo iz nekog humanijeg ugla, da ne mislimo samo na svoje stomake....

Edited by Mizofobik, 26 March 2004 - 22:09.
Posted 27 March 2004 - 02:53
Imam 28 godina i jos uvek izgledam kao da mi je 18 ( klinke me mrze do besvesti, sta cu kad se ne paze kao da sam im ja kriva)
Celulita nemam ni u tragovima (ali stalno guzvam butke pokusavajuci da dokazem muzu kako sam "matora vec" hihihi)
keve ti

Posted 27 March 2004 - 04:11

Posted 27 March 2004 - 04:47
keve ti![]()

vrlo nadrealno

Posted 27 March 2004 - 21:10
Poenta je bila, da je to zbog ishrane....(to sto "deca" danas imaju celulita koliko i moje tri babe zajedno....uticaj danasnjeg mesa, vode, Fante,Milke,smokija i cipsa)
...a ne zbog personalne reklame...zabole me da "pecam" po netu...ja sam u srecnom braku....opusteno komentarisem, a ti se bre navrzla .....

skini mi se s' butki

....tesko im je odoleti ali pokusaj....

....kakav si ti navlakac to je prosto ludo,pa sta se "pecas" na tudju lepotu.
Podsecas me na vec pomenute klinke, a klinka sigurno nisi - mnogo si "ljuta" za klinku...cak sto vise, letimicnim pogledom cini se kao da te je vreme vec pregazilo......DRZI SE
nikad nije kasno da se ljubi strasno!

P.S. "puca mi stikla"

Edited by Mizofobik, 27 March 2004 - 22:12.
Posted 27 March 2004 - 21:16

B)
Posted 27 March 2004 - 21:20
Posted 27 March 2004 - 22:56
Nadjose luku u medjuvremenu.Brod s više od 57.000 ovaca i dalje traga za lukom
Briga za zivotinje... pa, bilo bi dobro da se balansira sa odgovarajucom brigom za zivotinju zvanu homo sapiens, sto cesto nije slucaj...
Posted 27 March 2004 - 22:59
da, daJa znam kakav odnos zivotinje imaju prema meni. Vode me u setnju kada se njima prohte.
a i dok ih ceskas one te prosto iskoriscavaju