Jump to content


Photo
- - - - -

Da li je Srbija zvanicno i postala ruska gubernija!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Anti-Kgb

Anti-Kgb
  • Members
  • 1,573 posts

Posted 19 October 2011 - 10:14

Kako to za Evro-Atlanske integracije je potreban referendum, a od 8. sednice Saveza komunista Srbija je vec postala ruski satelit. Vode kao ''nesvrstanu'' i ''neutralnu'' politiku, a dovode RUSE u Srbiju.




u][b]Želja Rusije prisustvo na Balkanu"[/b][/u]



Beograd -- Novinar ruskog lista Komersant Genadij Sisojev za Radio B92 kaže da će Regionalni humanitarni centar u Nišu u početku biti namenjen rešavanju kriznih situacij

Njegovo osnivanje u budućnosti ipak otvara mogućnost i ruskog vojnog prisustva na Balkanu.

Da li će Regionalni humanitarni centar za reagovanje u vanrednim situacijama u nekom trenutku postati ruska vojna baza, prema mišljenju Sisojeva, zavisi samo od zemlje domaćina, tj. Srbije.

Sisojev je za Radio B92 rekao da smatra da imaju osnova oni koji misle da će u Nišu biti ruski vojni centar, jer je intimna želja Rusije da bude prisutna na Balkanu i da zauzima neka svoja uporišta, imajući u vidu da se u skoro svim zemljama u okruženju pravi američka vojna baza.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar za vanredne situacije Rusije Sergej Šojgu potpisali su na niškom aerodromu dokumenta za formiranje Regionalnog humanitarnog centra za reagovanje u vanrednim situacijama.

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je da je otvaranje ovog centra od strateškog značaja za srpsko-ruske odnose.

"Ovakvi humanitarni centri imaju značaj u svim delovima sveta i u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda i u tome ne treba tražiti nikakvu lošu konotaciju, jer je ovo otvoren projekat i nije usmeren ni protiv koga. Biće isključivo humanitarni centar, nikako strana vojna baza", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Predsednik Srbije Boris Tadić u uskoro će posetiti Rusiju, kada će biti potpisani i ugovori o strateškom partnerstvu dve države.

Razne spekulacije o ruskom centru u Nišu počele su da se pojavljuju pre dve godine, kada je ruski predsednik Dmitrij Medvedev najavio njegovo osnivanje. Dačić i Šojgu su u oktobru 2009. godine potpisali sporazum o formiranju zajedničkog centra za reagovanje u vanrednim situacijama.

Britanski „Ekonomist" ovakve spekulacije je nazvao tradicionalnim balkanskim „teorijama zavere", ali ipak nije propustio priliku da istakne da baza u Nišu predstavlja potencijalni odgovor Rusije širenju NATO-a na Balkanu.

pekulacije navode da Rusija na ovaj način želi i obaveštajno da zaštiti svoju investiciju, gasovod „Južni tok", koji prolazi kroz Srbiju, imajući pre svega u vidu da se u blizini projektovanog prolaska gasovoda nalazi najveća američka baza u ovom delu Evrope - Bondstil.


http://www.b92.net/i...1&nav_id=550586

Edited by Anti-Kgb, 19 October 2011 - 10:20.