Nadam se da tvoj drugar nema tako dovitljivog drugara kao sto imas ti. A kad smo vec kod profilakse, jodirana so je zakon.... Drugar koji stalno trebao biciklom da prolazi kroz ulicu punu pasa lutalica nabavio pistolj na vodu i napunio ga deterdzentom. Kako mu se koji ker priblizo da ga grize za nogu tako je umesto zalogaja dobio deterdzent u oci...

Odbrana od agresivnih pasa i agresivnih vlasnika pasa
Posted 18 October 2011 - 08:38
Posted 21 October 2011 - 02:48
Што се тиче одбране, лећи и правити се мртав не гарантује ништа, а може да направи велику штету. Рецимо уједе те за врат. Уколико постоји дрво попети се, на кров од аутомобила мада и от не мора увек да помогне, прескочити ограду, ући у неко двориште. Ти уређају су скроз ок ствар, ако делују. А револвер је исто скроз ок

Posted 21 October 2011 - 09:28
Ponekad Bog posalje pomoc sa sasvim neocekivanog mesta kao sto je npr. jedna zemlja gde ljudi umesto srca imaju mehanizme sa oprugom i zupcanicima, a umesto duse im je instaliran softver za racunanje kamata. (Monika Brukner – www.dzzdjurdjevo.com)... убрзо дошли неки добри људи, и отерали џукца...
Posted 21 October 2011 - 12:56
Posted 21 October 2011 - 14:26

Posted 21 October 2011 - 14:54

Sve druga "resenja" su, nazalost, samo "sarena laza".
Posted 21 October 2011 - 15:32
kako je zaista najbolje odbraniti se od psa ako do napada dodje?
Bezati ili ne bezati?
Podici psa i baciti ga?
Postoje ultrazvucni uredjaji za teranje pasa, ali mislim da je u slucaju pit bula jedino resenje pouzdan revolver.
mislim da su prava stvar evropski porezi na pse. Npr u Holandiji
1 pas 112 e
2 pas 175 e
tri i vise 222 e
evo sta s emeni desilo:
usao sam u lift koji je zaudarao na psa. odmah zamnom naisla je veoma primitivna vlasnica psa (maskirana u damu) koja je razgovarala mobilnim. njen pas, pudlica je namirisao onog psa koji je ranije bio u liftu i odmah me napao. Ujeo me za nogu. Istrcao sam iz lifta i poceo da urlam na vlasnicu koja nije ispustala mobilni telefon.
Da li sam trebao da je isamaram?
Ili da isutira psa?
Ali bio sam pribran. Otisli smo njenoj kuci. Dotkazala mi je da je pas vakcinisan. Ipak, bili su potrebni meseci da rana zaraste jer psi u ustim imaju kjekakve bakterije.
Ali sta da je umesto mene bilo dete u liftu?
I/ili da je pas bio veci?
Treb aimati na umu da je pas ipak zivotinja koja moze biti vrlo opasna.
pa kako te onda pudlica ujede crni sapunaru, kad si taktiku ovako dobro razradio?klasicna odbrana je obmotati levu ruku necim debelim (kaputom), i pruziti je psu. Kada zagrize udariti desnom, u tom slucaju zgodna je i kratka vatrogasna sekira

Posted 21 October 2011 - 16:25
pa kako te onda pudlica ujede crni sapunaru, kad si taktiku ovako dobro razradio?
on joj pružio ruku obmotanu kaputom a ona ga ujela za nogu. mali pas, jbg. ne može da dohvati do ruke, pa ko veli daj šta daš..

Posted 21 October 2011 - 23:28
Znate li vi koliko kosta kaputon joj pružio ruku obmotanu kaputom a ona ga ujela za nogu. mali pas, jbg. ne može da dohvati do ruke, pa ko veli daj šta daš..

Edited by unbreakable, 21 October 2011 - 23:29.
Posted 22 October 2011 - 02:55
pa dobro, vi iz beogradskog ''govornog'' podrucja zovite vesnu ili rahel, da vam spasu cast i kaput. trazite im mobilne na pm!Znate li vi koliko kosta kaput
sta da radim posle snjim. Ima ljudi koji bi brzinski skinuli kaput zavrnuli rukave i ponudili ruku

Posted 22 October 2011 - 03:00
pa dobro, vi iz beogradskog ''govornog'' podrucja zovite vesnu ili rahel, da vam spasu cast i kaput. trazite im mobilne na pm!
Kakvo crno beofradsk ogovorno podrucje ja sam iz centra srbije

Posted 22 October 2011 - 03:03
Kakvo crno beofradsk ogovorno podrucje ja sam iz centra srbije
tebi definitivno nema spasa. tamo odakle si ti pudlice odmah skaču za gušu!

Posted 22 October 2011 - 21:26
Svojevremeno sam bio napadnut od strane copora od dvadesetak pasa. Raspon tezina 5-50 kg. Izvukao se pucanjem u vazduh.
Posted 28 October 2011 - 14:46
Posted 28 October 2011 - 19:40
Sto se tice agresivnih pasa sa vlasnicima, treba poostriti zakone i jednostavno po dzepu one koji vode pse bez povodca i korpe ( za one opasnije ) , a po slucaju da se desi da pas napadne a nema korpu.. debela kazna vlasniku. i to takva da vise nikad ne pomisli da vodi psa bez povoca...
Inace, ima jedan slucaj , na mesto gde idemo na pecanje , staza prolazi pored neke stare kuce gde zivi neki lik i ima pse. Covek ih cesto drzao pustene. I tako jednog lika napase ti psi i ujedose ga. Posle on nadje vlasnika kako pije pivo ispred prodavnice i prebio ga ko macku.. Od tada ovaj stalno drzi pse vezane