Jump to content


Photo
- - - - -

Могуће заташкавање послодавца ( правн


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 Марко-БС

Марко-БС
  • Members
  • 4 posts

Posted 29 August 2011 - 14:18

Проблеми преко главе!

Радио сам у приватном предузећу 6 година. Већи део радонг времена био је у трећој смени у којој сам углавном радио 6 дана у недељи а некад и пар недеља без одмора. Никада нисам добио решење за прековремени рад. Једне суботе када сам наравно био у трећој смени, без заштитне опреме и без решења о прековременом раду догодило се то да сам се повредио. Повреда је окарактерисана од стране лекара као тешка телесна повреда после чега сам послат на боловање где сам задржан 11 месеци због рехабилитације. Притом наглашавам да сам се повредио на туђем радном месту, тј. нисам био на свом радном месту(на захтев послодавца морао сам да радим шта ми се каже). Због тежине повреде, укупно сам на боловању задржан 11 месеци. Након тога, одлуком друго степене комисије сам послат на посао. Истог дана, сам добио отказ и проглашен технолошким вишком уз образложење послодавца да нисам способан за даљи рад. Дакле, ја још увек нисам способан за рад а очигледно због корупције и моћи коју мој послодавац поседује ја сам ето, неким чудом (иако још увек нисам способан за рад) враћен на посао, где сам наглашавам истог дана добио отказ.

Послат сам на завод, без датог годишњег одмора уз исплату минималне отпремнине. Када сам питао послодавца да ли ја имам право на плаћени годишњи одмор он је рекао, цитирам " Мало ти је што сам ти оволико плаћао боловање па сад хоћеш и годишњи одмор да ти плаћам".

У току је процес доношења одлуке инвалидске комисије.
да ли ја имам право да тужим послодавца? У вези чега могу да га тужим? Спремам сам да ангажујем доброг адвоката само да ствари на крају буду како треба, тј. да истина и правда ако је то могуће победе на крају.

#2 Kornelije

Kornelije
  • Members
  • 135 posts

Posted 30 August 2011 - 21:59

Naknadu u slucaju povrede na radu placa poslodavac, ne fond, tokom celog trajanja "bolovanja".

Inace, covek je nedavno vec pisao o istom slucaju na drugoj temi, i dobio odgovor.

#3 Lift Going Up..

Lift Going Up..
  • Members
  • 1,604 posts

Posted 31 August 2011 - 19:56

na drugoj temi je isti problem imao njegov otac. ovde je on u pitanju Posted Image