Jump to content


Photo

Resenje za teritorijalne probleme Srbije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 cxv 71

cxv 71
  • Members
  • 23 posts

Posted 01 August 2011 - 14:34

Resenje za problem Kosova i jos nekih problema Srbije

Uza Srbija dobije status pokrajine,postane pokrajina Centralna Srbija.Ovo je prirodno uraditi jer Vojvodina i u proslosti Kosovo a sada na papiru Kosovo cine veliki deo teritorije i stanovnistva Srbije i uza Srbija nije dovoljno velika da bude samo ostatak Srbije nego bi trebala da ima isti status kao Vojvodina i nekad Kosovo.Dakle onda bi se cela Srbija sastojala na papiru od tri pokrajine.
Posle bi mogla drzava i jedna pokrajina da promene imena:
Centralna Srbija dobije ime pokrajina Srbija (kad se kaze Srbija,srbijanski,srbijanci u uzem smislu se misli na centralnu srbiju) .Cela drzava dobije ime Srpska Unija ili Srpska Federacija ili ili neko komplikovanije ime npr Srpska Savezna Republika da stanovnistvu manje znaci ta zajednicka drzava.Kasnije bi mogla da promeni ime u neko ruznije
kao Drzavna zajednica Srbije Vojvodine i Kosova ,slicno kao SCG da jos vise bude bezveze.
Glavni grad pokrajine Centralna Srbija (kasnije pokrajina Srbija) bude Kragujevac jer bi se nalazio u srcu te pokrajine (a Beograd na njenom severnom kraju) i zbog podsticanja razvoja Srbije juzno od Beograda.Beograd bi ostao glavni grad cele drzave. Ljudi u Srbiji juzno od Beograda ne gotive Beograd pa bi zaleli da im se manje vlada odande i zbog toga bi manje bili skloni zajednickoj drzavi.
Kad bi svako imao svoju pokrajinu ,raspadanje drzave bi mnogo manje smetalo narodu.
Ova drzava bi bila neka sve labavija federacija koja bi se vecini smucila i odnos stanovnistva prema njoj bi mogao da bude kao prema SCG.Ta drzava bi mogla da se dogovorom raspadne na tri dela Srbiju ,Kosovo i Vojvodinu.Srbija i Vojvodina bi zbog bliskosti i povezanosti mogli da imaju uniju nezavisnih drzava sa bliskim odnosima: otvorenim granicama...
Onda bi imali bas lepu Srbiju bez nasledja loseg uredjenja iz SFRJ ,bez pokrajina koje nam komplikuju zivot . Dakle ne bi se "suocavali sa neprijatnom realnoscu" da nam se drzva smanjuje nego bi se i mi u uzoj Srbiji sa ravnopravne pozicije kao i Kosovo odvojili od zajednicke drzave i mogli bi da proslavimo novu drzavnost Srbije ;)
Po mnogima bi se ova vlast Srbije (a mozda i svi politicari u srbiji osim DSS i SRS ) rado resila kosova. Mozda bi mogli da rade po ovom planu.