Pa u pravu si ti poprilicno, ali ipak babo od Stefi Graf odsjedi neko vrijeme u muriji upravo zbog utaje poreza. I to je on svoje dupe ocinski i viteski podmetnuo za svoju ceru. Ma kako to bila kap u moru i/ili samo simbolicni gest pravne drzave, bilo bi dobro vidjeti da svi utajivaci poreza u onim nasim parodijama od drzave makar zaziru od prevara te vrste. A ono jok, u fazonu: ma ne moze mi niko nista. E to je ono sto nas da prostis jebe.
Ma kakvi bre, svi smo mi ista govna kad se ozbiljna para ili ozbiljan interes zavrti. Evo ti primjer iz njemačke i iz sporta: Holger Gešvindner, prvi trener Dirka Novickog je bio dopao mardelja baš zbog utaje poreza u Švabiji neke 2004. godine. Zahvalni Dirk se sa svojom državom nagodi da odigra prvenstvo Evrope 2005, a oni van svakog prava i zakona pomiluju Gešvindnera. Kako? Eto tako, nacionalni interes. Svi srećni svi zadovoljni - ruke šire, u lica se ljube, Njemačka druga na prvenstvu, Holger kao ptica na grani, a ni meni nije bio krivi dio - zahvaljujući tome imao sam priliku da u Areni uživo gledam (i pozdravim) čudo prirode, jednog od najboljih košarkaša svih vremena.
Problem je u tome što on licemerno zaobilazi državnu kasu Srbije tamo, gde mu to odgovara a istovremeno baš toliko licemerno eksploatiše njene resurse kroz poslove familije. A pritom se kvazipatriotski, u stilu "pljeskavica sa sve", reklamokratski busa u patriotske grudi. Normalno da većini ljudi porez ne miriše al' kad bi ga svi zaobilazili, država nebi ni postojala. Nemam ja ništa protiv toga što se je on snašao u Monacu i tamo brine za svoj lični wellfare nego što u sprezi sa kvazielitskim normama ponašanja brine za svoj lični wellfare i netransparentno iscrpljivanje zemlje, u koju se on "patriotski" busa.
Ne ide to tako - srce na Kopaonik a pare u Monaco. Ček da mu počnu brojati dane boravka u Srbiji pa da ga klepnu po ušima kao Rossija ili onog jadnička, tatu od Steffi Graf.
Ma kakvo licimurje, kakvi bakrači... Čovjek ima priliku da zaradi, a priori ne krši pritom nikakav zakon (ne bih isto mogao da napišem za oca i strica, i to da se razumijemo), samo se racionalno ponaša. Nema tu mjesta moralnim sudovima, isto kao što za mene Novak nikada neće biti šampion tipa Agasija ili Samprasa pa da je još 100 puta veći Srbin (ili je ispravnije reći "glasniji Srbin"...)
Što se tiče dana boravka, zna on za taj jadac, kad uđeš u takvu vrstu para, mnogo njih je voljno da te savjetuje. I to, zamisli, sve velike
highly reputable investment grade kompanije iz zemalja članica OEBS.
EDIT: typo
Edited by Beonegro, 21 June 2011 - 10:54.