Tacno tako.
Al ako vec kupis prijavu za takmicenje u valjanju u blatu, a kupili su je i jedni i drugi, odnosno, jedni pa drugi, onda ne mozes onako izblacen posle par rundi da kazes e necu ovako, zalicu se na ovo ili ono. Kupio si prijavu i valjaj se u blatu, zaboravi na moral dok te vreme ne opere, ako je uopste i moguce da te opere.
ja samo kažem da je ovde na forumu racionalizacija tekla ovako:
(pred prvu utakmicu u bgdu)
- moramo sprečiti sudijsku krađu pa makar upali na teren (to je doduše jedan kolega napisao, nije postojao javni konsenyus)
(tokom i nakon prve dve tekme)
- u podgorici je uvek bio haos, setitie se prošlogodišnjeg finala, ionako nas sudije kradu, malo upaljača, malo huligana u prvim redovima - da znaju kako stoje stvari.
(nakon prve u podgorici i tokom serije tamo)
- mamuimjebem švrecersku, mafijaški klub. vratiti im istom merom
onda smo im vratili istom merom, možda i malo iznad, čisto da ne budemo dužni. onaj fine touch u svlačionici na albanskom će se pamtiti.
----
e sad kada se neko požali ubuduće na forumu oko uslova i atmosfere u podgorici, neka se seti da smo im sve lepo vratili jer smo tako želeli a ne zato što smo morali
(kao što i dalje stidljivo provejava u nekim upisima, kao bi se ovo sve nastavilo da mi nismo pokazali naš repertoar)
ja lično mislim da je ovo nepovratno otišlo u oly-pao ili gore ukoliko liga zaista ne pokaže čvrst stav da se bilo kakav i nagoveštaj dovljanja, ma i neprimerena proizivanja - seku u korenu. takođe, mislim da je meda lepo primetio: ceh će možda platiti neko na letovanju u crnoj gori ili provodu u beogradu zato što je klubovima palo napamet da se igra rata.
velika je zabluda to da iko sa obe strane tu može da pomisli "e pa sad smo kvit, natrag na normalnu situaciju"
ovo nije situacija koja mene lično dotiče. odavno sam prestao da idem na utakmice, još u prošlom veku. išao sam u crnu goru na letovanje jednom u ovom veku.
takođe, nemam nikakav problem da gledam zvezdu samo u euroligi, 34 tekme, malo li je.
samo mi je poražavajuće da ljudi nalaze opravdanja za ovakve govnarije u nekim višim ciljevima i osvetama. ja ću uvek pričati o svojoj strani, iskreno me zabole za podgoričane ili zadrane, zagrepčane, splićane
tako su ljudi nalazili opravdanja i u ratovima na ovim prostorima.
nekome je razlog drugi svetski rat, nekome nešto ranije, nekomo je ok šta se desilo zato što su oni prvi počeli da se naoružavaju ili oterali nekoga pa smo tek onda mi.
racionalizacija je uvek moguća i izvodljiva, samo što ostavlja dugoročne posledice.
a ljudi su očigledno okej sa takvim posledicama i meni to nikada neće biti okej.
jebiga, tako je kako je.