Macak mi je pobegao, a psi drze strazu oko zgrade
Posted 28 April 2011 - 21:42
Posted 28 April 2011 - 23:39
Posted 29 April 2011 - 00:07
Posted 29 April 2011 - 00:48
Posted 29 April 2011 - 22:47
Ocajan sam. Macak se sinoc okliznuo i pao sa simsa sa visokog prizemlja, bio je citav ali je bio nevidjeno uspanicen. Krenuo je glasno da mjauce i to je alarmiralo dva copora lutalica koji zive u blizini zgrade. Jedan je i nasrnuo, ali sam nekako uspeo da ga odbranim, ali macor mi je pobegao. Cuo sam da postoje sanse da se vrate pa sam pokusao sam da stavim hranu, i njegov peskiric ispod prozora, ali mi nije jasno sta da radim sa psima koji se non stop tu motaju.
ako je u pitanju odrasla mačorčina, nemaj brigu. znaju i mladji da se snadju a kamoli iskusni. imam pse i mačke u kuci otkad sam se (dovoljno davno) rodio i znam kako je kad ne znaš šta se dešava s tvojim ljubimcem. ipak se nemoj začuditi da ti bandit zakmeči ispred vrata (ulaza) za 10 dana. mark my words.

ja, opet, imam drugi problem: mačak od 7 meseci, koga odrasli mačori jure i vijaju okolo jer ce im biti konkurencija. imam i psa (i još jednu mačku, majku mladjanog pubertetlije), što donekle pomaže ovom malom ali me nemoj pitati koliko puta sam intervenisao kako znam i skidao ga posle cele dreke i vriske s palme, kivija, tendi, krova, jer je bio "sateran u cošak". više brinem za njega nego za sebe....
btw, beše davno, palo mi je mače s treceg sprata na veš kod komšije s prvog, zakačilo se za neku prnju (i otkačilo), pa tresnulo na beton kod ulaza. brat je strčao dole i doneo ga nazad, živo,zdravo i uplašeno. želim reci da imam dobar osecaj kad je tvoj ljubimac u pitanju.