Jump to content


Photo
- - - - -

3. Novosadski Fotomaraton


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 iviv

iviv
  • Members
  • 3 posts

Posted 10 April 2011 - 20:44

Prijavite se za 3. Fotomaraton! Učešće je besplatno, svi učesnici dobijaju poklon paket sponzora, a za učesnike koji nisu iz Novog Sada smo organizovali popuste za smeštaj i besplatan prevoz iz Beograda (broj mesta ograničen). Više informacija na sajtu FACE NOVI SAD

***

3. NOVOSADSKI FOTOMARATON - subota 30.april

U subotu 30. aprila održava se 3. Novosadski Fotomaraton u organizaciji ASPECT agencije. Fotomaraton je tokom prethodnih godina postao poznat kao događaj koji okuplja kreativne pojedince iz različitih društvenih struktura. Od 2009. godine na Fotomaratonu je učestvovalo preko 500 ljudi iz zemlje i inostranstva. Ovogodišnji koncept manifestacije otvara nove mogućnosti za kreativna izražavanja. Pored toga organizator je uspostavio specijalnu kategoriju u kojoj će šansu za učestvovanje dobiti svi zainteresovani za poziranje ispred brojnih foto objektiva.


PREMIJERNO: MODELI / SCENE / REŽIJA

Jedinstveni koncept ove manifestacije se sastoji u angažovanju fotografa da kreativno odgovore na zadate teme u određenom vremenskom okviru. Organizator ove godine premijerno uvodi foto punkotve i foto setove na kojima će učesnici dobiti priliku da, u saradnji sa modelima i uz pomoć rekvizita, režiraju fotografiju i istraže svoje kreativne potencijale. Novosadski Fotomaraton je do sada uspostavio saradnju sa brojnim ogranizacijama i kreativnim pojedincima, a ove godine pozivamo glumce, umetnike pokreta, foto modele i sve zainteresovane da učestvuju na manifestaciji i budu deo kreativnog procesa.


FOTO TRENING

Kao i za svaki maraton, i za Fotomaraton je neophodno biti u kondiciji. U tu svrhu organizujemo Foto trening, u saradnji sa Akademijom umetnosti iz Novog Sada, koji se realizuje kroz 3 radionice tokom aprila. Učesnici će imati prilike da unaprede svoja znanja na teme: Osnove kompozicije, Studijsko fotografisanje i Rasveta napolju. Predavači su Ivana Tomanović - urednica časopisa ReFoto, Željko Škrbić - redovni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu i Dragan Kurucić - istaknuti fotograf primenjene fotografije.

http://www.facenovisad.com/

Pratite nas na facebook stranici: face novi sad