Posted 01 April 2011 - 17:36
Smrznute meksicke-mjesavine su obicno kombinacija paprike, kukuruza, crvenog graha, luka, krompira i paradajza. I takodjer obicno pise na kesici, kako da ih pripravis. Neke su vec zacinjene, pa ih trebas samo poprziti, eventualno uz dodak malo vode, ali u biti mozes svasta praviti s tim povrcem. Pomijesati sa rizom, makaronima, prodinstati, skuhati, kako zelis. Mozes od tog povrca takodjer napraviti smjesu pa filovati tortillas.
A evo i jedan prijedlog - ja te meksicke mjesavine najvise volim u tom izdanju. Skuhas makarone od cjelovitog brasna (ili obicne, kako volis) al dente, poprzis fasirano meso sa isjeckanim lukom, dodas zamrznutu mjesavinu meksickog povrca, paradajz, isjeckane svjeze ili suhe ljute feferoncice, so, biber i dinstas to nekih desetak minuta. Ubacis makarone, dodas kasiku-dvije pavlake, mozes i jedno jaje (ali brzo mijesaj, jaje je samo da poveze smjesu), ako imas kakvih svjezih trava i njih nasjeckas, ubacis sve to u vatrostalnu posudu ili tepsiju, pospes ribanim sirom i zapeces dvadesetak minuta.
Mhhhhm, da prste polizes!