Jump to content


Photo
- - - - -

Paypal Srbija


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
63 replies to this topic

#61 DayWalker

DayWalker
  • Members
  • 7,846 posts

Posted 21 May 2013 - 14:31

tanx.

 

nije postar znao sta je pa je lupio carina. 20% se uklapa u cenu sa shipingom.



#62 cmix909

cmix909
  • Members
  • 776 posts

Posted 31 July 2013 - 11:57

stigla mi je futrola za tablet, zastitna folija i olovka. sve zajedno (cena + handling/shiping) iznosi 18$. postar mi je rekao da moram da doplatim 300 i nesto dinara jer se sva roba carini...

 

Ja sam poslao prijatelju paket i na carini su ga oglobili. Na formularu sam stavio vrednost od $5 medjutim oni to ne fermaju mnogo.Otvorili su paket i izvrsili procenu te na osnovu  procene naplatili carinu. Kada se covek preracunao ispalo mu skuplje nego da je kupio u Srbiji.

 

Juce sam, prvi put od zaostravanja carinsko-poreske situacije, primio paketic iz inostranstva. Karticom, neposredno, platio sam engleskoj firmi malo vise od 32 £. Na kutijicu (sa rezervnim delovima) su stavili otpremnicu bez cena, a racun je dosao pismom - nisam trazio da tako postupe. Na suprotnoj strani je bila nalepnica na kojoj je pisalo 'bez vrednosti'. Paketic nije otvaran, a postaru nije trebalo ista platiti.      

 

Mracnija strana ovog slucaja je da prvi pokusaj isporuke nije uspeo - paketic poslat obicnom postom, koja je kostala 6 £, zavrsio je ko zna kod koga. Onda sam doplatio 4 £ za preporucenu posiljku (koja dobija 'tracking number') odbivsi, na svoj rizik, predlog da posalju kurirskom sluzbom.



#63 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 16 December 2014 - 02:19

NBS: Posta Srbije radice kao Pejpal

 

Predloženim izmenama i dopunama pojedine odredbe zakona se preciziraju da bi JP „PTT Srbija“ moglo nesmetano i u skladu sa zakonom da obavlja menjačke poslove i učestvuje u platnom prometu s inostranstvom.      >>>



#64 Klotzen

Klotzen
  • Members
  • 1,405 posts

Posted 16 December 2014 - 22:11

ima li iko pametan u NBS da objasni Jorgovanki zašto je paypal bitan ?