Šta čitate?
Posted 26 May 2003 - 13:19
U poslednje vreme najvise mi je prijala Naomi Klajn i njen Ne logo...
Posted 27 May 2003 - 17:09

poslednjih deset procitanih knjiga (hronoloski - od [mracne] proslosti ka [blistavoj] sadasnjosti?

Zelena choja Montenegra - Momo Kapor,(& Lep dan za umiranje )
Dorotej - kako bese, Dobrilo Nenadic?,ali ok knjiga - preporucujem,
Svila - Alesandro Bariko,
Koktel Menhetn - Milo Djukanovic (drugi put),
Happy end - Mirjana Bobic Mojsilovic, (& Dnevnik srpske domacice)(pa da vidim sta je pisala

Veronika je odlucila da umre - Paulo Koeljo,
Zamkovi gneva - Alesandro Bariko,&
Dnevnik uzivaoca droge - Aleister Crowley (iznenadjujuce ali knjiga uopste nije losa).
Chandra, u vezi knjizara, trebalo bi da vidis knjizare ovde, brda knjiga a sve sama komercijala, da nadjes kvalitetnu knjigu moze (mozda) ali da je trazis mikroskopom - strpljivo

Beogradske knjizare imaju mnogo raznovrsniju ponudu (rubrika: verovali ili ne?...) Ovde medjutim ima dobrih razno-strucnih knjiga...
Te se pitam - da li da se latim poduhvata - citanje knjiga na engleskom jeziku? U tu svrhu preporucite mi nesto dobro, da se ne izgubim po ovim silnim "bestselerima"

Posted 28 May 2003 - 19:31
plakanje od smeha i tup osecaj afterwards

Posted 28 May 2003 - 20:03
Cim prije cu se latiti citanja.
By the way preporucujem i film pomentuog coveka( dobio je oskara za dokumentarni film) : "Bowling For Columbine"
Posted 30 May 2003 - 11:56
Phoebe Hoban / A Quick Killing in Art (Biografija Jean Michel Basquiata)
Charles Mingus / Beneath the Underdog (mislim da treba uskoro da se pojavi i na srpskom)
Mene potpuno fasciniraju i knjige Radeta Kuzmanovica. To je totalna avangarda... Tesko ih je naci po knjizarama, ali potrazite po netu...

By the way, ima svega i svacega ovde po knjizarama i puno se objavljuje na srpskom, ali mi nedostaju strane knjige van mainstreama. U Platou mozes da kupis sve od Nika Hornbija ili 237 kuvara Dzejmi Olivera i 4874982 knjiga o snimanju Ratova zvezda i LOTR. To je ono: da prodamo ili da crknemo...

Posted 02 June 2003 - 10:44

Posted 03 June 2003 - 19:31
Ili je to

Ili, ne daj Boze, u imena pisaca istih

B)
Posted 03 June 2003 - 23:20
Posted 03 June 2003 - 23:37
Zakljucak donesen na osnovu opisa nekog fiktivnog drustva iz pisceve maste? Malo ozbiljnosti, molim.
Posted 04 June 2003 - 12:54
Ako te ta ideja bas toliko odusevljava, procitaj i "Covek(a) u visokom dvorcu"(1962) Philip K. Dick-a, pa ces videti da uopste nije tako briljantna niti originalna. Nemoj samo posle da zakljucis da bi III Rajh (da je upeo) bio najslicniji robovlasnistvu. Ipak je to, kao sto rece Gonzo, samo plod pisceve maste.Zavrsavam knjigu ROberta Herisa "Otazbina" u izdanju lagune i knjiga je odlicna brilijantna ideja pisca da malo istrazuje i radnju smesti u fiktivni treci rajh koji je pobedio u WW2. Stvarno sam iznenadjen ali fasizam bi da je uspeo bio najslicniji komunizmu.
P.S.
A iz koje knjige je ideja da je komunizam uspeo?

Edited by voja i, 04 June 2003 - 15:59.
Posted 04 June 2003 - 15:03
Normalno kad gustiras.Ili mi ide sporo i tesko, ili, ako mi se puno svidja, onda okrenem i drugi krug (kao, recimo, "Vodic kroz galaksiju" Daglasa Adamsa)...

"... za autostopere". Sjajna knjiga.
P.S.
Oh, Boze!
Zaboravih da napisem da je racunar na mom prvom poslu ovde imao NetBios ime "Jesús".
Edited by voja i, 04 June 2003 - 15:22.
Posted 04 June 2003 - 18:17
Obnavljam "Sliku Dorijana Greja".
Posted 05 June 2003 - 17:39
Ne znam ja sam tek sada nasao ovu knjigu i video toprvi put. A komunizam nije uspeo vec je uspeo da se ostvari inace svi sociolozi kazu da komunizam i fasizam predstavljaju utopiju i da su on nastali kao teorija bez ikakve sanse da se potvrde u praksi ali naslo se par ludaka i...Ako te ta ideja bas toliko odusevljava, procitaj i "Covek(a) u visokom dvorcu"(1962) Philip K. Dick-a, pa ces videti da uopste nije tako briljantna niti originalna. Nemoj samo posle da zakljucis da bi III Rajh (da je upeo) bio najslicniji robovlasnistvu. Ipak je to, kao sto rece Gonzo, samo plod pisceve maste.
P.S.
A iz koje knjige je ideja da je komunizam uspeo?
Posted 10 June 2003 - 16:14
Prica je ludilo, sto je najbolje, nije izmisljena!
Edited by skituljac, 10 June 2003 - 16:15.
Posted 10 June 2003 - 19:40
Obavezno citati uz Soundtrack!