Jump to content


Photo

AFERA MONTEVIDEO MAILOVI ADVOKATA I PRETNJE


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 ssstefansss

ssstefansss
  • Members
  • 1 posts

Posted 02 March 2011 - 18:51


Izvor:
swarovskimaniaPretpostavljamo da niste upoznati sa Zakonom o borbi protiv piraterije kao i sa Zakonom o zaštiti autorskih prava.Ovi zakoni nalažu da isključivo vlasnik autorskog dela (u ovom slučaju, filma Montevideo, Bog te video) i/ili ovlašćeni distributer imaju pravo na reprodukciju, prodaju i upotrebu zaštićenog autorskog dela. Iz ovoga proističe da je protivzakonito i kažnjivo postavljati ili koristiti audio-vizuelni materijal na Internetu bez dozvole vlasnika (u ovom slučaju, producentska kuća Intermedia Network).
Primetili smo da ste putem Vašeg Facebook naloga nezakonito postavili link za nelegalno skidanje/gledanje. Ovim koristimo ovu priliku da Vam se obratimo direktno, da Vas upozorimo i zamolimo da isti uklonite, s obzirom na grubu povredu naših prava i zakona, koje ste izvršili ovim nelegalnim činom.
Želimo da verujemo da Vam to nije bila prvobitna namera, niti da ste imali u vidu na koje sve načine Vaš postupak ugrožava ne samo srpske i evropske zakone, autorska, izvođačka i distributerska prava, već i srpsku kinematografiju u celini.
Vaša je dužnost, kao građanina i, nadamo se, poštovaoca srpskog filma – a to je i Vaša zakonska obaveza – da ne činite ovakvu vrstu dela. Vaša je eventualna odgovornost da za tu vrstu dela snosite i odgovarajuće zakonom propisane posledice i sankcije. Nadamo se da do te tačke nećemo ni stići, našim zajedničkim delovanjem.
Najljubaznije Vas molimo da nam svojom saradnjom pomognete u borbi protiv piraterije, da zajedno sa nama doprinesete ideji da oživimo bioskope u Srbiji i regionu, te da na taj način lično sprečite sistematsko uništavanje kulture na ovim prostorima.Obavezni smo da Vas obavestimo da smo – ukoliko odbijete našu molbu i ne skinete film „Montevideo bog te video” sa Vašeg profila – kao producenti dužni da preduzmemo sve raspoložive legalne mere. One podrazumevaju da o Vašoj delatnosti obavestimo nadležnog državnog tužioca, potom Kriminalističko odeljenje MUP-a Republike Srbije i odgovarajuće službe Interpola, te i administratore Facebook-a. Molimo Vas da učinite sve što je u Vašoj moći kako biste nam izašli u susret. Vaša asistencija i dobra volja bi bila od neprocenjivog značaja.

Hvala na razumevanju i pomoći.

Srdačno,

Advokatska kancelarija Marković,
Zastupnik Intermedia Networka,
producenta filma „Montevideo Bog te video”
- U odgovoru – Potovani advokati, Swarovkimanija ni u kom pogledu ne hostuje , niti deli informacije vezane za vase “proizvode”. Mi ne posedujemo kopiju vaseg filma, dostavljali smo samo linkove ka drugim sajtovima. Politika drugih sajtova, nema veze sa politikom Swarovskimanie, koja postuje zakone Republike Srbije. Predlazemo vam da se obrazujete i da potkrepite tu diplomu sa jos malo znanja koje vam nedostaje. Jer ja nisam u sprskom zakonu nigde procitao da je ilegalno postavljati linkove ka drugim popularnim sajtovima. Ako imate izvod iz nekog zakona koji tvrdi da je ovo nelegalno, molio bih da se oglasite u komentarima i pomognete nam tako sto cete nam dostaviti link i objasniti nam gde je ta stavka zakona koja zabranjuje Holandskom sajtu da radi slicne stvari.
Predlazemo vam da ovakve vrste mailova posaljete “fajl shering” sajtu The Pirate Bay koji se nalazi na adresi: http://thepiratebay.org


Swarovskimania se ne nalazi u Srbiji niti podleze Srpskim zakonima, tako da za sve dalje informacije vam predlazemo da se obratite nasem hosting provideru koji se nalazi u Holandiji:http://altushost.com

Ako vam oni izadju u susret, verujem da ce podaci biti sigurno skinuti sa sajta.

Email naseg hosting providera je, a adresa koja vas potencijalno zanima se nalazi pod Abuse Issues:

Email Options:
General Inquiries: info [@] altushost.com
Sales Inquiries: sales [@] altushost.com
Billing Inquiries: billing [@] altushost.com
Abuse Issues: abuse [@] altushost.com
Smatramo da je vase maltretiranje gradjana nelegitimno i fasisticko. Ukoliko imate izvod iz zakona, koji cete nam dostaviti putem emaila i tim nacinom pomoci obrazovanje sire zajednice, koji potvrdjuje da je nelegalno postavljati linkove ka drugim sajtovima koji se bave fajl sharingom, kao sto su YouTube i PirateBay, rado cemo skinuti ove linkove. Pomozite drustvu i sredini u svakoj mogucoj meri i pomognite edukaciju gradjana o zakonu, zato sto Swarovskimania i njeni urednici ne razumeju da je ovo povreda zakona, i bez dokumentovanog obrazlozenja, smatramo da je ovo puka pretnja ili zloupotreba polozaja i ekspertize.

Ukoliko su ovi zakoni puka izmisljotina i pokazuju da vasa advokatska kancelarija i kompanija koja stoji iza vas koriste lobiranje, siguran sam da ce i drugi ljudi istupiti i stati u odbranu ljudskih prava koja ovim emailom krsite.