Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

NCAA liga


  • Please log in to reply
4701 replies to this topic

#3376 Del Piero

Del Piero
  • Members
  • 14,966 posts

Posted 11 March 2018 - 23:24

Kako bre Cuse pre Irisha...

Arizona - Kentucky u drugoj rundi.


  • 0

#3377 Del Piero

Del Piero
  • Members
  • 14,966 posts

Posted 11 March 2018 - 23:40

Moralo je biti mesta sa St. Mary's. Virginia bas i nije dobila najbolji kostur za mesto prvog overall tima.


  • 0

#3378 SteveFrancis#3

SteveFrancis#3
  • Members
  • 16,798 posts

Posted 12 March 2018 - 00:04

Pa i Cowboysi pokradeni
  • 0

#3379 MrTwister

MrTwister
  • Members
  • 7,594 posts

Posted 12 March 2018 - 00:23

Prosli post je bio konstatacija trenutnog stanja stvari i moja projekcija raspleta u prvoj polovini lutrije, a na osnovu onoga sto se procita, cuje, prenese i sl. Nema veze sa mojim misljenjem niti predstavlja nekakav moj big board. On svakako izgleda drugacije. No, da krenemo:

 

@Ayton 

 

Nisam ni ja ubedjen u njegov status consensus #1 pika, mogu da se slozim sa tim da je fizicki jedno 3,4 godine ispred ovih nesretnika protiv kojih igra u Pac12 i generalno na koledz nivou. Jos uvek imam rezervacije prema njegovim stvarnim godinama, na vise mesta sam pitao da li je van sumnje da je zaista bas 98. godiste i nisam dobio nikakav odgovor. Deluje nerealno da je ovoliko fizicki ispred ne samo vrsnjaka, vec i silnih seniora po ligi. Nije sporno da ima taj sjajan ofanzivni skillset koji je nekakav mashup Garnetta, Robinsona i Ewinga i da time bas golica mastu, ali uz to nosi i prilican broj koncentracijskih/motivacijskih rollercoastera koje smo videli do sada i to unutar jedne tekme. Defanziva ni na nivou volje ni na nivou instinkta nije za prelaznu ocenu, narocito u kontrastu sa impozantnim fizickim odlikama. Ne bih ga poredio sa Drummom, Gafford mnogo vise lici na njega po svemu. Zapravo deluje kao njegov carbon copy.

 

@ Trae

 

Javnost jeste isla iz krajnosti u krajnost kada je on u pitanju, slicno kao i sa Wigginsom recimo pre nekoliko dina - danas je 1 of a kind transformational talent, a vec sutra scrub Jimmer level. Za mene on ostaje lagano top3 po svemu prikazanom i da sam McD ne znam da li bih ga propustio cak i da dobijem #1. Ima fizicke limite koji nisu ni tako mali, ali svo ovo mucenje je i pocelo kada se sa tim zamorom materijala poklopilo i ludacko gusenje na parketu, od svake ekipe protiv koje je igrao. Jedini objektiv svima je bio da ga umore, prebiju i odseku od saigraca. To jeste uspelo, ali ono vreme dok nije bio fokalna i JEDINA tacka za protivnicke odbrane sprdao se kako je hteo. Nemam dilemu da se zaista radi o suteru koji se ne vidja svaki dan i samo to je vredno rizika u danasnjem NBA, a kamoli ostali kvaliteti poput pregleda igre, iznudjivanja slobodnih, menjanja brzine igre...

 

@JJJ

 

Next gen defensive prospect, ponovicu. Za razliku od Bambe, nije sve na duzinu, vec ima fantasticne instinkte, pokriva neverovatno veliki prostor, nista mu nije strano, od izolacija, preko korekcija, preuzimanja, strane pomoci... Ali sta sa napadom? OK, moze da pogodi tricu kad mu izbacis napolje i ima dovoljno prostora da odapne, ali osim toga bukvalno nista nije u stanju sam da iskreira, niti na postu niti spolja, kako za sebe, tako ni za saigrace. Plus je jos nejasno pricamo li o NBA petici ili cetvorki. Ako je pod a, onda kako pomiriti stretch kvalitete i odsustvo post igre, a ako je pod b, sta raditi sa upitnim driblingom i nedostatkom sposobnosti kreiranja. Mislim ok je da ne mora sve to da ima, puna je liga PF-ova koji samo znaju da pogode tricu, a dobra odbrana bi bila svakako sjajan bonus, ali onda ne govorimo o vrhunskom igracu i transformacijskom talentu, pa zasto ga onda birati u top3-top5?

 

@Bagley

 

Nisam fan, nista mi kod njega ne deluje fluidno i prirodno, dosta bully kosarke. Odbrana uzas, sut vrlo klimav pa je zaista legit ovo pitanje koje i ti podvlacis - sta ce onda biti u NBA, PF ili C? Bez suta za 3 kao cetvorka danas je dinosaurus i tako ce i proci, a kao petica sa onako tankim frejmom i uzasnom odbranom takodje ne znam sta moze da trazi. Izuzev nekog sustinskog napretka u tim segmentima ne vidim kako moze biti superstar. Medjutim, ono sto mu ide u prilog jeste sto je solidno mladji od konkurencije (izuzev od JJJ-a) i ima tu vatru i energiju u igri. To posebno u kontrastu sa Aytonom - decko u jednom poluvremenu pokaze vise zara, zelje i motivacije nego sto je Ayton na svim dosadasnjim tekmama zbirno. Bas to moze biti slamka spasa za njega, ta ludacka energija i strast sa kojom igra. Bas je vristeci ocigledna.

 

@Bamba

 

Mo je prilicno sirov u napadu, a i nakon vec dosta njegovih utakmica koje sam gledao mislim da moze da se postavi i pitanje njegovog kosarkaskog IQ-a. Previse je neprepoznavanja, usiljenih poteza i nerazumevanja cak i najbazicnijih stvari na parketu. Abnormalna duzina mu ostaje najveci selling point i zaista jeste impozantan shot blocker. 

 

@ Porter

 

Macka u dzaku, slazem se da mu je mozda bilo pametnije da se nije vracao, ali i to se moze posmatrati kao kompetitivan duh i nekakav plus za njega. Ne ocekujem da ce ista posebno pokazati, ali ako je HS parametar, definitivno je sa razlogom vidjen kao top prospekt u svojoj klasi. Velika kocka, ali i ogromna nagrada u perspektivi za tim koji ga izabere (pod uslovom da su djale ok).

 

@Bridgesi

 

Ne mislim da je Mikal u vakuumu bolji prospekt od Milesa, jednostavno igrac kome plafon deluje vise ne moze biti inferiorniji prospekt, bez obzira na izvesnost dostizanja tog plafona. Mikal ima vrlo posnu igru 1na1 i zivi od sjajnog coachinga Jaya Wrighta, Novinog protoka i fenomenalnih blokova Paschala i Spellmana. Upravo je to sto si napisao - sjajan 3&D igrac za popunu neke ozbiljne, kontenderske ekipe. Sto nije lose, naravno, cak je zahvalnije od ovog nekakvog Tobias scenarija u Milesovom slucaju, ali nije nesto zbog cega bi neki tim neizostavno morao da ga selektuje. Moze li vise od toga? Naravno da postoji mogucnost, uvek se mozemo setiti Kawhia, ali ne deluje bas posebno verovatno.

 

@Carter

 

On je vec nepoznanica, moze biti obican journeyman, a moze ispasti od njega i nekakav Horford ili West (kad si ga vec pomenuo). Advanced statsi ga vole, Duke je na papiru znatno bolji tim sa njim na parketu nego sa Bagleyem npr, puni skoro sve kolone, zahvalan je, odmeren. Deluje kao igrac koji ce uvek naci nacin da doprinese ekipi. Narocito visok plafon ne vidim, ali da mi je interesantan tamo 7-10, jeste i to prilicno.

Za Aytona, Bagleya, Bambu, Cartera i Portera se slazem sve do tacke.

 

Kod JJJ mi se bas ti instinkti defanzivni dopadaju najvise kao i ti neki flashevi stretch opcije gdje bi vremenom mogao to da unaprijedi, ubrza izbacaj i postane konstantniji u sutu. Kao sto sam i napisao maloprije, solidan je izbor za project centra, jer ga vidim da ce biti korisniji kao 5 nego kao 4. U najgorem slucaju na pocetku moze da bude klasican rim runner centar, PnR dive man, dok radi na ostatku svoje igre, kasnije uz dobar development bi mogao da dostigne neki mnogo veci nivo, u nekom idealnom scenariju smatram da bi za nekoliko godina mogao dostici neki Davis/Bosh upside sto je meni dovoljno da ga uzmem prije ove trojice od kojih nijedan nema toliki plafon kao on.

 

Kod Mikala mi se dopada sto ce vjerovatno biti taj 3&D role player kojeg dosta plejof timova trazi u zadnje vrijeme i ocekujem da ce neko trade up za njega od ovih boljih timova na draftu pa ce vjerovatno i od toga mu zavisiti pozicija na draftu, ali mislim da kad se uzme  Ta duzina koju ce donijet na perimetru u odbrani i gdje ce svaki NBA trener vidjeti da odradi nekoliko akcija sa flare screenovima za njega ili dje bi on mogao da demonstrira to kretanjem bez lopte bi trebalo da bude dovoljno za ruki sezonu ali taj problem kreacije kako za sebe tako za druge ce biti ono sto ce ga make it or break it kad je u pitanju nesto vise od dobrog role playera. Miles sa druge strane mi ne djeluje kao neko sa velikim plafonom vec kao zahvalan igrac koji ce isto biti role player al ne nuzno starter.


  • 0

#3380 Del Piero

Del Piero
  • Members
  • 14,966 posts

Posted 12 March 2018 - 00:57

Pa i Cowboysi pokradeni


Ovo je skandal sta su uradili Gaelsima. Pa jbt udjes na rangiranje i oni su 20. Kojom logikom 20. ekipa u drzavi moze da ne bude u 36 at large bid ekipa? Ako je dovoljno da se izgubi od BYUa, onda do mojega sve.
  • 0

#3381 NemoB

NemoB
  • Members
  • 870 posts

Posted 12 March 2018 - 01:06

John Konchar

last 10 games
21 pts
7.7 rebs
5.4 assists
2.2 steals
1.4 blks
1.3 TO
Shooting 41.5% on 3's
65% on 2's
54% overall.
  • 1

#3382 Del Piero

Del Piero
  • Members
  • 14,966 posts

Posted 12 March 2018 - 01:17

Arizona State i Oklahoma zbog sramotnog drugog dela sezone apsolutno nisu zasluzili NCAA turnir. USC i OSU je trebalo da budu unutra, a neverovatno je da Cowboysi nisu ni u first four out.

Dajem glavu da ni u Syracusu nisu ocekivali da ce igrati MM, ko je njih progurao tamo, da ga jebem.
  • 0

#3383 uini

uini
  • Members
  • 38,035 posts

Posted 12 March 2018 - 08:49

espn apdejtovao prospect ranking

1 ayton
2 dončić
3 jjj
4 bagley
5 bamba
6 carter jr
7 porter jr
8 sexton
9 young
10 mikal
11 miles
  • 0

#3384 SteveFrancis#3

SteveFrancis#3
  • Members
  • 16,798 posts

Posted 12 March 2018 - 18:45

espn apdejtovao prospect ranking

1 ayton
2 dončić
3 jjj
4 bagley
5 bamba
6 carter jr
7 porter jr
8 sexton
9 young
10 mikal
11 miles

giphy.gif

 

To je Chad, pretpostavljam...


  • 0

#3385 uini

uini
  • Members
  • 38,035 posts

Posted 12 March 2018 - 18:47

ne znam, pejstovano sa tog espn insajder dela
  • 0

#3386 pepe sancez

pepe sancez
  • Members
  • 10,668 posts

Posted 12 March 2018 - 18:54

Ako je Ajton naj prospekt znaci jos jedan bast draft u najavi.
  • 0

#3387 SteveFrancis#3

SteveFrancis#3
  • Members
  • 16,798 posts

Posted 12 March 2018 - 19:01

Prerano je pricati. Iz mog ugla ova generacija je odlicna, ali u globalu mi se nije promenilo misljenje u odnosu na ono sto sam pisao proslog leta - uopste se ne bih kladio da ce se pokazati boljom od prethodne (mada se posvuda moze procitati da donosi 7 potencijalnih fransiznih igraca).


  • 0

#3388 SteveFrancis#3

SteveFrancis#3
  • Members
  • 16,798 posts

Posted 12 March 2018 - 19:50

Virginia bas i nije dobila najbolji kostur za mesto prvog overall tima.

 

Pakao. Izginuce dok dodju do reg. finala - UMBC, pa u drugoj rundi Creighton/Kansas State, pa Kentucky/Arizona. Gonzaga isto unesrecena, druga runda Ohio State, pa Xavier (ako ne bude iznenadjenja) u reg. semis. Purdue i Kansas sjajno prosli.


  • 0

#3389 zastotako

zastotako
  • Members
  • 123 posts

Posted 12 March 2018 - 19:52

Prvo, generacija 2017 ne da je odlicna, ona je istorijska dobra. Iako je rano, treba 3 godine za fer zakljucak, analiticki pogled i ono sto vidimo to samo potvrdjuje. Lonzo ce biti klasa, Fultz takodje, Josh Jackson mozda bude najvazniji igrac klase, ono sto igra Zach Collins poslednjih nedelja olaksalo je odluku da puste Nurkica, Mitchell ce biti u poolu za tim USA vec ovog leta, i to je generacija koja je u globalu najmladja ikada. Ako uzmemo klasu 2003, u proseku je 3 godine starija bila.

Ova draft klasa ce biti jaca, niti ima najmanje sumnje u godiste Aytona, decko je od 2013 u americkom sistemu, niti ja licno sumnjam da ce Bagley pokidati. Da igrac od nepunih 19 godina i 210 ko sutira 35 % 3 dobije non-shooter epitet je urnebes, JJJ na primer ima takvu transformaciju u poslednjih 3 godine da projekcija vristi franchise igrac. @stevefrancis, gledam te igrace, neke pratim od 2012 unazad i moje vidjenje je negde potpuno diametralno.

Edited by zastotako, 12 March 2018 - 19:53.

  • 1

#3390 SteveFrancis#3

SteveFrancis#3
  • Members
  • 16,798 posts

Posted 12 March 2018 - 20:06

Prvo, generacija 2017 ne da je odlicna, ona je istorijska dobra. Iako je rano, treba 3 godine za fer zakljucak, analiticki pogled i ono sto vidimo to samo potvrdjuje. Lonzo ce biti klasa, Fultz takodje, Josh Jackson mozda bude najvazniji igrac klase, ono sto igra Zach Collins poslednjih nedelja olaksalo je odluku da puste Nurkica, Mitchell ce biti u poolu za tim USA vec ovog leta, i to je generacija koja je u globalu najmladja ikada. Ako uzmemo klasu 2003, u proseku je 3 godine starija bila.

Ova draft klasa ce biti jaca, niti ima najmanje sumnje u godiste Aytona, decko je od 2013 u americkom sistemu, niti ja licno sumnjam da ce Bagley pokidati. Da igrac od nepunih 19 godina i 210 ko sutira 35 % 3 dobije non-shooter epitet je urnebes, JJJ na primer ima takvu transformaciju u poslednjih 3 godine da projekcija vristi franchise igrac. @stevefrancis, gledam te igrace, neke pratim od 2012 unazad i moje vidjenje je negde potpuno diametralno.

 

Moji utisci se baziraju iskljucivo na onome sto vidim in-game, u NCAA. Od njihove HS kosarke sam gledao samo hajlajtse na yt, a nisam siguran ni koliko na osnovu njih moze da se izvuce validnih zakljucaka u pogledu prednosti/slabosti necije igre, zbog velike diskrepance u kvalitetu izmedju top prospekata (narocito u fizicko-atletskom smislu) i ostale boranije.

 

Ovo za Aytona mi je radosna vest, sasvim sigurno. Da me ne shvatis pogresno, voleo bih ja da svi ovi igraci iz vrha lutrije postanu superstarovi, narocito onaj koga uzme Phoenix, ali na osnovu koledz utakmica nisam stekao bas takav utisak. Nije preterivanje reci da Ayton pre svega fizicki zlostavlja oponente i da je tu koren ovolikih skokova i znacajnog broja poena iz putbackova, niti da Bagley masu poena postize klasicnim uguravanjem i prikucavanjem sopstvenih promasaja oko obruca ili nakon sto ostane sam u reketu posle high-lowa sa Carterom ili divea na Duvalov pas.


  • 0