Rekao si da prava Crnogoraca u Srbiji treba da budu regulisana na isti nacin na koji su regulisana prava ostalih manjina u Srbiji.Ja sam te pitao kako su regulisana prava Srba u CG.Da li oni imaju manja prava od ostalih manjina koje tamo zive ili zahtevaju ono sto nema nijedna druga zajednica.Praviš se nevešt, vrlo dobro znaš šta sam rekao. Nisam ja kriv što je crnogorska manjina procentualno manja u Srbiji nego srpska u Crnoj Gori. To je faktičko stanje, i to nije stvar nikakvog reciprociteta i međudržavnog dogovora već elementarnog prava građana. Nije pravo građanina Crne Gore srpske nacionalnosti nešto što treba da izpregovara Beograd sa Podgoricom, ili pak pravo građanina Srbije crnogorske nacionalnosti nešto što treba da Podgorica izpregovara Beogradom već da to pravo pruži svakom svom građaninu bezpogovorno zato što su to njeni građani i zato što je to njihovo neotuđivo pravo.
ma super je to sto su pozvali ali je to daleko od procentualne zastupljenosti koja treba da vazi samo za CG.Evo jel moze to da se resi tako sto ce Vujanovic da pozove Srbe da se vise zaposljavaju u drzavnim sluzbama.Što se tiče državne službe, zalažem se da u organima državne uprave budu zastupljeni proporcionalno prestavnici svih nacionalnih manjina. Skoro je MUP pozvao pripadnike nacionalnih manjina u Srbiji da se u većem broju zapošljavaju jer se tako povećava poverenje u rad policijskih službi u mešovitim sredinama i poboljšava njihov rad na terenu.