Jump to content


Photo
* * * * - 4 votes

Kuda ide ova Srbija?


  • Please log in to reply
36597 replies to this topic

#35431 slavisa063

slavisa063
  • Members
  • 1,994 posts

Posted 18 December 2018 - 12:07

https://www.b92.net/...&nav_id=1483464

 

Pa da li su ovi normalni vec vise? Ko moze da veruje ovima? Diplomatska pobeda, how yes no.

Najvaznije clanice su rekle svoje a to je podrska Kosovu, i da nema razloga za zabrinutost zbog osnivanja vojske.

I onda ovi nasi daju ovakve izjave, jer su na nasoj strani Obala Slonovace, Burundi , Uskrsnja ostrva, Somalija,...( ovo lupetam, samo da docaram kakve drzave nam daju podrsku u ovoj "pobedi" )


  • 0

#35432 Pristevac

Pristevac
  • Members
  • 11,229 posts

Posted 18 December 2018 - 13:22

https://www.b92.net/...&nav_id=1483464

 

Pa da li su ovi normalni vec vise? Ko moze da veruje ovima? Diplomatska pobeda, how yes no.

Najvaznije clanice su rekle svoje a to je podrska Kosovu, i da nema razloga za zabrinutost zbog osnivanja vojske.

I onda ovi nasi daju ovakve izjave, jer su na nasoj strani Obala Slonovace, Burundi , Uskrsnja ostrva, Somalija,...( ovo lupetam, samo da docaram kakve drzave nam daju podrsku u ovoj "pobedi" )

"Pobedili smo"

 

 S.M.12. juna 1999. god. na RTS-u


Edited by Pristevac, 18 December 2018 - 16:08.

  • 0

#35433 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 18 December 2018 - 14:36

...
 
Nemoj tako, nije sve u ovom trenutku.
 
Od 1389. pa sve do danas istorija sVrBije je niz neprekinutih, istorijskih, pobeda.
Ko se sve tu nije upisao - kao prolaznici na klupi u parkicu.
 
Treba pazljivo citati o cemu unjkaju 'pozicija / opozicija' - odmah sve bude jasno.
Predbacuju drugima (kosovarima) da se ponasaju kao dete kome su dali igracku, a ne vide sebe.
 
Uostalom, ne znam sto bi se opoziciJa ljutila, eno, imali su izbore - pa na njima 'narod' skoro plebiscitarno glasao za 'poziciju' sa 60% glasova, dok za 'opoziciJu' - nesto vise od statisticke greske.
 
I onda citas na 'pescaniku' likinju (pravnicu sa BU) koja zubori o 'uzurpatorima, pretnjama, najtezim povredama', nekakvom 'hapsenju opoziciJonih funkcionera' :ajme:, 'zivotu u partijskoj i policijskoj drzavi' :-1: (u kojoj bi ocigledno rado da osvoje glasove), o tome ko moze / ne moze vrsiti 'operativne zadatke'.
Bice da je u 'operativu' upucena cim se dohvatila i neizbezne Savamale!
:yawn:
 
Sve neki 'strucnjaci', a nikako da predju 6-8% glasova.
 
Verovatno bi, kao i u kocobskom slucaju u UN, sVrBovi zeleli da se citav svet pomeri u stranu i pusti ih preko reda, pa i u nekim nedodjijama tipa pambukovice_murtenice_krive & crne_reke, da ne koriste 'drzavne resurse, zajednicka sredstva sa sebicne /kriminalne/ svrhe' u cilju izborne pobede (sic!) :frust: , o cemu neki 'direktor fabrike neprodatih knjiga' raspravlja kao da je strucnjak za strategiju / operatiku vojno-policijskih operacija, unjkajuci nesto o 'razvlacenju resursa / paravojnih snaga rezima' ... etc, etc. Mislim, stalno jedan isti komad sa pevanjem i pucanjem. 
TradiciJonalni 'kosovski potpourri / rugovska svita'.
 
 
Da bi se opet, po ko zna koji put snuzdeno priznalo - glasali ne glasali, izlazili ili ne izlazili, rezultat je isti - 'pobeda rezima'.
:s_w:
 
I sta sad covek da kaze tim sVrBskim nesretnicima koji i dalje veruju da kad bi citav svet / neka vukojebina imali prilike da cuju 'njihovu istinu' - sve bi se ocas posla promenilo!
:blink:
 
 
Btw, onaj pomijarski lik u UN - V. Nebenzja, to je samo B. Obradovic sa vajnom titulom diplomate.
Taj kad otvori usta, kanalizacija - kao da je 'zverjanin'.
Jos samo da zapeva kao gile_iz_zitoradju!
 
...

  • 0

#35434 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 18 December 2018 - 18:02

...

 
>> ... "Video sam nadu u koloni mokrih nogu"
Beograd -- Akademik Dušan Teodorović izjavio je da je "video nadu u koloni mokrih nogu" na skupu Stop krvavim košuljama, prošle subote, na kojem je govorio.
Izvor: Beta, utorak, 18.12.2018. ... <<
 
 
:s_w:   :rotflmao:  :s_d:  
 
Aaah, ova mu je dobra!
Ne kaze se zalud u narodu za neuspesnog svalera: 'suva qrtza, mokrih opanaka!'
 
No, to je samo 'akademik iz anusa'.
B-)
 
Doduse, on je neki 'strucnjak za saobracak po cijim se knjigama uci' no iz kojih bracni par Jankovic nista nije naucio, pa je 'profesor' ostao 'mokrih nogu'.
:ss:  
 
...

  • 1

#35435 Pristevac

Pristevac
  • Members
  • 11,229 posts

Posted 18 December 2018 - 18:47

Ne znam zašto se uopšte išlo u New York, za podršku. Možda podrška Etiopije i Ekvatorijalna Gvineje? :ajme:

Attached Files


Edited by Pristevac, 18 December 2018 - 18:48.

  • 0

#35436 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 18 December 2018 - 20:51

zašto uopste i postoje te UN?
  • 0

#35437 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 18 December 2018 - 21:01

...

 

Da se sVrBovi jede!

 

Eno pre neki dan vaskrsnuo ex-ministar inostranih dela jovanovic, pa opet saopstio da je 'nastupio kraj UN'!

Po koji vec put?

 

Taj kao da deozivotno sedi u biJoskopu 20. oktobar pa se samo seli iz gornje u donju salu na razne projekcije, ili u nekom non-stop biJoskopu.

:lol+:

 

A vidi samo kako gile_iz_zitoradju veselo tercira:

 

>> ... "Više ne mogu da zaustavim proces povlačenja priznanja"

Vašington -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da Priština ne može da uđe ni u jednu međunarodnu organizaciju dok ne postigne dogovor sa Beogradom.
Izvor: Tanjug, utorak, 18.12.2018. ... <<
 
...

Edited by Kinik, 18 December 2018 - 21:12.

  • 1

#35438 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 18 December 2018 - 21:15

dobro da je barem nesto u svetu napravljeno zbog nas makar i da nas jedi i živcira😅
  • 0

#35439 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 19 December 2018 - 21:15

... 
 
 
Pogledam na 'pescaniku' neki uradak 'pravnika sa BU, stucnjaka za bezbednost / policiju / terorizam', sa nekog unionskog 'megableja' (btw, tih 'strucnjaka' ima kao kusih pasa: te Mr. Prangy, te vojno-politicki halucinatori, te raznorazne analiticarske baba-strine, te neki bubuljicavi zvrndovi u kasnom anarhistickom pupertetu ...) i resim se da uprilicim malu vedzbu, samo zamenom jednog pojma drugim. 
 
Citaj: fasizam = komunjizm / demokratski socijalizam / levica 
 
>> ... Kako se dakle savremeni 'kominjizm' kotira u ovoj ponudi političkih programa koji omogućavaju opisani otklon od demokratije, navodno upravo u ime demokratije? Najpre bi trebalo učiniti jasnim da 'kominjizm' nije samo karakterističan po koncentracionim logorima i masovnim egzekucijama pripadnika raznih manjinskih grupa i neistomišljenika generalno. 'Kominjizm' počinje kao trovanje društva, daleko suptilnije i primamljivije, proturajući ideje koje se širim slojevima društva mogu učiniti prihvatljivima i lagano pomerajući nevidljivu granicu u korist sopstvenih struktura lako prelazeći preko mnogih moralnih i civilizacijskih principa, koji bi u nekim drugim okolnostima mogli izgledati nesalomivi. Tako se društvo u ranom 'kominjizmu' krčka poput žabe koja ne iskače iz lonca jer se voda lagano podgreva. I svako povećanje temperature se objašnjava naizgled racionalno, makar iz vizure većinskog stanovništva koje postaje saučesnik u zločinu.
 
    Dvojake su posledice ovoga – 'kominjizm' se mora prepoznati u svojim ranim fazama i otvoreno etiketirati kao takav. Protiv njega se mora boriti u začetku, jer je kasnije – kada se zahukće – takva borba daleko teža i dugotrajnija. Osnovna zabluda je dakle u tome da se sa 'kominjizmom' ne može porediti ništa što propagira „konačno rešenje“ nacista iz Drugog svetskog rata. A to nije tačno i u tome je osnovna greška onih koji prekorevaju korišćenje reči 'kominjizm' u današnjem svakodnevnom govoru, ili grafičko ili drugo poređenje pojedinih javnih ličnosti sa nekim istorijskim figurama 'kominjizma'. Živimo u ubeđenju da se zverstva 'kominjizma' od pre 70-80 godina ne mogu ponoviti, a vreme će potvrditi da li je to sasvim tačno. To ipak ne znači da 'kominjizm' danas nema, niti da ga ne može biti.
 
    Na ulazu u Američki muzej holokausta stoji spisak indicija (upozoravajućih ranih znakova) 'kominjizma'. Fotografija koja ih prikazuje nedavno je „zapalila“ internet i društvene mreže, jer je uz nju išla propratna poruka da Amerikanci danas mogu mirne duše čekirati više od polovine pokazatelja da li je neko društvo u svojoj osnovi funkcionisanja 'kominjisticko'. To je svakako uznemirujuća činjenica, ali je još daleko gore saznanje da se mnoga savremena društva mogu prepoznati u navedenim pokazateljima. U pitanju su sledeći indikatori: 
 
    snažan i kontinuirani nacionalizam; prezir prema ljudskim pravima; identifikacija neprijatelja kao sredstvo za ujedinjavanje; suprematija militarizma (vojske); bujanje seksizma; kontrola nad masovnim medijima; opsesija nacionalnom bezbednošću; prepleteni religija i država; zaštićeni korporativni interesi; potisnuta snaga radništva; prezir prema intelektualcima i umetnicima; opsesija zločinima i kažnjavanjem; bujanje kronizma (nepotizma) i korupcije; izborne prevare ... 
 
    Nije dakle dovoljno konstatovati da 'kominjizma' nema i da je sve u redu zato što još uvek ne nosimo trake oko ruke, ili ne odvode naše komšije vozovima i kamionima u nepoznatom pravcu. Te završne faze 'kominjizma' ne smeju se dozvoliti; zato je dobro i korisno danas ukazivati na sve što 'kominjizm' jeste. A 'kominjizm' jeste, kao što se vidi iz gornjeg spiska, svako delovanje – države, pojedinaca, registrovanih ili neregistrovanih grupa – koje bez objektivnih kriterijuma i zakonske podloge preuzimaju stvar u svoje ruke. 'Kominjizm' može biti državna politika, ali to mogu biti i one snage koje neometano deluju pod (prećutnim) blagoslovom države. Kontrola nad medijima nije sama po sebi 'komunjizam' – ali ako imate naslovnu stranu kao što je to slučaj sa Ilustrovanom politikom, onda imate i potrebu da reagujete onako kako su Danas i Corax reagovali. Sasvim je bilo jasno da će se u takvoj reakciji prepoznati oni kojima je poruka bila upućena – i prepoznali su se ... <<
 
Tako je to po logici 'komunjizma'.
Kada 'nasi kukriniksi'* stancaju uradke - to je OK, no kada to rade 'njihovi' - e to je vec 'fasizam' ... u kome se, ocigledno, ne prepoznaju mnogi.
 
Interesantno je da se u tom 'fasizmu' nikako ne prepoznaju propali 'komunjisti'.
:angry:
 
Attached File  kukriniksi.jpg   57.69KB   3 downloads
 
* kukriniksi - ime grupe sovjetskih karikaturista poznatih po ekstremnim ideolosko-propagandnim uradcima. A i dobar im je portret - sav u crno-crvenim, zlokobnim tonovima.
 
 
Taj tekstuljak vrvi od maloumnog ideoloskog parolasenja i leftistickog bla-bla, truc-truc.
(jos jedna 'Nadalina muti jaja')
 
Interesantno, kako bi samo taj leftisticki 'unionski' lik okarakterisao sikanu / progon svih onih koji se usude da se ne sloze sa 'komunjizmom' pa bivaju oterani sa posla, izbaceni sa drustvenih mreza, podvrgnuti mobingu rulje, kako oni, tako i njihovi ukucani, pa i u sopstvenom stanu / kuci / na javnom mestu?
 
Taman posla da bih podrzao te leftisticke komuno_fasiste i njihove maloumne, anticivilizacijske ideje, beskonacno smaranje oko 'jednakosti / radnistva / svih mogucih izfantaziranih 'prava' i tzv. 'progresa' kako to oni zamisljaju u svojoj uzavreloj, no poprilicno uskisloj masti.
 
Takvi sluze samo za policijsku kartoteku, povremeno dezinfikovanje sprejom / pranje smrkovima i, eventoalno, upotrebu 'vaspitne palice'.
 
;)   
 
...

  • 0

#35440 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 20 December 2018 - 10:44

"Pobedili smo"

 

 S.M.12. juna 1999. god. na RTS-u

 

 Mi smo pobedili i  one davne 1389te godine, mada jes' da nas posle toga nije bilo 500-600 godina ali jbg...


  • 1

#35441 Doorn

Doorn
  • Members
  • 14,739 posts

Posted 20 December 2018 - 11:47

Ono Trumpetalovo pismo je pisao neko ko je na praksi u Bijeloj kuci. U njemu ne stoji nista konkretno, ali je dovoljno da se albanski politicari na Kosovu njime hvale. Samo zato sto je Hashimu adresirano. Kakva patetika i jad. Ali sta drugo ocekivati od vodje drzave koja se komotno moze svrstati kao slijepo crijevo ovog kontinetna.  


  • 0

#35442 Pristevac

Pristevac
  • Members
  • 11,229 posts

Posted 20 December 2018 - 11:49

 Mi smo pobedili i  one davne 1389te godine, mada jes' da nas posle toga nije bilo 500-600 godina ali jbg...

Pa da ne ispadnem zlonameran, ali da poželim i ovu poslednju pobedu Srbije oko Kosova. i neka to bude poslednja pobeda.

Valjda će se posle ove pobede sve okrenuti nabolje.


  • 0

#35443 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 20 December 2018 - 12:27

Pa da ne ispadnem zlonameran, ali da poželim i ovu poslednju pobedu Srbije oko Kosova. i neka to bude poslednja pobeda.
Valjda će se posle ove pobede sve okrenuti nabolje.

ma opusteno komšo☺ gde ti da ne voliš Srbiju😁
  • 0

#35444 Pristevac

Pristevac
  • Members
  • 11,229 posts

Posted 20 December 2018 - 13:02

ma opusteno komšo☺ gde ti da ne voliš Srbiju

Prištevac je srce Srbije. ;)

 

Perkose, rado idem Beogard, bio sam krajem oktobra na par dana, i opet ću prvom prilikom. Verovao ili ne, u Beogradu se osećam odlično, opustim se. Sretnem se sa mnogim Prištevcima, izjadamo se jedni drugima. A bogami imamo i o čemu da pričamo. Priština je ehhh, moj Perkose.


Edited by Pristevac, 20 December 2018 - 13:02.

  • 0

#35445 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 20 December 2018 - 13:20

Priština u💓 rekoh vec da volis Srbiju

Edited by perkos, 20 December 2018 - 13:21.

  • 0