Jump to content


Photo
* * * * - 4 votes

Kuda ide ova Srbija?


  • Please log in to reply
36597 replies to this topic

#35206 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 16 September 2018 - 00:19

...
 
Normalno da nije moglo bez opancarsko-cizmaske sVrBske palamudjevine i drombuljanja o 'ratnom podvigu'!
I onog pajaca 'istoricara'.
:twak:
 
Remember Kumanovo, sucker!
 
A tek 'komentari'!
- Moj pradeda je poginuo na Zejtiniku. Nije ni znao da daje zivot da bi Dalmacija pripala Hrvatima (Dragan, 15. septembar 2018) 
:ajme:
 
Btw, to nikada nisu bile 'sVrBske zemlje'. Mozda samo u sVrBovskoj uspaljenoj masti.
Dovoljno je pogledati danasnje stanje.
 
>> ... Vek od početka oslobađanja "svih srpskih zemalja" VIDEO
Na današnji dan se obeležava tačno sto godina od početka velike savezničke ofanzive, koja je kao rezultat donela proboj Solunskog fronta.
Izvor: Tanjug, subota, 15.09.2018.
... 
... Probojem Solunskog fronta srpska vojska je trajno zaposela teritoriju okupirane zemlje, konačno je oslobodivši od okupatora, a nedugo zatim usledio je potpuni slom bloka Centralnih sila (Nemačka, Austrougarska i Bugarska) na Balkanu. 
    Taj veliki događaj jedna je od najvećih pobeda srpske vojske u istoriji srpskog naroda, a istoričari smatraju da je to bio najveći saveznički prodor za vreme čitavog trajanja Prvog svetskog rata. 
    "Solunski front, u istoriografiji poznat i kao balkanski ili južni, bio je, može se reći, sporedan front", kaže istoričar Čedomir Antić, citirajući reči tadašnjeg britanskog političara - "iako od najmanje važnosti, on se pokazao od ogromnog značaja". 
 
   "Tokom narednih dana oslobođene su sve srpske zemlje. Srpska vojska je ušla u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Srem, Banat, Bačku i Baranju, Slavoniju, došla je i do dalmatinskih gradova koji su bili ugroženi od Italijana, i konačno oslobodila Rijeku", istakao je Antić. 
   To je bio veliki uspeh, i da nije bilo proboja Solunskog fronta, ne bi ni pobeda bila tako velika i tako sjajna, zaključio je Antić. 
   A jedno od centralnih mesta te velike srpske pobede u Prvom svetskom ratu svakako predstavlja Zejtinlik, mesto u Solunu gde se nalazi Srpsko vojničko groblje, u čijem su sklopu smešteni grobovi srpskih, ali i savezničkih boraca poginulih u proboju Solunskog fronta.
   Ovo mesto srpskog hodočašća, rekonstruiše se uz finansijsku podršku Vlade Srbije, tačnije Ministarstva za rad i zapošljavanje, a prema projektu sanacije koji je izradio Republički zavod za zaštitu spomenika kulture Beograd. 
 
>> ... Sto godina od Velikog rata; Mišić: "U smrt, samo ne stajte"
Proboj Solunskog fronta bio je odlučujući za slom Centralnih sila u Prvom svetskom ratu (Velikom ratu), a to se desilo upravo na današnji dan, 15. septembar pre tačno 100 godina.
Izvor: B92 suvota, 15.09.2018.  ... <<
 
Koliko ja vidim, sVrBovi se i danas drze Misicevog 'zaveta'.
Ne staju.
B-)
 
...

  • 0

#35207 akiro

akiro
  • Members
  • 1,111 posts

Posted 16 September 2018 - 08:32

Svrbovi, a pre svega njihov tadašnji ambiciozni i nezajažljivi nosati brđanski regent, da su se držali Mišića, izbegli bi zamke kasnijih problema. Mišić je apsolutno bio protivnik Nosonjine ekspanzionističke politike. To što su Srbijuksi tada "oslobađali" Rijeku su kasnije platili italijanskom podrškom Ustaštvu i potpaljivanju velikoalbanskih ideja.  A mogli smo da imamo malu, kompaktnu i koherentnu zemlju, koja se graniči sa Italijom i gaji prijateljske odnose sa istom. Hoće to tako kada dužina nosa definiše nerealnu ambiciju.

 

Ista ta Nosonjina ambicija nas je uostalom i uvukla u WWI na način, na koji smo ušli. Veliki rat je imao neke sasvim druge uzroke i teško bi se izbegao kao takav ali uz kraći nos a dužu pamet mogla je Srbija manje da strada. Mišića niko ništa nije ni pitao. Kada im zatreba, mobilišu ga, kada im zasmeta, penzionišu ga. Srpska posla. :twak:


  • 7

#35208 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 17 September 2018 - 00:34

...

 

... 

 

 

Zar ti se ne cini cudnim da je 'politika duzine nosa' u ovom provizorijumu - istorijska konstanta?
Pocev od Crnog Djordjija, 'dve dinastije', JBT, 'zlobimira' - pa sve do 'demokraturaca' i ovih sada?
Kao da gledas vukojebinski dramolet: 'e, ne da se brasno sitno samljet / srce hoce, al guz'ca klokoce!'
:s_w:
 
Tesko je spekulisati oko SBBKBB, bolje je pogledati cinjenice. 
Vidi samo kod J. Skerlica 'Omladina i njena knjizevnost'. 
(pod 'omladina' podrazumeva knjizevni / kulturni / politicki pokret 'mladezi serbske')
 
Imas od 1848. uzgoj jednog romanticarskog bastarda sto je vise puta nagovestavalo krah, da bi se na kraju, u XX veku, to i dogodilo. Sto rece jedan nemacki knjizevnik - 'sve smo dali na mastu koja nas je na kraju prozdrala'.
 
Cini mi se zato sto se lokalna pticica nije drzala svoje skromne grancice, vec se petljala medju pticurine koje su je, normalno, na kraju disciplinovale / ocerupale. Sada je kasno za kukanje, a ovi istorijsko-propagandni fleshbekovi - to je samo ceskanje amputiranog uda / drmanje kaveza.
 
Pogledaj samo kako su se ovde penzionisali generali, ili, ako hoces 'penzionisali'. Pa to se trosilo kao 'spricer' (ona kombinacija boza+limunada') u letnje dane.
:lol:
 
Ovde se kroz istoriju mnogo puta resavao problem opanaka koji zuljaju tako sto se kukalo da je kuca tesna. I merkalo unaokolo. A opet sta god su imali, a u sustini - sta su im drugi dali - to su prosrali. Tu su i 'nosonja' i 'seljacina Misic' - epizodne figure. 
 
Zar nismo imali i neku povecu teritoriju i 'divne odnose' sa italijom i pre i posle 'Osimskih ugovora'? Koliko je milijardi Ex_Yu para bilo ulozeno u Trst koji je pukao kad su se poklali medjusobno u koga je veci a pare presahle? Zar te pare nisu mogle biti ulozene ovde?
 
O tome koliko je sVrBija stradala - to je nesto sto me jako malo dotice. To je tako kad neko nema pameti nego naganja istorijske fantome. Imali su sVrBovi i teritoriju, pa i neki privid zemlje, no im bilo malo. Hteli su da im drugi 'vodaju opanke'.
Na sta su ih oni uzeli za musavo doope i zajedno sa opancima isturili iz svog dvorista.
 
Evo i sada imaju neke 'teritorije', doduse dobrano zapustele / ispraznjenje od stanovnika, nekog 'nosonju', i neke, reklo bi se korektne odnose sa okolinom - i opet nista.
Ni makac. 
 
...

  • 0

#35209 akiro

akiro
  • Members
  • 1,111 posts

Posted 17 September 2018 - 17:34

@ Kinik

 

U suštini smo manje-više isto rekli. Ispod crte: ko hoće veće, izgubi iz vreće. Srbi stalno gube iz vreće.


  • 0

#35210 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 17 September 2018 - 22:51

... 

... Srbi stalno gube iz vreće.

:wacko:

 

Pretpostavljam da imas u vidu 'kolokvijalni govor / urbane legende'?
 
No, ne bih se slozio. U mom koordinatnom sistemu ne postoji taj boldirani pojam.
 
Mentalna ustanova sluzi za lecenje bolesnika, a ko su oni, kako je izjasnjavaju - to je vec njihova stvar.
Mogu biti i 'navijaci'. Neko izjasnjavanje po naZiJonskom principu mi je potpuno passé.
Ne dotice me.
 
Kao ni floskula o 'dobitku u ratu / gubitku u miru'. Tako nesto je mogao da smisli samo zbrckani palanacki um.
Doduse, i neki, reklo bi se, ovdasnji 'velikani' su umeli da terciraju isto - no, ipak - samo jadna i tuzna kuknjava.
(imas neko krsenje ruku / cupanje kose I. Sekulic oko 'malih naroda' ... i njihove 'knjizevnosti').
Zamisli samo sta je sve 'veliki svet' propustio!
:whistle:
 
Ovde se, u duzem vremenskom periodu, ciljano namece apsolutna klero-etnizacija ukupnog zivota, kao da on ne postoji van toga.
 
Ja razumem da se neko samonaziva 'italijan / francuz / nemac / spanac / englez'. Kada zagledas malo bolje, neki friulanac / pijemontezanin / toskanac nikako ne mogu biti isti sa jednim puljezaninom / kalabrezaninom ili / sardinijcem. Tako je i sa 'francuzima / nemcima  spancima / englezima'. A i govore razlicite 'jezike' / dijalekte. Ima tu jako puno mesta za nerazumevanje.
 
Bese materijal oko 'jezika / dijalekata / razumevanja' u ovom provizorijumu, pa neka ucena glava poredi 'kosovske', 'juzne', 'zapadne', 'sumadijske', 'vojvodjanske', 'krajisko-krajinske' i 'bijogradske' govore / dijalekte i izrazava sumnju u 'potpuno razumevanje', iliti uspeh zeljenog nametanja 'jedinstva / Mi', ali sada u manjem obimu. Poslo se od 'panslavizma', pa preko 'ilirizma', 'integralnog jugoslovenstva' 'nosonje', pa 'soc.sampupravnog bratstva_jebinstva', sve do povampirenog sVrBstva, gde ocigledno nastavljaju da bauljaju po mocvari. 
 
No u toj Evropi, postoji nesto drugo - oni bastine jedno drugacije politicko nasledje, pocev od starih vremena kad su bili veliki istorijski igraci, pa preko renesanse i prosvetiteljstva, do moderne politicke istorije. I oni su prosli kroz svasta, i oni su imali svoje 'golgote' (svoje 'kocobo / kajmakcalan / kumanovo' pa se nisu zabagovali u fantazijama. I njih su bolno 'lecili': te 'trijanon', te 'mare nostrum' ... etc, etc. 
 
Ovde se pazljivo neguje krzljava biljcica nasledne 'nesreca', tj. jedan endemski oblik mentalne bolesti i patologije.
Zato mi se zeludac dize cim negde procitam tu boldiranu rec. Uvek u sebi kazem: e necete ga majci proci kod mene, sVrBovi jedni!
:P
 
Ja mislim da sam (koliko sebe znam) valjda, samo jednom to rekao. Uvek kazem odakle sam, a ne kome 'pripadam'. 
(Pred neki sajam, u kijevskom hotelu 'Libido' ('Labud') tokom neke vikend-pauze i smornih kisetina, kad smo kolega i ja izlazili samo po pivo / votku / cigarete i hranu) uporno nocu zvoni telefon i neki lik sa slovackim akcentom trazi 'pana Antuna'. Tri puta mu objasnim da takvog nema. I on zove ponovo! Na kraju pita - a ko sam ja? Tu dreknem onu boldovanu rec. Kolega umro od smeja - kaze, e mora da te mnogo iznervirao kad si mu to rekao! Morao sam da se nasmejem i ja. A tajna tih poziva je bila vrlo jednostavna - u sobi su pre nas boravili neki ratni liferanti, 'svercersko-gangsterski' likovi, jer smo u ormanu, ispod neke rezervne cebadi pronasli plasticnu kesu sa raznim novcem - ceski, slovacki, madjarski i 'rvacki. Bilo nam jasno ko su, jer su kolegi i meni kad god bi obilazili neku firmu u vezi sajma, posle par recenica domaci nudili da kupimo oruzje ili vojnu tehniku / gorivo / mazivo - kazu 'zasto necete, pa kod vas je rat!? Sve nam bilo jasno.
 
Jednostavno receno - sto se sVrBovi vise trude, to imaju sve manje uspeha, jer ce ih batinom & 'sangarepom' disciplinovati kad se vec nisu civilizovali.
 
Ti, boldirani likovi su jednostavno zrtve bolescine koju gaje kao nesto najdraze / najvrednije. To su pacijenti koji ne zele da se izlece.
 
A meni se apsolutno ne trupka u tom gluvom kolu. Za mene oni, jednostavno - ne postoje.
 
Tako da mi sve te 'nosonje' i slicne price dodju kao kisa. Pa, sad, ili uzmes kisobran, ili ne izadjes iz kuce.
Uvek imas izbor. Ne da bih se, taman posla, pridruzio naZiJonskom 'slavskom zvalavljenju' posle 'vruce & nakiselog vina & svetog sVrBskoj trojstva - chorbe / sarme/ pecenja', ili cak pomislio! Tako nesto kod mene ne prolazi. 
 
Vise puta sam rekao - ta trulez mora da otpadne, da se operativno ukloni, pa ko prezivi.
Sto pre, to bolje.
 
Za kraj
 
"Ludost je raditi istu stvar iznova x puta i očekivati drukčije rezultate."
A. Ajnstajn
 
...

  • 0

#35211 Pristevac

Pristevac
  • Members
  • 11,229 posts

Posted 20 September 2018 - 14:00

Srbija se saginjati neće!

 https://www.b92.net/...&nav_id=1446145


  • 0

#35212 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 20 September 2018 - 14:37

...

 

Pajac Djuric se ni o cemu ne pita. Evo, ni premijerka se ne pita.

 

Prvo malo bla-bla ...

 
>> ... Brnabić o dolasku Fronteksa: To nije tačno, nemojte da se igramo sa takvim stvarima
Tanjug  18.09.2018. 12:33
 
    Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić negirala je danas da je bilo priče i da se priča o centrima za migrante u Srbiji, niti o dolasku Fronteksa da čuva granice EU, te poručila da su sve to glasine i tračevi.
    - Molim vas da ne širimo glašine, da će u Srbiji da budu neki centri za migrante, pa će onda doći Fronteks. Ne. Ne govori se i nikada se nije govorio o tome. Nemojte da se igramo sa takvim stvarima - rekla je Brnabić na pitanje novinara u vezi sa dolaskom Fronteksa u Srbiju i navodnim centrima za migrante.
    - Mi smo čuvali granice EU i to na najbolji način, združenim snagama vojske i policije, na najhumaniji način i molim vas da tračeve ne prenosimo kao moguću istinu, na koju zvaničnici EU i Srbije treba da odgovaraju - rekla je Brnabić.
    Dolazak Fronteksa u Srbiju negirao je i načelnik Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje Zoran Lazarov. ... <<
 
 
kad ono - medjutim:
 
>> ... Stefanović potpisao sporazum o Fronteksu
Beograd -- Evropski komesar za migracije, unutrašnja pitanja i građanstvo Dimitris Avramopulos i ministar Nebojša Stefanović parafirali sporazum o Fronteksu.
Izvor: Tanjug, cetvrtak, 20.09.2018.
 
    Taj sporazum odnosi se na akcije koje sprovodi evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (Fronteks) u Srbiji.
    Avramopulos je rekao da će to omogućiti da Fronteks u saradnji sa MUP- om Srbije sprovodi granične provere migranata i time se povećati veća bezbednost spoljnih granica EU.
    Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da je za Srbiju važno da građani budu bezbedni i podsetio da se EU 2015. godine, kada je nastupila migrantska kriza, EU ponela prema Srbiji kao prema državi članici. ... <<
 
...

  • 1

#35213 Senn

Senn
  • Members
  • 213 posts

Posted 20 September 2018 - 15:46

Prvo malo bla-bla ...

 
kad ono - medjutim:

Isto kao i sa malom decom: prvo neće da skupi igračke i sredi sobu, bojkotuje, duri se... ;)


  • 0

#35214 Pristevac

Pristevac
  • Members
  • 11,229 posts

Posted 20 September 2018 - 18:29

Ajde što obaj buljavi lupa gore i od onog hobita Vulina,  ali ne razumem zašto onda Srbiji treba premijer(ka) vlade, kada je ovako blamiraju?

Inače ovu vest su nemački mediji još sinoć objavili.


  • 0

#35215 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 20 September 2018 - 19:33

Svrbovi, a pre svega njihov tadašnji ambiciozni i nezajažljivi nosati brđanski regent, da su se držali Mišića, izbegli bi zamke kasnijih problema. Mišić je apsolutno bio protivnik Nosonjine ekspanzionističke politike. To što su Srbijuksi tada "oslobađali" Rijeku su kasnije platili italijanskom podrškom Ustaštvu i potpaljivanju velikoalbanskih ideja.  A mogli smo da imamo malu, kompaktnu i koherentnu zemlju, koja se graniči sa Italijom i gaji prijateljske odnose sa istom. Hoće to tako kada dužina nosa definiše nerealnu ambiciju.

 

Ista ta Nosonjina ambicija nas je uostalom i uvukla u WWI na način, na koji smo ušli. Veliki rat je imao neke sasvim druge uzroke i teško bi se izbegao kao takav ali uz kraći nos a dužu pamet mogla je Srbija manje da strada. Mišića niko ništa nije ni pitao. Kada im zatreba, mobilišu ga, kada im zasmeta, penzionišu ga. Srpska posla. :twak:

 

 ne treba smetnuti s uma da je pre 1sv. rata ipak postojala neka zelja za ujedinjenjem juznoslovenskih plemena... uostalom ne mnogo  pre toga su se ujedinila nemacka plemena kao i Italijanska..  medjutim to ujedinjenje su Srbijuksi kao "oslobodioci : kasnije zloupotrebili.. Nametnuli svog kralja, Hteli su biti gospodari... Druga plemena jesu zeleli da zive sa njima ali ne pod njima... zato se prva Jugoslavija tako brzo i raspala...

  JBT, ma kako mislili o njemu kao komunisti i diktatoru je uspeo ponovo da plemena nekako ujedini , pod okriljem NORa nametnuvsi ravnopravnost plemena : " bratstvo jedinstvo" itd...

   Posle smrti JBT se ponovo javio nacionalizam, i ponovo su Srbijuksi zeleli biti glavni u Jugi, pa se ona ponovo , definitivno raspala...


  • 0

#35216 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 20 September 2018 - 19:38

 ne treba smetnuti s uma da je pre 1sv. rata ipak postojala neka zelja za ujedinjenjem juznoslovenskih plemena... uostalom ne mnogo  pre toga su se ujedinila nemacka plemena kao i Italijanska..  medjutim to ujedinjenje su Srbijuksi kao "oslobodioci : kasnije zloupotrebili.. Nametnuli svog kralja, Hteli su biti gospodari... Druga plemena jesu zeleli da zive sa njima ali ne pod njima... zato se prva Jugoslavija tako brzo i raspala...

  JBT, ma kako mislili o njemu kao komunisti i diktatoru je uspeo ponovo da plemena nekako ujedini , pod okriljem NORa nametnuvsi ravnopravnost plemena : " bratstvo jedinstvo" itd...

   Posle smrti JBT se ponovo javio nacionalizam, i ponovo su Srbijuksi zeleli biti glavni u Jugi, pa se ona ponovo , definitivno raspala...

Da te ispravim taj nacionalizam je uvek postojao, nije imao cojones da se rasplamsa. Tukli, ali nisu obrazovali da nacija nije bitna.


  • 2

#35217 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 21 September 2018 - 15:13

...

 

...

:ajme:

 

Kao i obicno, svasta si udrobio.

 

'Nemacka i italijanska plemena'?

A sto ne pogledas kartu iz vremena ujedinjenja Nemacke ili Italije, procitas nesto?

Recimo, o renesansi, ili reformaciji?

 

Btw, nema razlike izmedju Aleksandrovog nametanja 'ujedinjenja' i JBT 'bratstva i jebinstva'.

Oba su se zarusila uz tresak, jer su se oba zasnivala na prisili i ideologiji.

 

...


  • 0

#35218 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 21 September 2018 - 15:17

...
 
'Rijaliti sVrBija'.
Radi se samo o nemackom kvalitetu. tolike godine upotrebe i ni fleke na 'rostfraju'.
;)
Ostalo sVrBovanje, navodno velikih 'boraca za oslobodjenje' nije vredno komentara.
Otkud samo tolika 'sikiracija' kada odavno vrse reviziju istorije?
 
 
>> ... Nacistička kašika u escajgu zrenjaninske bolnice?
Zrenjanin -- Kašika na kojoj se nalazi ugraviran nacistički orao sa kukastim krstom i natpis "HLaZ" izazvala je veliku pažnju na društvenoj mreži "Redit“.
Izvor: RTS, petak, 21.09.2018.
 
 
    Tvrdi se da je fotografija komada escajga napravljena u jednoj zrenjaninskoj bolnici.
    Orao sa kukastim krstom je prilično jasan simbol, dok natpis na komadu escajga "HlaZ" najverovatnije označava jedinicu iz koje je kašika potekla.
    Moguće je da je reč o "HilfsLazarett Zug", što je bila medicinska jedinica, pa je moguće da je u nekom trenutku bila stacionirana u Zrenjaninu ili da je snabdevala bolnicu materijalom. 
    Iako se ne može sa sigurnošću utvrditi kako je kašika dospela u bolnicu, zna se da je Zrenjanin, tokom okupacije u Drugom svetskom ratu iz Petrovgrada preimenovan u Veliki Bečkerek, bio centar okupacione vlasti za Banat. 
    ... <<
 
...

  • 0

#35219 bresson

bresson
  • Members
  • 375 posts

Posted 22 September 2018 - 03:56

...

:ajme:

Kao i obicno, svasta si udrobio.

'Nemacka i italijanska plemena'?
A sto ne pogledas kartu iz vremena ujedinjenja Nemacke ili Italije, procitas nesto?
Recimo, o renesansi, ili reformaciji?

Btw, nema razlike izmedju Aleksandrovog nametanja 'ujedinjenja' i JBT 'bratstva i jebinstva'.
Oba su se zarusila uz tresak, jer su se oba zasnivala na prisili i ideologiji.

...


Postoji razlika, mozda mala ali uocljiva

U Kraljevini si imao parlamentarnu demokratiju. Kakva takva, ali postojala je, dok je FNRJ / SFRJ bila prvo staljinisticka, pa od 1948. komunjarska diktatura
  • 0

#35220 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 22 September 2018 - 06:16

...

 

... 

:blink:

 

To su samo urbane legende novokomponovanih 'istoricara'.

Tzv. 'zlato kralja Aleksandra'.

:lol+:

 

Od 'parlamentarne demokratije' u kr. nije bilo ni 'p'.

 

Uostalom, uzmi knjige Dubravke Stojanovic pa malo iscitaj - oko prevrata, 'radikalske bune' / 'narodnog odisaja' (tj. skoro ritualnog ubijanja politickih suparnika / 'neprijatelja naroda'), pa onda obrenovici / pa 'crnorukci', pa metiljavi 'Cika Pera', pa njegovo nosato cudoviste, 'diktatura' ... etc, etc.

 

Zar ti zaista verujes da se 'staljinisticka / pa komunjarska diktatura' zapatila iznebuha medju uzoritin sVrBskim domacinima-demokratama?

:ajme:

 

Pa to je bilo nesto o cemu ke 'narod' oduvek mastao.

A i sada nastavlja.

 

 

PS.

 

Ponekad me cudi otkud toliko neznanje / nezelja & opsesivno odbijanje da se prihvati cinjenica da je u tzv. 'sVrBsku politicku ideju' u startu ugradjena konstruktivna greska usled cega ona nikada nece biti / ne moze biti uspesna.

 

Ni u kom obliku / bez obzira na sve moguce pokusaje i mapinupacije.

To je politicko nedonosce / mrtvorodjence.

 

Ajmo jedan najjednostavniji primer. U poslednje vreme vlada prava histerija / euforija oko nekih lokalnih, kljakavih fuzbaljera gde niko ne zeli da vidi / prizna ociglednu istinu. Pa onda strani komentator kaze - radi se o provincijskoj ekipi. Sto je izazvalo odijum najivackog besa zaludjenika koji su slepi kod ociju.

Eto, stranci vide samo jadnu provinciju. U bilo kom obliku - kulturnom, politickom, sportskom ... jednostavno - civilizacijskom.

 

Tu lezi problem.

 

...


Edited by Kinik, 22 September 2018 - 06:37.

  • 2