Jump to content


Photo
* * * * - 4 votes

Kuda ide ova Srbija?


 • Please log in to reply
35215 replies to this topic

#34966 Ecuador

Ecuador
 • Banned
 • 30 posts

Posted 09 July 2018 - 21:36


 • 0

#34967 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 09 July 2018 - 21:46

...

 

Neces ti dugo na ovom 4umu sa propagandom iz hovnjive smrdske.

:piggy:

 

...


 • 0

#34968 Senn

Senn
 • Members
 • 171 posts

Posted 10 July 2018 - 06:44

Teshka su vremena, treba preziveti, pod stresom su.

Vala jesu pod stresom, na svake 2 godine treba obnoviti vozni park 0:) 

 


 • 0

#34969 vbarac

vbarac
 • Members
 • 244 posts

Posted 10 July 2018 - 15:36

Dva dobra teksta o sramotno precutanoj godisnjici Rezolucije Informbiroa i o Srbiji / Rusiji sa kraja XIX veka.

 

https://www.danas.rs...ska-rezolucija/

 

https://www.danas.rs...ilan-pirocanac/


 • 0

#34970 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 10 July 2018 - 17:02

...

 

Drugi tekst, Djorgovicev mi je OK.

 

Onaj prvi - to je klasicno nostalgicarsko kokakolicarenje, velicanje propale 'samoupravne' proslosti.

:twak:

 

Tuzno dje da su liku (profesorskom  :ajme:) ocigledno bili dovoljni 

 

>> ... u socijalističkoj Jugoslaviji bili su mogući i rokenrol, Koka-kola, Mekdonalds, najlon-čarape i šuškavci, a za koje su panslovenska braća sa istočne strane Gvozdene zavese bili spremni da potroše čitavo bogatstvo i slobodu ... <<
 
i, normalno
 

>> ... u njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MOMA), otvara se izložba posvećena jugoslovenskoj arhitekturi od, gle čuda, baš 1948. do 1980. godine ... << 

 

Gde li su sada 'braca sa istocne strane Gvozdene zavese', a gde mi ... sve sa svojom preostalom 'arhitekturom' posle artiljerisanja i 'izliva narodnog besa'?

B-)

 

...


 • 0

#34971 Doc Holliday

Doc Holliday
 • Members
 • 3,386 posts

Posted 10 July 2018 - 19:06

...

 

Drugi tekst, Djorgovicev mi je OK.

 

Onaj prvi - to je klasicno nostalgicarsko kokakolicarenje, velicanje propale 'samoupravne' proslosti.

:twak:

 

Tuzno dje da su liku (profesorskom  :ajme:) ocigledno bili dovoljni 

 

>> ... u socijalističkoj Jugoslaviji bili su mogući i rokenrol, Koka-kola, Mekdonalds, najlon-čarape i šuškavci, a za koje su panslovenska braća sa istočne strane Gvozdene zavese bili spremni da potroše čitavo bogatstvo i slobodu ... <<
 
i, normalno
 

>> ... u njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MOMA), otvara se izložba posvećena jugoslovenskoj arhitekturi od, gle čuda, baš 1948. do 1980. godine ... << 

 

Gde li su sada 'braca sa istocne strane Gvozdene zavese', a gde mi ... sve sa svojom preostalom 'arhitekturom' posle artiljerisanja i 'izliva narodnog besa'?

B-)

 

...

 

gresis u oceni prvog teksta..  nisi shvatio sustinu... A sustina je u tome da se zahvaljujuci pokazivanju srednjeg prsta Staljinu i Rusiji  na ovim teritorijama nakon 1948 pa sve do raspada, desio najveci ekonomski i svaki drugi napredak u istoriji.. pogotovo za teritorije koje pre 1918 nisu bile pod AU monarhijom  ( Srbija bez Vojvodine, kosovo, Makedonija, CG, BiH) i povlacenje paralele sa danasnjim vlastima ( svim od 1990 do danas- sem mozda pokojnog Djindjica)  kojima je danasnji Staljin - Putin idol a gde je kvalitet zivota daleko ispod onog sto smo imali kada nismo bili ruske marionete, gde je kvalitet zivota na nivou neke zabite ruske gubernije

 

 Sustina teksta je u tome da je ta koka kola socijalizam imao znatno kvalitetniji zivot od onih pod gvozdenom zavesom rusije, upravo okretanju na zapad...   gde se i danas postavlja dilema da li cemo upasti pod gvozdenu Putinovu zavesu ili otici ka zapadu- EU


Edited by Doc Holliday, 10 July 2018 - 19:10.

 • 0

#34972 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 10 July 2018 - 22:19

...

 

... 

 

 

Ne gresim. Vise godina sam se zanimao za fenomen 'inforbiroa', procitao gomilu literature i imam vrlo odredjen stav.

 

Nikada nisam davao ni zutu banku za isprazno kurobecanje i pretvaranje 'rezolucije IBa' u novu mitologiju. To je bilo nacisto suplje. Pronadji samo govor JBT na kongresu koji zavrsava sa 'zivio drug staljin'.

:ajme: 

To je samo bio sukob dve partijske frakcije / klike, u koji su bili uvuceni neuki, idealisti-jadnici od kojih se vecina nije snasla ciju sliku da skine sa zida, pa su mnogi nastradali. 

 

Ne bih ni oko 'najbeceg napretka' - to je komunjarska bljuvotina. Da nije bilo cinculiranja na dve stolice i zapadnih kredita zaratilo bi se pocetkom 70-ih.

 

Rusofilicari su ovde uvek sa obozavanjem gledali ka rusiji i vladarima - ma ko to bio. Od knezeva, pa preko Pasica, raznih drljavih socijalista, komunjaraa i kasnije njihovih 'pravoslavnih' naslednika.

 

Nema sustine u 'koka-koli' - to djubre je danas svakome dostupno. Zato sto se ta 'secerna vodica' nudila kao bedna zamena za ljudsko dostojanstvo. Ne mozes ti u buducnost uci uz pomoc koka-kole, najlonskih carapa i suskavaca. To je hvaljenje sopstvene mizerije. Gadno do povracanja.

 

Sustina je u tome da se plebsu ponovo basa prasina u oci, ponovo se sludjuje nekim komunjarsko-pravoslavnim bajkama, kafanskim urcenjem, dok su u pristojnim zemljama uz mnogo manje zrtava, pa i muke postigli mogo vise, pa i bez hovnjivog  'istorijskog ne'.

 

Citav taj famozni IB je bio sukob dva staljina oko moci / uticaja. Sudario se 'veliki staljin' i 'mali nalkanski staljin'.

Nakon tog sukoba, iz kojeg se lokalnim komunjarama cinilo da su izasli uz pobedi - usledio je svakojaki sunovrat i perverzno preokretanje uloga.

 

Zastuoajuci na medjunarodnom planu pravo svake partije na sopstveni put razvoja, a poritv 'internacionalizma' i potcinjavanja 'centru', na unutraqsnjem planu se upravo sprovodila suprotna politika. Nametanje politike 'centra' i zahtevanje bespogovorne poslusnosti gde su na kraju republicke partije, u nedostatku elementarne demokratije, vec onog surogata od 'demokratskog centralizma' - posegnule upravo za onim sto je rak-rana visenacionalnih zajednica. za Nacijom i njenim pravom na samoopredeljenje. Tako se krug zatvorio, a sve ostalo je samo istorija. 

 

Nema tu ni reci o nekom uspehu, dostignucima. Sve je to odnelo oruzje, rat, razaranja i zlocini.

Uopravo naslonjeni na tu nakaznu ideologiju, a onda prilagodjenu pobesnelom plebsu.

Samo, kad taj plebs nije bio besan? Zar nije bio dobar ucenik svojih ucitelja / gospodara?

 

Evo ti proglasi za vreme NOBa:

 

>> ... „Trujte bunare iz kojih piju vodu, palite kuće gde stanuju, dižite u zrak njihove magazine. Svaki ubijeni neprijatelj, svaka kap krvi neprijatelja približava dan oslobođenja. Nemajte milosti prema tlačiteljima. Ubijajte gde god stignete.“(„Lički partizan“, partizanske novine, 1942.)

        „Ne prevaspitavajte ih, ne trošite uzalud vreme, ne nadmudrujte se s njima. Oni znaju što čine! Ubijte ih kao pse, kako su i zaslužili … Napadajte ih što žešće munjevitim iznenadnim naletima, istrebljujte ih bez milosti, neka im se ledi krv u žilama od smelog, partizanskog udara!“ („Borba“, službeno glasilo Komunističke partije Jugoslavije, CK KPJ, 1943.) ... <<
:ajme:
 
Zar mislis da je tesko jednog neprijatelja zemeniti drugim?
 
---------------------
 

Negde s pocetka 'perestrojke' bio sam na nekom 'savetovanju u IBu' gde su ucestvovali i 'novi sovjetski', tj. 'gorbacovljevi istoricari'. I normalno nasa nmovinarsko-publicisticka bulumenta puna kafanskih prica / i alkoholisanog rekla-kazala.

 

Sovjetska strana im je to indirektno rekla - ocekivali smo analizu saradnje i problema izmedju dve partije, a slusamo samo publicistiku. Ova domaca laprdala su se nacisto snuzdila.

 

Btw, ovde ko god se okrenuo prema zapadu - taj je lose zavrsio.

 

Tako da nema potrebe hvaliti 'istorijsko ne' jer je nedugo zatim i '55. (poseta hruscova) i '57. (madjarska) i '68. (cehoslovacka) kao i tokom raznoraznih tajnih trckaranja kod Breznjeva na tajne konsultacije - sve to bilo pogazeno, a perverzno izivljavanje i surovo terorisanje 'ibeovaca' je nastavljeno sve do krvavog raspada hovnjivog sistema.

 

...


 • 0

#34973 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 11 July 2018 - 02:17

...

 
Ovi lelemudi opet prosjace, dok ih blago poducavaju stapom.
:ajme:
Zar oni zaista veruju da ce da iskukaju nesto?
 
 
>> ... "Da li NATO ima nameru da se izvini?"; "Rekli smo..."
Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler izjavila je u Briselu da se KFOR neće povući sa Kosova.
Izvor: Tanjug, utorak, 10.07.2018.
 
    Ona je istakla i da će na predstojećem samitu NATO biti reći o posvećenosti nastavku misije KFOR-a
    Odgovarajući na pitanja novinara iz Srbije o osiromašenom uranijumu koji je korišćen tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, Gotemelerova kaže da su i NATO i Ujedinjene nacije 2001. sproveli temeljne naučne istrage koje su dokazale da osiromašeni uranijum nema uticaja na zdravlje. 
    "Znam da postoji stalna bojazan o tome u Srbiji, mislim da moramo da nastavimo naš dijalog i nastavimo da razumemo tu bojazan, ali sa našeg gledišta dokazi ne ukazuju na to da postoje problemi", rekla je Gotemelerova. 
    Upitana da li NATO ima nameru da se izvini Srbiji za agresiju 1999. godine, Gotemelerova je rekla da su generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i ona tokom svojih poseta Srbiji izrazili žaljenje zbog onog što se dogodilo. 
    "Ali želimo i da naglasimo do koje mere bezbednosni odnosi u partnerstvu sa NATO doprinose bezbednosti i stabilnosti širom regiona i pomažu povećanju beneficija za srpsku javnost", rekla je Gotemelerova, dodajući da oni vide mnoge beneficije u saradnji NATO i Srbije i da žele da se ona nastavi. 
    Međutim, kako kaže, pritiska na Srbiju da se pridruži NATO neće biti. 
    "U potpunosti je na Srbiji da odluči kakvi će njeni bezbednosni odnosi biti, stoga pozdravljamo partnerstvo sa Srbijom. Pogledajte mapu Evrope i Ssvajcarsku i Austriju na njoj, oni su naši cenjeni partneri i nikada, nikada nismo vršili pritisak na njih da moraju da se pridruže NATO. Mi to ne radimo, NATO to jednostavno ne radi", rekla je Gotemelerova. 
    Kad je reč o tužbi koju će Srbija pokrenuti protiv članica NATO, zamenica generalnog sekretara kaže da oni imaju ima dva istraživanja kao odgovor na tužbu da se oni i dalje drže dokaza koji su prikupljeni tokom istrage. ... <<
 
...

 • 0

#34974 darth bane

darth bane
 • Members
 • 7,285 posts

Posted 11 July 2018 - 11:48

gresis u oceni prvog teksta.. nisi shvatio sustinu... A sustina je u tome da se zahvaljujuci pokazivanju srednjeg prsta Staljinu i Rusiji na ovim teritorijama nakon 1948 pa sve do raspada, desio najveci ekonomski i svaki drugi napredak u istoriji.. pogotovo za teritorije koje pre 1918 nisu bile pod AU monarhijom ( Srbija bez Vojvodine, kosovo, Makedonija, CG, BiH) i povlacenje paralele sa danasnjim vlastima ( svim od 1990 do danas- sem mozda pokojnog Djindjica) kojima je danasnji Staljin - Putin idol a gde je kvalitet zivota daleko ispod onog sto smo imali kada nismo bili ruske marionete, gde je kvalitet zivota na nivou neke zabite ruske gubernije

Sustina teksta je u tome da je ta koka kola socijalizam imao znatno kvalitetniji zivot od onih pod gvozdenom zavesom rusije, upravo okretanju na zapad... gde se i danas postavlja dilema da li cemo upasti pod gvozdenu Putinovu zavesu ili otici ka zapadu- EU

Da , ali Zapad nije vise ono sto je nekad bio. Danas se Zapad gusi u preteranoj regulativi: te ne mozes ovo, te ne mozes ono. Zato je i the Apple otisao u Kinu da sklapa mobilne.
Ljudi ne shvataju da su se vremena promenila, te jos uvek gledaju na svet kao iz vremena Jurija Andropova!
 • 0

#34975 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 11 July 2018 - 12:07

... da , ali Zapad nije vise ono sto je nekad bio .... danas se Zapad gusi u preteranoj regulativi ... zato je i the Apple otisao u Kinu ... 
... ljudi ne shvataju da su se vremena promenila, te jos uvek gledaju na svet kao iz vremena Jurija Andropova!

 

:ajme:

 

...


 • 0

#34976 Doc Holliday

Doc Holliday
 • Members
 • 3,386 posts

Posted 11 July 2018 - 15:36

...

 

 

 

Ne gresim. Vise godina sam se zanimao za fenomen 'inforbiroa', procitao gomilu literature i imam vrlo odredjen stav.

 

Nikada nisam davao ni zutu banku za isprazno kurobecanje i pretvaranje 'rezolucije IBa' u novu mitologiju. To je bilo nacisto suplje. Pronadji samo govor JBT na kongresu koji zavrsava sa 'zivio drug staljin'.

:ajme:

To je samo bio sukob dve partijske frakcije / klike, u koji su bili uvuceni neuki, idealisti-jadnici od kojih se vecina nije snasla ciju sliku da skine sa zida, pa su mnogi nastradali. 

 

Ne bih ni oko 'najbeceg napretka' - to je komunjarska bljuvotina. Da nije bilo cinculiranja na dve stolice i zapadnih kredita zaratilo bi se pocetkom 70-ih.

 

Rusofilicari su ovde uvek sa obozavanjem gledali ka rusiji i vladarima - ma ko to bio. Od knezeva, pa preko Pasica, raznih drljavih socijalista, komunjaraa i kasnije njihovih 'pravoslavnih' naslednika.

 

Nema sustine u 'koka-koli' - to djubre je danas svakome dostupno. Zato sto se ta 'secerna vodica' nudila kao bedna zamena za ljudsko dostojanstvo. Ne mozes ti u buducnost uci uz pomoc koka-kole, najlonskih carapa i suskavaca. To je hvaljenje sopstvene mizerije. Gadno do povracanja.

 

Sustina je u tome da se plebsu ponovo basa prasina u oci, ponovo se sludjuje nekim komunjarsko-pravoslavnim bajkama, kafanskim urcenjem, dok su u pristojnim zemljama uz mnogo manje zrtava, pa i muke postigli mogo vise, pa i bez hovnjivog  'istorijskog ne'.

 

Citav taj famozni IB je bio sukob dva staljina oko moci / uticaja. Sudario se 'veliki staljin' i 'mali nalkanski staljin'.

Nakon tog sukoba, iz kojeg se lokalnim komunjarama cinilo da su izasli uz pobedi - usledio je svakojaki sunovrat i perverzno preokretanje uloga.

 

Zastuoajuci na medjunarodnom planu pravo svake partije na sopstveni put razvoja, a poritv 'internacionalizma' i potcinjavanja 'centru', na unutraqsnjem planu se upravo sprovodila suprotna politika. Nametanje politike 'centra' i zahtevanje bespogovorne poslusnosti gde su na kraju republicke partije, u nedostatku elementarne demokratije, vec onog surogata od 'demokratskog centralizma' - posegnule upravo za onim sto je rak-rana visenacionalnih zajednica. za Nacijom i njenim pravom na samoopredeljenje. Tako se krug zatvorio, a sve ostalo je samo istorija. 

 

Nema tu ni reci o nekom uspehu, dostignucima. Sve je to odnelo oruzje, rat, razaranja i zlocini.

Uopravo naslonjeni na tu nakaznu ideologiju, a onda prilagodjenu pobesnelom plebsu.

Samo, kad taj plebs nije bio besan? Zar nije bio dobar ucenik svojih ucitelja / gospodara?

 

Evo ti proglasi za vreme NOBa:

 

>> ... „Trujte bunare iz kojih piju vodu, palite kuće gde stanuju, dižite u zrak njihove magazine. Svaki ubijeni neprijatelj, svaka kap krvi neprijatelja približava dan oslobođenja. Nemajte milosti prema tlačiteljima. Ubijajte gde god stignete.“(„Lički partizan“, partizanske novine, 1942.)

        „Ne prevaspitavajte ih, ne trošite uzalud vreme, ne nadmudrujte se s njima. Oni znaju što čine! Ubijte ih kao pse, kako su i zaslužili … Napadajte ih što žešće munjevitim iznenadnim naletima, istrebljujte ih bez milosti, neka im se ledi krv u žilama od smelog, partizanskog udara!“ („Borba“, službeno glasilo Komunističke partije Jugoslavije, CK KPJ, 1943.) ... <<
:ajme:
 
Zar mislis da je tesko jednog neprijatelja zemeniti drugim?
 
---------------------
 

Negde s pocetka 'perestrojke' bio sam na nekom 'savetovanju u IBu' gde su ucestvovali i 'novi sovjetski', tj. 'gorbacovljevi istoricari'. I normalno nasa nmovinarsko-publicisticka bulumenta puna kafanskih prica / i alkoholisanog rekla-kazala.

 

Sovjetska strana im je to indirektno rekla - ocekivali smo analizu saradnje i problema izmedju dve partije, a slusamo samo publicistiku. Ova domaca laprdala su se nacisto snuzdila.

 

Btw, ovde ko god se okrenuo prema zapadu - taj je lose zavrsio.

 

Tako da nema potrebe hvaliti 'istorijsko ne' jer je nedugo zatim i '55. (poseta hruscova) i '57. (madjarska) i '68. (cehoslovacka) kao i tokom raznoraznih tajnih trckaranja kod Breznjeva na tajne konsultacije - sve to bilo pogazeno, a perverzno izivljavanje i surovo terorisanje 'ibeovaca' je nastavljeno sve do krvavog raspada hovnjivog sistema.

 

...

 

nije bas tako da je nas "Staljin" hteo da se distancira od velikog Staljina da bi sacuvao moc...

 

 Da je prihvatio direktivu, svakako bi ostao mali Staljin... kao sto su to bili i Causesku, i u drugim istocnim zemljama njihovi... 

  Tito je zaista hteo nezavisnost i njegovu a i " njegovih naroda"  ..  uostalom i sa pravom jer se tokom drugog svetskog rata uglavnom sam izborio za to...

 

  cesto pozelim zbog takvog stava kao tvoj ili Banetov da Tito nije rekao NE  Staljinu, da su kao i u Madjarsku i Cehoslovacku u Jugoslaviju usli Ruski tenkovi..  da su zaveli sistem kao sto su zaveli u Madjarsko, CS, Poljskoj... pa bi saznali kolika su rusi braca


 • 0

#34977 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 11 July 2018 - 16:33

...

 

... 

 

Sve sto je JBT radio svedoci samo o tome da je on hteo da bude 'staljin bez staljina', kao sto je to radio i Causesku.

Zvaka o 'nezavisnosti' je bila izgovor za plebs. Kada pogledas kako su rumuni ziveli za to vreme, a u Ex_Yu posle 80-ih, bice ti jasno da od te 'nezavisnosti' nije bilo nista. Morao si da vracas strane kredite koje si ulupao i sistem se zarusio.

 

Mnogo se ovde mistifikuje oko 'ruskih tenkova', i urchi oko nekog junackog otpora. 

Kada su rusi shvatili da bi JBT 'u odbranu socijalizma' potegnuo svoje tenkove, ostavili su ga na miru. A to je bilo kasnih 50-ih. Oni su znali da postoji nesto drugi sto mu moze doci glave, kako se i dogodilo - a to je slabo kontrolisana 'visenacionalna zajednica'.

To su bili 'unutrasnji tenkovi'. 

 

>> ... Latinka Perović je ovako opisala stav JNA prema nesrpskim narodima:

“Onog trenutka kada je armija počela braniti Jugoslaviju od svih njenih naroda izuzev najvećeg, postalo je očito da će Jugoslavija biti poražena iznutra. ... <<
 
Kazes - 'sami se izborili za nezavisnost'?
A sta su u drugim evropskim zemljama posle WW II ostali i dalje 'zavisni'? Od koga?
Od komunista / komunjizma sigurno nisu bili zavisni.
 
A sto se tice ist.evrope - pa na vlasti su bili njihovi komunisti, a ne okupatori. A to sto su ih tako nazivali - pa to je malo da se operu od istorijske odgovornosti. Imali su i oni putera na glavi. Samo se priseti tih imena. Sasvim druga stvar je sto tamosnji stanovnik nije hteo 'komunizam'. A nije hteo jer imao istorijsko pamcenje i znao je kako se zivelo pre njega. Nikako se kr.Jugoslavija nije mogla porediti sa njima. No, ovde mnogi smorno reklamiraju neku elementarnu emancipaciju za 'istorijska dostignuca jugokomunista', a takva dostignuca su postigle mnoge evropske zemlje i bez 'komunizma', bez ogromnih zrtava, a i mnogo brze.
 
...

 • 1

#34978 Atreid

Atreid
 • Members
 • 8,081 posts

Posted 11 July 2018 - 18:07

Sasvim druga stvar je sto tamosnji stanovnik nije hteo 'komunizam'. A nije hteo jer imao istorijsko pamcenje i znao je kako se zivelo pre njega.

 

Pa sto onda kukas okolo kad ovdasnji stanovnik ima 'istorijsko pamcenje' o tome kako se zivjelo u socijalizmu?


Edited by Atreid, 11 July 2018 - 18:24.

 • 0

#34979 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 11 July 2018 - 19:07

...

 

... 

:ajme:

 

Nema 'ovdasnji stanovnik', elementarni infantilac zaostao u zavoju, za koga me bas zabole - ne samo nesto zvano 'istorijsko pamcenje', vec nema tri veze sa mozgom.

To je pokazao u poslednjih tridesetak godina.

 

Zato sada nosi pelene.

:whistle:

 

...


Edited by Kinik, 11 July 2018 - 19:08.

 • 0

#34980 Doc Holliday

Doc Holliday
 • Members
 • 3,386 posts

Posted 11 July 2018 - 19:09

 

...

 

 

Sve sto je JBT radio svedoci samo o tome da je on hteo da bude 'staljin bez staljina', kao sto je to radio i Causesku.

Zvaka o 'nezavisnosti' je bila izgovor za plebs. Kada pogledas kako su rumuni ziveli za to vreme, a u Ex_Yu posle 80-ih, bice ti jasno da od te 'nezavisnosti' nije bilo nista. Morao si da vracas strane kredite koje si ulupao i sistem se zarusio.

 

Mnogo se ovde mistifikuje oko 'ruskih tenkova', i urchi oko nekog junackog otpora. 

Kada su rusi shvatili da bi JBT 'u odbranu socijalizma' potegnuo svoje tenkove, ostavili su ga na miru. A to je bilo kasnih 50-ih. Oni su znali da postoji nesto drugi sto mu moze doci glave, kako se i dogodilo - a to je slabo kontrolisana 'visenacionalna zajednica'.

To su bili 'unutrasnji tenkovi'. 

 

>> ... Latinka Perović je ovako opisala stav JNA prema nesrpskim narodima:

“Onog trenutka kada je armija počela braniti Jugoslaviju od svih njenih naroda izuzev najvećeg, postalo je očito da će Jugoslavija biti poražena iznutra. ... <<
 
Kazes - 'sami se izborili za nezavisnost'?
A sta su u drugim evropskim zemljama posle WW II ostali i dalje 'zavisni'? Od koga?
Od komunista / komunjizma sigurno nisu bili zavisni.
 
A sto se tice ist.evrope - pa na vlasti su bili njihovi komunisti, a ne okupatori. A to sto su ih tako nazivali - pa to je malo da se operu od istorijske odgovornosti. Imali su i oni putera na glavi. Samo se priseti tih imena. Sasvim druga stvar je sto tamosnji stanovnik nije hteo 'komunizam'. A nije hteo jer imao istorijsko pamcenje i znao je kako se zivelo pre njega. Nikako se kr.Jugoslavija nije mogla porediti sa njima. No, ovde mnogi smorno reklamiraju neku elementarnu emancipaciju za 'istorijska dostignuca jugokomunista', a takva dostignuca su postigle mnoge evropske zemlje i bez 'komunizma', bez ogromnih zrtava, a i mnogo brze.
 
...

 

 

 Jugoslavija se raspala ne zbog Tita nego vracanja Srba na politiku pre njega..  koji su Jugoslaviju do 1941 smatrali kao prosirenu Srbiju..  Ostali narodi Jugoslavije su zeleli da zive sa Srbima u Jugoslaviji 1918 a ne POD Srbima ..

 Jugoslavija se raspala zbog obnovljene velikosrpske politike s kraja 80ih


 • 1