Jump to content


Photo
- - - - -

Mrtve ptice, ribe, rakovi....


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Kalaich

Kalaich
  • Members
  • 51 posts

Posted 08 January 2011 - 17:09

Sta je bre ovo ljudi, ova objasnjenja ne piju vodu.
Kako to odjednom da se desi u razlicitim krajevima sveta? :krsta:







SAD: Šta je uzrok uginuća ptica
7. januar 2011.

Posted Image

Prema mišljenju ornitologa, izuzetno hladno vreme je sigurno povezano sa misterioznim slučajevima masovnog uginuća ptica u SAD.

Prvo su sa neba padali kosovi u američkim državama Arkanzas i Luizijana, a zatim su u Švedskoj padale mrtve čavke. Dva miliona riba uginulo je u Čizapik zalivu u državi Merilend, 150 tona različite rečne ribe u Vijetnamu i 40.000 kraba u Velikoj Britaniji.

Biolozi pričaju da se takva masovna uginuća dešavaju s vremena na vreme i da nisu povezana, ali ne nude ni naučno prihvatljivo objašnjenje. Od 1970. američki nacionalni institut za javno zdravlje u Viskonsinu pratio je masovna uginuća životinja.

Stručnjaci za praćenje bolesti kod divljih životinja kažu da je moguće da je smrt vezana za neku bolest ili zagađenje, ali ipak u većini slučajeva smrt ostaje misterija. Panika je počela kada je oko 5.000 mrtvih kosova prvog dana Nove godine palo sa neba na grad Bibi u Arkanzasu, a nedugo zatim je u blizini Baton Ruža u Luizijani pronađeno još oko 500 mrtvih ptica.

Skot Rajt sa instituta kaže da je za smrt ptica u Arkanzasu zaslužan i ljudski faktor, dok očevici veruju da je reč o fenomenu.

"Znamo da je ovo pokrenulo pitanje da li su ta uginuća normalna ili ne. Ako uzmete u obzir da se to dešava svuda u svetu onda je normalno. Ono što slučaj u Arkanzansu čini posebnim je što verujemo da je ljudski faktor ipak doprineo smrti čavki, a to je da je nešto nateralo ptice da izlete iz skrovišta i prekinu san, što je nenormalno za tu vrstu", kaže Rajt.

Prema mišljenju ornitologa hladno i vlažno vreme pogotovo sigurno je povezano sa masovnim uginućem ptica. Moglo se čuti i mišljenje da je novogodišnji vatromet jedan od uzroka pomora tolikog broja ptica.

Laboratorija u Džordžiji sprovela je analize na uginulim pticama. Ispitivanje je pokazalo da su sve ptice preživele neku vrstu traume, tako što su najverovatnije naletele na velike čvrste objekte. Pronađene mrtve ptice u Luizijani imale su iste povrede kao i ptice u Arkanzasu.

"Ustanovili smo da imaju višestruke povrede. Vrsta povreda ukazuje na udarac u nešto čvrsto. Ptice su imale i unutrašnje krvarenje i slomljene kosti", kaže Džon Fišer, direktor laboratorije u Džordžiji.

I to da su ptice naletele na nekakav objekat nije dovoljno ubedljivo objašnjenje ni za doktore instituta, ali oni kažu da je u poslednjih osam meseci zabeleženo 95 masovnih uginuća životinja u Severnoj Americi.

Činjenica da se sve dešavalo u novogodišnjoj noći čitavu priču čini misterioznijom, a zapravo u proseku godišnje prijave se 163 takva slučaja.
http://www.b92.net/i...p?nav_id=484327


PANIKA U ARKANSASU

Nakon ptica našli i 100.000 mrtvih riba

Posted Image



Stanovnike jednog grada u Arkansasu je u novogodišnjoj noći šokiralo 5.000 mrtvih ptica po ulicama. Nakon toga je uslijedio i pomor ribe u rijeci udaljenoj oko 200 kilometara.


OZARK - Nadležne službe u Arkansasu istražuju pomor najmanje 100.000 riba do kojeg je došlo na sjeverozapadu zemlje.

Mrtve su ribe otkrivene u rijeci u blizini Ozarka, koji se nalazi oko 200 kilometara od grada Beebea, gdje je u novogodišnjoj noći pronađeno 5.000 mrtvih ptica.

Dok se uzrok ugibanja ptica još uvijek istražuje, stručnjaci pretpostavljaju da je ribe ubilo zagađenje.

Piše: M.B.
http://www.rtl.hr/na...ba-clanak-24517

Edited by Kalaich, 08 January 2011 - 17:12.


#2 Kalaich

Kalaich
  • Members
  • 51 posts

Posted 08 January 2011 - 17:18

Novi Zeland




#3 valhalla

valhalla
  • Members
  • 85 posts

Posted 08 January 2011 - 19:40

Sad evo i gugutke u Italiji?

#4 ALCZ45

ALCZ45
  • Members
  • 304 posts

Posted 09 January 2011 - 02:45

H.A.A.R.P.