Mislim da je za istu godinu sto se tice Juvea.
Ne znam ko je pominjao ucinak KKCZ i KKP u evropi. Jesam ja rekao nesto vezano za to?
Ne znam da li je Arkan pomogao 1991 ali je Obilicu pomogao da bude prvak.
Spoiler! --Click here to view--
Gotovo decenijski post se prekida dolaskom Marčela Lipija na trenersku poziciju sredinom devedesetih godina prošlog vijeka. Ključni igrači su bili Roberto Bađo, Đanluka Vijali, Ćiro Ferara, a tada se u ekipi pojavio i mladi Alesandro Del Pjero, po mnogima i najbolji fudbaler u Juventusovoj istoriji. Već u prvoj sezoni (1995.) Lipi osvaja skudeto, a u narednoj i Ligu Šampiona, poslije pobjede nad holandskim Ajaksom u finalu. Interesantno je da je i u sljedeće dvije sezone Juventus stizao do finala najjačeg evropskog klupskog takmičenja, ali ipak nije uspio da se okiti trećom titulom prvaka Evrope.
Alesandro Del Pjero
Iako je osvajao titule u domaćem šampionatu, Lipiju se nije dalo da Juventusu podari i još jednu titulu evropskog prvaka – i 2003. godine je klub doveo do finala ovog takmičenja, kada se, nakon jedanaesteraca, ipak radovao drugi italijanski klub, Milan. Njegovim odlaskom sa trenerske funkcije (2004. godine) završena je i jedna od najplodnijih trenerskih priča u dugoj Juventusovoj istoriji.
2005. i 2006. godine Juventus osvaja još dvije titule prvaka Italije (zvanično 28. i 29.), ali je u maju 2006. godine zemlju potresla afera Kalčopoli. Juventus je bio jedan od 5 klubova optuženih za namještanje utakmica, a završeno je tako što su mu oduzete pomenute dvije titule i klub je izbačen u Seriju B. To su bili najteži trenuci u istoriji „Stare Dame“, međutim, ponajviše zahvaljujući istinskim fudbalskim zvijezdama (Del Pjero, Nedved, Bufon, Trezege, ...) koje su ostale vjerne klubu i u drugoj ligi, Juventus se prošetao kroz drugorazredno takmičenje i ekspresno vratio u Seriju A. Ipak, klub još uvijek nije osvojio nijedan trofej od povratka, ali je očigledno da je ekipa svake godine sve jača i uigranija, i očekuje se da uskoro dođe i do treće zlatne zvjezdice koju, nesumnjivo, zaslužuje.
pa kako ne znas za arkana a znas za kristijana?
mislim,dje tu logika?
kako je moguce da su razni savicevicic,prosinecki,belodedici,itd bili bolji od partizana?
pa to je nemoguce..