Koliko ja vidim vecina nas forumasha sa Kosova ustvari Albanaca je za Albina Kurtija to jest za opciju dogovora sa Srbijom o razmeni teritorija i prikljucenja Kosova Albaniji..isto i ja mislim da je ovo i najrealnije reshenje naravno uz zagarantovana prava za Boshnjacku i Tursku zajednicu jer ne verujem da ce ijedan Srbin da ostane da zhivi juzhno od Ibra ukoliko se ostvari ova ideja.
Kosovo ovakvo kakvo jeste je nefunkcionalno, slabo, cak i nemoralno.
Ako hocemo stabilan Balkan onda treba da se podelimo...kao braca, pravedno..
Isto nam, predstoji i sa Makedoncima..ukoliko se tamo Albanci i Makedonci ne dogovore o poshtenoj podeli vlasti iznutra.
Naravno CG je neshto sasvim drugo ...zbog mnogo cega znam da ce Crnogorci i Albanci uvek pronaci zajednicki jezik i dogovor kako da zhive zajedno njihovoj zajednickoj drzhavi Crnoj Gori.
Koliko ja vidim iz njihovog politickog programa za ove izbore nigde se ne pominje opcija dogovora sa Srbijom o razmeni teritorija, nego se zalazu da se sto pre
siri suverenitet Kosova i u severnom delu, da se paralelne strukture otkinu i da Kosovska policija i carinari da se vrate u pogranickim tackama 1 i 31.
To mozes da nadjes u tacki 36 njihovog programa, a sto se tice Presevske doline imas tacku 41.
http://www.vetevendo...i_i_shkurte.pdfNacin na koji je napisan ovaj program deluje veoma omeksan od jezika koji je bio upotrebljen pre nekoliko godina.
Razlog zasto Kosovo je ovakvo kakvo jeste, krivicu nose nasi nekompetentne dziberske lopovcine, koje nemaju pojma kako da se jedna drzava gradi i upravlja. Problem Severne Mitrovice posle 11 godina nije resena samo zbog dva razloga, nedostatak politicke volje od nase vlade i nikakve konkretne strategije.
Severna Mitrovica je veoma lak problem da se resi. Skloni 150 -200 "cuvara mosta" i slicnog olosa, placenog od strane Srbije, i kad imas paket financijskih i ekonomskih mera koje predlazes direktnim pregovorima i koordinacijama sa Briselom (a ne nekom kancelarijom koja se nalazi u Kosovu), i plus uzimajuci carinsku kontrolu granice. Za tvoju informaciju, Kosovo gubi gotovo 200 miliona Evra godisnje zbog nekontorlisanih carinarskih tacaka 1 i 31, jer direktno ili indirektno nasi politicari imaju licne trgovinske veze Pristina- Mitrovica-Beograd.
Edited by Prishtinasi, 10 December 2010 - 22:14.