Na Kronplatzu sam bio bar 10 puta. Fantastična infrastruktura, prekrasne piste, moderne žičare, inovacije svake godine, masa restorana, veliki parkinzi, pristup sa tri strane planine, vreme skoro uvek stabilno, ali..... Prestali smo da idemo na Kronplatz pre jedno 3 ili možda i već 4 godine samo iz jednog razloga, zbog gužve. Ima u poslednje vreme na pistama puno pijanih Rusa, uvek opasnih Holandjana i ostalih ravničarskih naroda, neodgovornih roditelja svih nacija, koji uče četvorogodišnju decu skijanju na Olangu, na jako brzoj crvenoj pisti koja ima nekoliko "hangova", gde voziš možda brzinom od +-70km/h i ne vidiš šta je ispred tebe. Prošle godine smo bili ipak samo na 4 dana za Uskrs, ali pored sve gužve, još je i vreme bilo totalno loše - magla, kiša, pa 20cm teškog novog mokrog snega, totalni promašaj. Bio sam na Kronplatzu za Novu godinu, u januaru, februaru, martu, za Uskrs, jedne godine čak negde oko 17. aprila smo se skijali uzgred tada je bio fenomenalan sneg, svež i suv, ali gužva je bila uvek, sa svakom sledećom godinom sve veća. Nema u Dolomitima modernijeg i bolje opremljenog centra nego što je Kronplatz, volim ja njega jako i sve je to OK, ali sigurno neću ići tamo neko vreme.
Bilo koja subota na bilo kom pravcu prema Alpima/iz Alpa je masakr što se tiče saobraćaja. Ne znam tačno kako se ide iz Srbije, pretpostavljam Maribor, Graz, Lienz, Toblach, to je možda malo manje opterećeno nego kad ja idem preko Münchena i Innsbrucka, ali računaj, da se svake subote premešta trećina Evrope Automobilima.
Za BG ne znam, nisam bio.
PS - preporučujem ti da dečka ostaviš na plavim pistama prvi dan, Sonne, Marchner, spust u San Vigillio a drugi dan ga pusti na Olang, kad se malo navikne. Ti idi na Sylvester i Hernegg, na južnoj strani izvrsna kratka slalomska staza Pre da Peres, i naravno Erta i Piculin. Mada Olang mi je ipak najjači, ja više volim crvene nego crne.
Lepo se provedite.
Edited by alberto.ascari, 29 January 2014 - 23:52.